Μεθυστική, αέρινη, φωνή που μαγεύει: Το βίντεο με την Μαρίνα Σάττι να τραγουδάει γαλλικά στα 22 της πρέπει να το δεις πριν από τη Eurovision (Vid)
Βρείτε μας στο

Την πορεία της Μαρίνας Σάττι τα τελευταία χρόνια, μετά τη στροφή της στα σύγχρονα είδη τραγουδιού που υπηρετεί, τη γνωρίζουν οι περισσότεροι. Από τα βίντεο κλιπ της μέχρι το τραγούδι Zari που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, όλα ακολουθούν μία πορεία που φαίνεται να ξεκίνησε μετά την αποφοίτησή της από το διεθνούς φήμης Berklee College of Music των ΗΠΑ, όπου σπούδασε με υποτροφία Ενορχήστρωση και Παραγωγή. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Πριν από το Berklee η Μαρίνα ήταν ήδη μία καταξιωμένη ερμηνεύτρια, με αριστεία και βραβεία στο κλασικό τραγούδι. Εξάλλου, δύο χρόνια πριν πάρει την υποτροφία της για το Berklee, το 2009, η Μαρίνα Σάττι έλαβε πτυχίο κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στη μουσική καθώς και δίπλωμα στο κλασικό τραγούδι με καθηγητή τον Πάνο Δήμα, στο οποίο αρίστευσε και τιμήθηκε με το 1ο βραβείο. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU), ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη με έργα του Peter Herbolzheimer.

Από το 2009, δεκαπέντε χρόνια πριν, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μία εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, στα 22 της χρόνια τότε, στην οποία η τραγουδίστρια συνοδεία πιάνου ερμηνεύει με μαγευτικό τρόπο ένα κλασικό κομμάτι όπερας. Στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης του Πειραιά, η νεαρή τότε ερμηνεύτρια δίνει μία εκπληκτική εκτέλεση του κομματιού Je veux vivre από την πασίγνωστη όπερα Ρωμαίος και Ιουλιέτα που έγραψε ο Σαρλ Φρανσουά Γκουνό το 1867.

Δε χρειάζονται παραπάνω λόγια όταν η μουσική και η καθηλωτική ερμηνεία της τραγουδίστριας αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν τους τυχερούς ακροατές που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ να είναι παρόντες στην εκδήλωση αλλά και σε όσους απολαμβάνουν 15 χρόνια μετά αυτή την ερμηνεία μίας Μαρίνας Σάττι την οποία ίσως ποτέ δεν είχαν σκεφτεί ότι μπορεί να έχει τέτοιo ερμηνευτικό εύρος.