Στίβεν Κινγκ
Βρείτε μας στο

Ο Τσάρλι Ντέκερ, τελειόφοιτος Λυκείου του Μέιν, καλείται να δώσει εξηγήσεις στον διευθυντή του επειδή χτύπησε την καθηγήτρια Χημείας με ένα κλειδί και την υποχρέωσε σε νοσηλεία.

Δεν έχει απολογητική συμπεριφορά. Το αντίθετο. Προσβάλλει τον εκπαιδευτικό, ο οποίος τον αποβάλλει από το σχολείο. Ο έλεγχος χάνεται.

Ο Τσάρλι βγαίνει από το γραφείο, βγάζει ένα πιστόλι από το ντουλάπι του και βάζει φωτιά. Εν συνεχεία, επιστρέφει στην τάξη του, πυροβολεί θανάσιμα την καθηγήτρια Άλγεβρας. Στο μεταξύ, οι φλόγες ενεργοποιούν τον συναγερμό.

Ο νεαρός δολοφόνος υποχρεώνει τους συμμαθητές του να παραμείνουν στην αίθουσα και σκοτώνει έναν καθηγητή Ιστορίας, όταν επιχειρεί να μπει.

Όσο οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί εκκενώνουν πανικόβλητοι το σχολείο, η Αστυνομία και τα Μέσα Ενημέρωσης σπεύδουν στο σημείο.

Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου. Όλοι πιστεύουν ότι βλέπουν έναν εφιάλτη. Όμως, ήδη δύο άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από έναν έφηβο…

Τις επόμενες τέσσερις ώρες, ο διευθυντής, ο σχολικός ψυχολόγος, ο αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας κ.λπ., προσπαθούν να διαπραγματευθούν μαζί του.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Εκείνος απαιτεί να συμμορφωθούν στις εντολές του, αλλιώς απειλεί ότι θα σκοτώσει μαθητές. Παράλληλα, παραδέχεται στους ομήρους ότι δεν ξέρει τι τον ανάγκασε να διαπράξει τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα. Η κατάσταση παίρνει διαφορετική τροπή.

Οι υπόλοιποι νεαροί αρχίζουν να ταυτίζονται με τον Τσάρλι. Διενεργείται ένα είδος ψυχοθεραπείας. Τους υποχρεώνει να αποκαλύψουν ενοχλητικά μυστικά για τους εαυτούς τους και για τους άλλους. Παρατηρείται το «σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Γίνονται αναφορές στην ταραγμένη παιδική ηλικία του δολοφόνου και, κυρίως, η σχέση του με τον καταχρηστικό πατέρα του, τον Καρλ. Επίσης, εξιστορείται μια βίαιη διαφωνία μεταξύ δύο φοιτητριών, καθώς και η προσπάθεια ενός ελεύθερου σκοπευτή της αστυνομίας να τον πυροβολήσει στην καρδιά. Εκείνος επιβιώνει επειδή νωρίτερα είχε βάλει την κλειδαριά με συνδυασμό από το ντουλάπι του στην τσέπη του στήθους του πουκαμίσου του. Η σφαίρα σταματά, προτού του καταφέρει θανάσιμο χτύπημα.

Ο Τσάρλι συνειδητοποιεί τελικά ότι μόνο ένας μαθητής κρατείται πραγματικά παρά τη θέλησή του. Ονομάζεται Τεντ Τζόουνς και κρύβει τα μυστικά του. Προσπαθεί να δραπετεύσει, αλλά οι υπόλοιποι του επιτίθενται και τον ρίχνουν πολύ ψυχολογικά. Όταν ο φονιάς απελευθερώνει τους πάντες, αυτός δεν μπορεί να να κινηθεί με τη δική του βούληση και παραμένει.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας μπαίνει στην τάξη. Ο άοπλος πλέον νεαρός προσποιείται ότι τον πυροβολεί, προκειμένου να δολοφονηθεί. Πράγματι, ο ένστολος ανοίγει πυρ, αλλά δεν τον στέλνει στον άλλο κόσμο.

Ο Τσάρλι επιζεί. Αργότερα κρίνεται αθώος λόγω παραφροσύνης και μεταφέρεται σε ένα ψυχιατρείο μέχρι να συνέλθει. Θα πρέπει να απολογηθεί για τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Μεταχειρισμένο έχει 700 ευρώ: Το σπάνιο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ που έπρεπε να «πεθάνει» γιατί ξέφυγαν τα πράγματα

***

Αυτό που διαβάσατε είναι η πλοκή του βιβλίου “Rage”, του οποίου ο αρχικός τίτλος ήταν “Getting it on”. Κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου 1977. Συγγραφέας ήταν ο Στίβεν Κινγκ, με το ψευδώνυμο «Ρίτσαρντ Μπάκμαν».

Όταν εξαντλήθηκε στις ΗΠΑ, ο «βασιλιάς του τρόμου», όπως χαρακτηρίζεται, το συμπεριέλαβε μόνο ως μέρος της συλλογής μυθιστορημάτων του, υπό τον τίτλο “The Bachman Books”, τα οποία εκδόθηκαν μεταξύ 1977 και 1982.

26/4/1988 (Καλιφόρνια), 18/9/1989 (Κεντάκι), 11/9/1991 (Νότια Ντακότα), 18/1/1993 (Κεντάκι), 2/2/1996 (Ουάσινγκτον) και 1/12/1997 (Κεντάκι). Τουλάχιστον έξι περιστατικά με μαθητές που σκότωσαν ή κράτησαν ομήρους σε σχολικές τάξεις. Όλα συνδεδεμένα με το βιβλίο.

Όταν καταγράφηκε το τελευταίο, δηλαδή αφότου ο 14χρονος Μάικλ Κάρνιλ πυροβόλησε οκτώ συμμαθητές του, σκοτώνοντας τους τρεις, ο Κινγκ δεν θέλησε να προχωρήσει σε επανέκδοση. Βλέπετε, το “Rage” είχε εντοπιστεί στο ντουλάπι του δολοφόνου...

Σε μια υποσημείωση στον πρόλογο του μυθιστορήματος “Blaze”, με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2007, ο συγγραφέας έγραψε για το επίμαχο δημιούργημά του: «Τώρα έχει εξαντληθεί. Για καλό έγινε…».

«Το περιστατικό του Κάρνιλ μού ήταν αρκετό. Ζήτησα από τον εκδότη μου να βγάλει αυτό το καταραμένο πράγμα από την έκδοση. Συμφώνησαν». Τάδε έφη Στίβεν Κινγκ, στην κεντρική ομιλία του κατά την ετήσια συνάντηση της VEMA (σ.σ. Συνέδριο Βιβλιοθήκης του Βερμόντ) στις 26 Μαΐου 1999. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί σήμερα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να πληρώσουν έως και 700 ευρώ στις αγορές μεταχειρισμένων βιβλίων, προκειμένου να το αποκτήσουν.