Deal
Βρείτε μας στο

«Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Θα ανοίξουμε τα κουτιά και ό,τι και να δούμε… ψυχραιμία. Αν εδώ είναι τα 1.000 ευρώ, εδώ είναι οι 200.000. Αλλιώς το αντίθετο».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Χρήστο Φερεντίνο. Ο χρόνος γυρίζει σε μία εποχή που το “Deal“… μπουσουλούσε ακόμη στην ελληνική τηλεόραση μέσω του ΑΝΤ1. Απέναντι στον παρουσιαστή βρίσκεται μία παίκτρια, ονόματι Γεωργία Καστραντά, από τον νομό Αργολίδας.

Ανάμεσά τους δύο κουτιά. Το δικό της έχει τον αριθμό 4, το άλλο το 17. Ο παρουσιαστής δίνει την εντολή να τα ανοίξουν ταυτόχρονα. Άπαντες στο πλατό κρατούν την ανάσα τους. Ομοίως και οι τηλεθεατές.

«Μακάρι, μακάρι, θα πάθω έμφραγμα», λέει μια άλλη παίκτρια. Ποτέ κανείς δεν είχε κερδίσει το μεγαλύτερο ποσό από τις αρχές του 2005, όταν το τηλεπαιχνίδι συστήθηκε στο ελληνικό κοινό. Είχε έρθει η ώρα να λυγίσει ο τραπεζίτης (λέμε τώρα).

Τα κανάλια του βεληνεκούς του ANT1 διαθέτουν τεράστια δύναμη και τα πέντε μηδενικά φαντάζουν… μηδαμινά, ωστόσο αυτό ουδόλως απασχόλησε εκείνη τη στιγμή την όμορφη Γωγώ, η οποία σήκωσε τα χέρια ψηλά, έβγαλε ένα ουρλιαχτό θριάμβου, χοροπήδησε και απογειώθηκε στην αγκαλιά του Χρήστου Φερεντίνου, προτού δεχθεί τα συγχαρητήρια του δικηγόρου Γιάννη Μαρακάκη.

Άπαντες είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους για να χειροκροτήσουν την τύχη, στη θέα των αιωρούμενων ακόμη κομφετί. Οι παλμοί των κάμεραμεν είχαν αυξηθεί. Έπρεπε να «συλλάβουν» τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις. Η ηχητική υπόκρουση είχε «ντυθεί» ανάλογα, με αποκορύφωμα το “We are the champions” των “Queen”.

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έσπευσαν να συγχαρούν και να αγκαλιάσουν την παίκτρια. «Οι 200.000 ευρώ βρήκαν τη Γωγώ, συναντήθηκαν σε ένα σούπερ ραντεβού. Οι 200.000 ευρώ βρήκαν τον δάσκαλό τους», φώναξε περιχαρής ο Χρήστος Φερεντίνος, στιγμές πριν αρχίσει να χορεύει υπό τους ήχους του “Celebration” των “Kool & The Gang”. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Δεν ξέρω τι γίνεται. Αληθινό είναι αυτό;», σχολίασε η σαστισμένη θριαμβεύτρια.

Επικρίθηκε, αλλά έσπασε ταμεία: Το Netflix μόλις έφερε την ταινία δράσης που μέσα σε λίγα λεπτά διέλυσε τον ανταγωνισμό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Επικρίθηκε, αλλά έσπασε ταμεία: Το Netflix μόλις έφερε την ταινία δράσης που μέσα σε λίγα λεπτά διέλυσε τον ανταγωνισμό

Τότε ακόμη δεν ήταν της μοδός η μαζική χρήση κινητών τηλεφώνων για βιντεοσκόπηση, επομένως άπαντες ζούσαν ό,τι εκτυλισσόταν μπροστά τους χωρίς την οπτική παρεμβολή της οθόνης.

Συμμετείχαν δηλαδή στη χαρά της τυχερής παίκτριας και δεν αρκούνταν σε ένα χλιαρό χαμόγελο, εστιάζοντας περισσότερο στη σωστή λήψη.

Δέκα χρόνια αργότερα, εν έτει 2016, με αφορμή την επιστροφή του “Deal” στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσω του Alpha, ο Χρήστος Φερεντίνος «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Ελένη», όπου τον περίμενε μία έκπληξη. Το όνομα αυτής; Γεωργία Καστραντά! Οι συντελεστές τη βρήκαν και εκείνη περιέγραψε αναλυτικά τι είχε συμβεί.

«Έχουμε φτάσει, λοιπόν, στην τελική ευθεία. Έχουν μείνει οι 200.000 ευρώ και 1.000 ευρώ. Εκείνη τη στιγμή η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πάρα πολύς χρόνος για να σκεφτώ. Ανοίγουμε ταυτόχρονα τα δύο κουτιά με τον Χρήστο Φερεντίνο και τελικά κερδίζω το μεγαλύτερο ποσό. Βλέπω τις 200.000 στο κουτί μου, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα της στιγμής», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Αισθανόμουν ότι, ναι, έχω τις 200.000 στο κουτί μου. Και είπα “ή όλα ή τίποτα”. Δεν έχω συνειδητοποιήσει εκείνη τη στιγμή, πέρασαν πολλές μέρες για να το συνειδητοποιήσω. Έβλεπα το παιχνίδι και το ξαναέβλεπα για να πιστέψω όλο αυτό. Με έκανε πάρα πολύ χαρούμενη.

Η στιγμή που ήρθε το “Deal” στη ζωή μου, η στιγμή δηλαδή που κέρδισα τις 200.000 ευρώ, θεωρώ ότι δεν ήταν τυχαία, γιατί μετέπειτα χρειάστηκαν αυτά τα χρήματα. Μου ζήτησαν τόσοι πολλοί άνθρωποι δανεικά που πραγματικά δεν μου έφταναν οι 200.000 για να τα μοιράσω σε όλους αυτούς».

«Λένε πολλοί άνθρωποι ότι “εγώ δεν κερδίζω”. Μα δεν παίζεις. Πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις, πρέπει να προκαλέσεις την τύχη σου», υποστήριξε.

Τέλος, η τυχερή παίκτρια έδωσε την εξής… συμβουλή: «Για να κάνουν το σωστό “Deal”, καταρχήν να μην φοβούνται να παίξουν, δεν έχουν τίποτα να χάσουν, έχουν μόνο να κερδίσουν. Πρέπει να ρισκάρουν, να ακολουθούν το ένστικτό τους. Τίποτε άλλο. Είναι ένα παιχνίδι άλλωστε. Θα έπαιζα πάλι, αλλά νομίζω ότι τώρα έχουν σειρά άλλοι».

Ας κλείσουμε με το σχόλιο ότι πράγματι τα παιχνίδια είναι ωραία. Αρκεί το κέρδος να μην αλλοιώνει συνειδήσεις και η ζημία να μην επηρεάζει το πρακτικό σκέλος της καθημερινότητας. Εξάλλου και μόνο η χαρά της συμμετοχής σε οτιδήποτε μάς ευχαριστεί πολύ, αξίζει να συνοδεύεται από το ενθουσιώδες “Celebration”.