Είναι δύσκολη δουλειά να κάνεις τους ανθρώπους να γελάνε. Χρειάζεται ταλέντο και χιούμορ για να το προκαλέσεις αβίαστα. Υπάρχει όμως μια παράμετρος που ξεχωρίζει τον καλό κωμικό από τον λατρεμένο κωμικό. Αυτόν που τον αναγνωρίζεις ως αξία απ’ αυτόν που ανοίγει η καρδιά σου και μόνο που τον βλέπεις.
Γι’ αυτό αγαπήθηκαν φυσιογνωμίες που δεν ήταν κορυφαία ονόματα. Μορφές που δεν είχαν τη λάμψη άλλων. Τυπάρες που δεν προβάλλονταν το ίδιο με καταξιωμένους ηθοποιούς, αλλά διέθεταν ένα σπάνιο χάρισμα: Μπορούσαν να σου εμπνεύσουν μια οικειότητα σαν να τους ξέρεις χρόνια.
Όπως ο σπουδαίος Κώστας Ευρυπιώτης!
Ο αξέχαστος κωμικός (που έφυγε πρόωρα το 2019) έκανε μια αξιοσημείωτη καριέρα. Έχοντας την τύχη να συνεργαστεί και να επηρεαστεί από ονόματα όπως οι Κώστας Βουτσάς, Χρόνης Εξαρχάκος, Θύμιος Καρακατσάνης και Νίκος Κούρκουλος, έπαιξε σε δεκάδες (τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές) παραγωγές:
«Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του», «Οι επικίνδυνοι», «Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα», «Μια γυναικάρα στα μπουζούκια», «Μπίζνες στα Βαλκάνια», «Safe Sex», «Εργαζόμενη γυναίκα», «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Άντρες έτοιμοι για όλα», «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», «Έλα ν’ αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» κ.α.
Αναμφίβολα όμως ο ρόλος που τον σημάδεψε ήταν ένας: Tου σμηνίτη Γεωργίου Βλάχου στη σειρά «της Ελλάδος τα παιδιά». Εκεί όπου καταξιώθηκε ως ο «παλιός»!
Πέρα απ’ αυτό όμως, έμεινε στην ιστορία και για έναν ακόμα λόγο: Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ο… παίδαρος για χάρη του οποίου δεν πήγε Μέγαρο η Ρίτα Σακελλαρίου στο μεγάλο σουξέ του 1993!
«Να σας πω την αλήθεια; Ούτε η Ρίτα πήγε ποτέ στο Μέγαρο, ούτε κι εγώ. Ακόμη δεν έχω πάει. Ξέρετε κάτι, οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου, δεν μου χρεώθηκε, γιατί ήταν αυθόρμητο, δυνατό και αληθινό. Οι έρωτες είναι σημαντικοί, γιατί τους ζεις και δεν τους εκμεταλλεύεσαι», έχει παραδεχθεί σε συνέντευξή του.
Όταν, δε, η ίδια η Ρίτα Σακελλαρίου ερωτήθηκε «μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος;», είχε απαντήσει χαρακτηριστικά: «Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή»!
Ανάμεσα στα ταλέντα του Ευρυπιώτη όμως ήταν και ένα άλλο. Ένα χάρισμα ιδιαίτερο (τουλάχιστον για εκείνη την εποχή): Το να λέει εξαιρετικά ανέκδοτα! Σε τέτοιο βαθμό που στήθηκε ολόκληρο project (τύπου stand up) από τον ΑΝΤ1. Το περιβόητο «Comedy Club»…
Στο πλαίσιο λοιπόν των ολιγόλεπτων video που έπαιζαν σχεδόν «σφήνα» στο πρόγραμμα του καναλιού ο «Παλιός» είπε κάποτε και ένα από τα δυσκολότερα ανέκδοτα. Γιατί χρειαζόταν συνδυασμό εκφραστικότητας (που πάντα απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις) και δυνατής… εκτέλεσης.
Έτσι, δεν τόλμησε απλώς να ερμηνεύσει ένα φοβερά δύσκολο κομμάτι όπως «της γυναίκας η καρδιά» από τον σπουδαίο Στράτο Διονυσίου. Αλλά το έκανε να βγάλει και γέλιο (πάντοτε με τα μέτρα και το ύφος της εποχής)…