Πώς ξεχωρίζεις έναν δημόσιο υπάλληλο
Βρείτε μας στο

Η ιστορία χιλιοειπωμένη, φρικτή και έχει συμβεί σε όλους. Παρότι εμφανίστηκες με όλη σου την καλή διάθεση και σίγουρος πως δεν θα σου χαλάσει κανείς την “ζαχαρένια”, τελικά βρίσκεσαι εγκλωβισμένος σε μία δημόσια υπηρεσία. Ο πρώτος δημόσιος υπάλληλος του πρώτου σε στέλνει στον τρίτο, ο υπεύθυνος του τρίτου ορόφου στον προϊστάμενο και ο προϊστάμενος πάλι σε οδηγεί στον πρώτο σε μια κούρσα τρέλας. Το σκηνικό θυμίζει λίγο το “Ρετιρέ” κι εσύ είσαι -στην καλύτερη περίπτωση- η Κατερίνα Γιουλάκη που ψάχνει απεγνωσμένα αλλά και μάταια να βρει λύση.

Η Εφορία της γειτονιάς σου μοιάζει με τον Πύργο του Κάφκα κι εσύ ως άλλος Κ. σιγά σιγά εξαντλείσαι, κουράζεσαι, κουράζεσαι, κουράζεσαι ώστε στο τέλος απελπίζεσαι και τα παρατάς. Κι ύστερα μισείς τα πάντα. Την ζωή σου, το Κράτος, τους αλήτες που μας έφεραν ως εδώ και φυσικά τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτούς που ξύνονται όλη μέρα και τους “ε σιγά μη τους νοιάζει αφού έχουν σίγουρη την θεσούλα τους”.

Κάνεις “μαύρες σκέψεις” και ταυτόχρονα δίνεις υπόσχεση στον εαυτό σου πως δεν θα ξαναμπλέξεις μαζί τους. Θα γίνεις κάποτε πλούσιος και θα στέλνεις τον μπάτλερ γι αυτές τις δουλειές. Αλλά μέχρι τότε -κι επειδή το Τζόκερ δεν σου έκατσε- αναγκάζεσαι να συναναστραφείς μαζί τους. Είναι “τοξικοί” και θα πρέπει να τους αποβάλλεις από την ζωή σου. Το Menshouse.gr λοιπόν σου έχει την λύση. Θα σου αποκαλύψει τα καλύτερα τρικ για να ξεχωρίσεις έναν δημόσιο υπάλληλο και να μπορείς να τον αποφύγεις στην καθημερινότητά σου

Άντρας δημόσιος υπάλληλος

Πώς ξεχωρίζεις έναν δημόσιο υπάλληλο

Εξωτερική εμφάνιση: Κατά κύριο λόγο μοιάζει με τον Βασίλη Χαλακατεβάκη στους «Απαράδεκτους». Εγκλωβισμένος σ’ ένα αέναο 1990, όπου υπάρχει ΠΑΣΟΚ, τα πεντοχίλιαρα καίγονται στα μπουζούκια της Εθνικής Οδού  και η κρίση είναι άγνωστη λέξη για όλους. Θα τον δεις να φοράει λευκό ή ροζ πουκάμισο, πουλοβεράκι με ρόμβους σε χρώματα που θυμίζουν χαλί της Μοιραράκη και κοτλέ καφέ παντελόνι. Ακούει Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Βασίλη Καρρά, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα όταν γίνεται «ποιοτικός» και διηγείται ιστορίες από το χωριό του στην Ηλεία που ως επί το πλείστον είναι αποκυήματα της φαντασίας του.

Χαρακτηριστικά: Είναι τσιγκούνης. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά και σίγουρα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ. Το 99% των δημοσίων υπαλλήλων είναι διαολεμένα τσιγκούνηδες. Παρότι είναι οι μόνοι που γνωρίζουν ότι θα παίρνουν τα λεφτά στην ώρα τους για μία ζωή, θέλουν να αυτοαποκαλούνται «οικονομολόγοι» και προκαλούν αναπάντητα ερωτήματα κι εκνευρισμό. Ο «Βασίλης Χαλακατεβάκης» λοιπόν της ιστορίας μας είναι εκείνος που θα βρει χιλιάδες δικαιολογίες για να μη ξεπεράσει τον προϋπολογισμό του και θα σε μιζεριάσει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Εκεί θα τον έχεις σχεδόν εντοπίσει. Και πρέπει να τον αποφύγεις άμεσα!

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Γυναίκα δημόσιος υπάλληλος

Πώς ξεχωρίζεις έναν δημόσιο υπάλληλο

Εξωτερική εμφάνιση: Εδώ δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα. Με την πρώτη ματιά θα την καταλάβεις. Μοιάζει με την καθηγήτρια Λατινικών που είχες στο σχολείο ή τη Νάντια Βαλαβάνη (του ΣΥΡΙΖΑ εννοούμε, όχι του Survivor). Πρώην Κνίτισσα που την έχει αφομοιώσει το σύστημα, θα σου διηγηθεί ιστορίες από το Πολυτεχνείο και κοιτώντας το ταβάνι θα αναστενάζει νοσταλγικά. Ακούει Δήμητρα Γαλάνη, Νατάσσα Μποφίλιου και στο τσακίρ κέφι Κωστή Μαραβέγια

Χαρακτηριστικά: Μόνιμα νεύρα. Για να μη σε βγάλουμε από το mood της μιζέριας και των 90’s σκέψου την Χαρούλα Πεπονάκη αλλά με περίοδο. Όσο δίκιο και να έχεις θα σου επιτεθεί και θα σου πετάξει την χαρτούρα στη μάπα. Ο λόγος, φυσικά, θα είναι επειδή έκανε κοπάνα ο μικρός γιος της από το σχολείο ή γιατί έχει μείνει ανύπαντρη η κόρη της και εννοείται πως εσύ είσαι ο απόλυτος υπεύθυνος. Γι’ αυτό φύγε γρήγορα και με ασφάλεια μακριά της.