Φάκελο
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Τι άλλο θα μπορούσε να κρύβεται στον φάκελο που άνοιξε ο Γουόρεν Μπίτι στα Όσκαρ;

Τι θα μπορούσαν να δουν τα μάτια μας αν αντί για τον φάκελο με το λάθος Όσκαρ άνοιγε άσχετους φακέλους.

Όταν ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέιν Ντάναγουεϊ άνοιγαν τον φάκελο και διάβαζαν τον νικητή του βραβείου της Ακαδημίας για την καλύτερη ταινία της χρονιάς δεν περίμεναν ποτέ ότι οι υπεύθυνοι που τους τον παρέδωσαν είχαν κάνει λάθος. Ο Γουόρεν Μπίτι άνοιξε τον φάκελο, διάβασε ότι ήταν λάθος κατηγορία και τον έδωσε στην Φέι Ντάναγουεϊ. Αυτή δεν πρόσεξε και ανήγγειλε τον λάθος νικητή, την ταινία La La Land. 

Λίγα λεπτά αργότερα και αφού παραγωγοί και συντελεστές του La La Land είχαν παραλάβει το βραβείο και είχαν ήδη ευχαριστήσει τους δικούς τους ανθρώπους που τους στήριξαν, υπήρξε αναταραχή στη σκηνή των βραβείων. Δεν πέρασε πολύς χρόνος και η τεράστια γκάφα, η πρώτη στην ιστορία των απονομών στο σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, προσπάθησε να επεξηγηθεί μέσα σε ένα μάτσο κόσμου που είχε γίνει μέρος της πιο άβολης και αμήχανης στιγμής των 89 ετών του θεσμού. Kάτι μας λέει ότι ο καημένος ο άνθρωπος που ευθύνεται για το μπέρδεμα αυτός που οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να λένε he had one job, δεν θα έχει για πολύ καιρό ακόμα τη δουλειά του. Αν είναι μόνο ένας και όχι μια σειρά ανθρώπων.

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Αυτό που μας ιντρίγκαρε όμως στο menshouse ήταν το κάθε αυτού μπέρδεμα των φακέλων. Εντάξει, στην προκειμένη περίπτωση ήταν δύο φάκελοι με διαφορετικές κατηγορίες της ίδια απονομής βραβείων. Ο Μπίτι θα μπορούσε αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός. Θα μπορούσε να καταλάβει το λάθος και να διέκοπτε την απονομή ζητώντας τον σωστό φάκελο. Τι θα γινόταν όμως αν γινόντουσαν ακόμα πιο χοντρά μπερδέματα στους φακέλους; Τι θα μπορούσε να κρύβει ο φάκελος που άνοιξε ο Γουόρεν Μπίτι αν αυτός που του τον έδωσε είχε κάνει ακόμα χειρότερο λάθος;

Στις 10 φωτογραφίες που ακολουθούν δίνουμε τα δικά μας πιθανά σενάρια. Δέκα ακόμα πιο άβολες περιπτώσεις όπου ο Γουόρεν Μπίτι δε θα καταλάβαινε ότι έχει τον λάθος φάκελο. Δέκα φάκελοι που θα άνοιγε δημοσίως χωρίς κανέναν δισταγμό αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο τους.

Πατήστε την κάθε φωτογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση