Για λίγο φάνηκε να μπερδεύεται, αλλά χρησιμοποιώντας τη λογική, απάντησε με ψυχραιμία το όχι και τόσο προφανές. Καλός στη Γεωγραφία και προφανώς στην Αριθμητική, ο παίκτης του Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος δεν έπεσε θύμα έκπληξης.
Η πρώτη ερώτηση, ως συνήθως ήταν για το… ζέσταμα. «Σε ποιο ειδικό κύτος του πλοίου αποθηκεύονται τα τρόφιμα». Απάντησε φυσικά στο αμπαρι, απορρίπτοντας τα κελάρι, σαμπάνι, καμπούνι κι έτσι έβαλε στην… τσέπη του 100 ευρώ.
Ζόρι…
Ακολούθησε ένα θέμα που μάλλον τον μπέρδεψε, ενώ φαινομενικά δεν ήταν τόσο δύσκολο. «Τι μπορεί να διαφύγει από την βαρυτική δύναμη μιας μαύρης τρύπας» είδε μπροστά του, με πιθανές απαντήσεις τα «φως», «ήχος», «μάζα» και «τίποτα». Εδώ δυσκολεύτηκε και αναγκάστηκε να πάρει τη βοήθεια του 50-50, για να επιλέξει τελικά το «τίποτα» έναντι του «μάζα».
Ο πήχης ανέβηκε στην επόμενη ερώτηση που ήταν «Κατά ποιο τρόπο δεν κλίνονται τα ουσιαστικα», με διαθέσιμες επιλογές τα «κατά αριθμό», «κατά γένος», «κατά πτώση» και «κατά σημασία». Για τον παίκτη μας πάντως το εμπόδιο ήταν χαμηλό και το ξεπέρασε με άνεση απαντώντας «κατά σημασία».
Στην ερώτηση για τα 400 ευρώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα… είδε όλα, κρίνοντας τουλάχιστον από το περιεχόμενο. «Πώς είναι ποιο διαδεδομένη η διπλωπία». Οι απαντήσεις ήταν «αχρωματοψία», «νυχτερινή όραση», «Διπλή όραση» και «Μακροφθαλμία». Ευτυχώς με όπλο την απλή λογική απάντησε το «Διπλή όραση» και… καθάρισε!
Τότε ήταν που αναγκάστηκε εκτός από τη λογική να χρησιμοποιήσει και τα… δάχτυλά του. Για την ακρίβεια άρχισε να μετράει όχι προβατάκια για να κοιμηθεί αλλά χώρες ανά ήπειρο. Κι αυτό διότι η ερώτηση ήταν «Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ποια ήπειρος έχει τις περισσότερες χώρες».
Α) Αφρική, Β) Ασία, Γ) Αμερική και Δ) Ευρώπη ήταν οι πιθανές απαντήσεις, με τον παίκτη μας να… παίζει την… μπάλα του ή στα… δάχτυλα αν προτιμάτε, τα πράγματα και να καταλήγει στην Αφρική που ήταν και η σωστή!