Ρωτούσε με ενθουσιασμό πώς το φτιάχνουν: Το ελληνικό πιάτο που ξετρέλανε τον Ματ Ντέιμον στα γυρίσματα της «Οδύσσειας»

Το… προσκυνάει όλο το Χόλιγουντ!

Μετά την Αντζελίνα Τζολί, ακόμη ένας αστέρας του Χόλιγουντ που βρέθηκε στην Ελλάδα, έφτασε στο σημείο να… γλύφει τα δάχτυλά του που λέει ο λόγος, για ένα έδεσμα που επανέρχεται δυναμικά, μετά από δεκαετίες που πέρασε σχεδόν ως… παρακατιανό. Φυσικά μιλάμε για την παραδοσιακή φάβα που πλέον έχει περάσει στο στάτους της απόλυτης γκουρμεδιάς για τους ξένους και όχι μόνο!

Ο διάσημος ηθοποιός δεν έφτασε στα μέρη μας ως τουρίστας. Ο λόγος της παρουσίας του στην Ελλάδα είναι καθαρά επαγγελματικός. Ο σπουδαίος και βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Κρίστοφερ Νόλαν, βάζει την υπογραφή του στην πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή «Οδύσσεια» και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γυρίσματα επί ελληνικού εδάφους.

Όλη η «αφρόκρεμα» στην Ελλάδα

Τις τελευταίες ημέρες όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στη Μεσσηνία και στην Κόρινθο. Από αυτά που έχουν γίνει γνωστά, ειδικά το σκηνικό στην Ακροκόρινθο θα χρησιμοποιηθεί για να αναπαραστήσει τις αρχαίες Μυκήνες.

Έτσι, στην Ελλάδα κατέφθασαν μερικά από τα μεγάλα ονόματα που θα λάβουν μέρος στην ταινία, όπως ο Ματ Ντέιμον, ο Τομ Χόλαντ, η Αν Χάθαγουει, ο Ρόμπερτ Πάτινσον, η Ζεντάγια, η Σαρλίζ Θερόν και η Λουπίτα Νιόνγκο.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» κάτοικος της περιοχής, στα γυρίσματα έλαβαν μέρος εκατοντάδες κομπάρσοι εκ των οποίων περίπου 500 είναι ντόπιοι οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν από το… πουθενά σε μια διεθνή υπερπαραγωγή η οποία αναμένεται να σπάσει τα ταμεία και –ποιος ξέρει- ενδεχομένως να διεκδικήσει και μερικά χρυσά αγαλματίδια στην επόμενη λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Βουρ στην… φάβα

Από την πλευρά τους, τα μεγάλα αστέρια της υποκριτικής Τέχνης είχαν μια άλλη ευκαιρία. Να γνωρίσουν καλύτερα αυτά που έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Προφανώς ο ήλιος και η υπέροχη φυσική ομορφιά είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά… όλα τα λεφτά είναι το φαγητό!

Εκείνος μάλιστα που φαίνεται να έμεινε πραγματικά ενθουσιασμένος από όσα δοκίμασε είναι ο Ματ Ντέιμον. Μαζί με τον Τομ Χόλαντ έχουν πάρει… σβάρνα τα εστιατόρια και τις ταβέρνες της περιοχής, αποφασισμένοι να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Η ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου της περιοχής αποκάλυψε ότι ο πρώτος παρήγγειλε αρνάκι με κύμινο, έδειξε τρομερό ενδιαφέρον για το χταπόδι στη σχάρα, αλλά το πιάτο με το οποίο ξετρελάθηκε ήταν άλλο. Συγκεκριμένα, του φάνηκε τρομερή η φάβα την οποία δεν είχε γευτεί ξανά και μάλιστα ζήτησε επιπλέον λεπτομέρειες για το πώς φτιάχνεται!

Ποιος ξέρει, ίσως όταν επιστρέψει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, να την προμοτάρει, όπως συνέβη παλιότερα και με την Αντζελίνα Τζολί, της οποίας επίσης της άρεσε πάρα πολύ αυτή η μοναδική «αλοιφή» του τόπου μας!