Παγκόσμια διαφωνία: Μήπως τελικά ο Γκάρφιλντ είναι... κορίτσι;
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Παγκόσμια διαφωνία: Μήπως τελικά ο Γκάρφιλντ είναι… κορίτσι;

Τι συμβαίνει με την ταυτότητα του λατρεμένου ginger γάτου;

Εντάξει, τις περιπέτειές του Γκάρφιλντ τις βλέπουμε σε κινούμενα σχέδια εδώ και δεκαετίες. Είμαστε, όμως, σίγουροι πως πρόκειται όντως για έναν αρσενικό γάτο;

Στην τελική, μήπως τον πιάσαμε ποτέ να τον γυρίσουμε ανάποδα ώστε να τσεκάρουμε; Όχι βέβαια! Και αν ο Γκάρφιλντ είναι… κορίτσι;

Το βαρυσήμαντο αυτό ερώτημα απασχολεί μερίδα της παγκόσμιας ανθρωπότητας τελευταία.

Παγκόσμια διαφωνία: Μήπως τελικά ο Γκάρφιλντ είναι... κορίτσι;

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς δεν ξέρουμε και ακριβώς πόσοι είναι αυτοί που ασχολούνται σοβαρά με αυτή την ιστορία (ίσως στην πραγματικότητα να μην είναι τόσοι πολλοί…) και δεν έχουμε καμία πρόθεση να υπονοήσουμε πως πρόκειται για κάποιους αργόσχολους ή κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε άλλωστε τίποτα κακοήθεις..

Διότι όπως και να έχει, το ερώτημα είναι σημαντικό και ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό.

Παγκόσμια διαφωνία: Μήπως τελικά ο Γκάρφιλντ είναι... κορίτσι;

Είναι λοιπόν ο Γκάρφιλντ όντως «ο Γκάρφιλντ» ή μήπως στην πραγματικότητα είναι «η Γκάρφιλντ»;

Πριν δύο χρόνια, ο δημιουργός του Γκάρφιλντ, Τζιμ Ντέιβις, είχε πει: «Ο Γκάρφιλντ είναι κάτι το παγκόσμιο. Όντας γάτα δεν είναι ούτε αρσενικός, ούτε θηλυκός, δεν ανήκει σε κάποια φυλή ή εθνικότητα, δεν έχει ηλικία».

Παγκόσμια διαφωνία: Μήπως τελικά ο Γκάρφιλντ είναι... κορίτσι;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ο σατιρικός καλλιτέχνης, Βίρτζιλ Τέξας ανακάλυψε πρόσφατα αυτή την δήλωση και έθεσε το θέμα στο Wikipedia.

O Τέξας είχε μια μεγάλη απορία: Γιατί ή Wikipedia αναφέρει ως αρσενικό το γατί με το όνομα «Garfield» τη στιγμή που ακόμα και ο ίδιος ο «πατέρας» του αμφισβητεί το φύλο του;

Από το πουθενά προέκυψε μια τεράστια διαδικτυακή κόντρα, οι οπαδοί χωρίστηκαν στα δύο και η  Wikipedia άλλαξε το φύλο του καρτούν χαρακτήρα περίπου 20 φορές!

Άλλωστε, σοβαρά επιχειρήματα δεν είχε καμία από τις δυο μεριές και έτσι, λύση δεν βρισκόταν με τίποτα.

Κάποια στιγμή, ένας από τους διαχειριστές πήρε την κατάσταση στα χέρια του, άλλαξε το φύλο σε αρσενικό και στη συνέχεια κλείδωσε τη σελίδα ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ο δημιουργός του Γκάρφιλντ, δε μπορούσε να μην πάρει θέση για το θέμα και όταν ρωτήθηκε την έκανε την… κωλοτουμπίτσα του.

Παγκόσμια διαφωνία: Μήπως τελικά ο Γκάρφιλντ είναι... κορίτσι;

Διότι από εκεί που μας έλεγε πως ο Γκάρφιλντ δεν είναι ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι και άλλα τέτοια, θυμήθηκε ξαφνικά πως τελικά ο «γιος» του είναι αγόρι…

«Ο Γκάρφιλντ είναι αρσενικός και έχει μια φιλενάδα, την Αρλίν», είπε χαρακτηριστικά και όντως αυτό επιβεβαιώνεται από τα κόμιξ άρα η μεγάλη διαφωνία έφτασε στο τέλος της.

Ήδη, πάντως, το Twitter έχει δώσει όνομα σε αυτή την μεγάλη μάχη. Αυτή η ιστορική περίοδος πλέον ονομάζεται: «The Great Garfield Gender Wikipedia War of 2017».