Εναγωνίως περιμέναμε τον «Φραπέ» ή κατά κόσμον Γιώργο Ξυλούρη να πάει χτες και να μιλήσει στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τις μεγαλύτερες προσδοκίες τις είχε καλλιεργήσει ο ίδιος ο Ξυλούρης, καθώς πριν κανά μήνα είναι δηλώσει χαρακτηριστικά πως «αν νομίζουν όλοι ότι θα ξεπλυθούν πάνω μου, θα γελάσουμε καλά. Θα πέσουν πολλοί. Εγώ δεν θα πέσω γιατί είμαι καθαρός».
Ο «Φραπές» όμως ξέχασε την κρητική του λεβεντιά και ντομπροσύνη και αποφάσισε να μην περάσει ούτε έξω από την αίθουσα της Εξεταστικής. Σε ένα υπόμνημα που του είχαν γράψει οι δικηγόροι του είπε πως θα ασκήσει το δικαίωμα στην «σιωπή και την μη αυτοενοχοποίηση», επικαλούμενος τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την ΕΔΔΑ.
Οι νομικοί ισχυρισμοί όμως «κολλάνε» στο ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν είναι δικαστήριο, αλλά όπως αναφέρει ο Κανονισμός της Βουλής «οι εξεταστικές επιτροπές έχουν όλες τις αρμοδιότητες των ανακριτικών αρχών, καθώς και του εισαγγελέα πλημμελειοδικών».
Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr