Τα 5 κορυφαία μαγικά «κόλπα» όλων των εποχών (Vids)
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Τα 5 κορυφαία μαγικά «κόλπα» όλων των εποχών (Vids)

Σαν σήμερα πριν από… (καλά, άστο: δεν είμαστε μαθηματικές ιδιοφυίες για να κάνουμε την πράξη). Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1874 γεννήθηκε ο Χάρρυ Χουντίνι και το menshouse.gr θυμάται, προς τιμήν του, τα 5 κορυφαία τρικ διάσημων μάγων.

Είναι από τους ελάχιστους στον κόσμο που δικαιούνται να λένε αυτή τη «χιλιοφορεμένη» έκφραση και όλοι οι υπόλοιποι υποχρεούνται να βρούνε έναν κομψοεπή τρόπο για να καταπιούν τη γλώσσα τους, μια και δεν υπάρχουν επιχειρήματα να τους αντικρούσεις: στη ερώτηση «Τι’ ν’ αυτό;», οι 5 συγκεκριμένοι τύποι μπορούν ν’ απαντήσουν «Μανιτάρι μαγικό» και να το εννοούν.

Τα 5 κορυφαία μαγικά «κόλπα» όλων των εποχών (Vids)

Βλέπετε, μιλάμε για μάγους­– όχι τους γνωστούς 3 με τα δώρα, αλλά τους καλύτερους (σύγχρονους) εξ αυτών. Με αφορμή λοιπόν τα «γενέθλια» του πρώτου διδάξαντος, του αξεπέραστου Χάρρυ Χουντίνι, το menshouse αφήνει για λίγο στην άκρη την πεζή πραγματικότητα κι απογειώνεται στη σφαίρα του «δε γίνονται αυτά ρε φίλε!»

Ε να, όμως, που γίνονται. Δείτε και μόνοι σας…

5) Ο Ντέιβιντ Μπλέιν ρίχνει τα χαρτιά

Ο διασημότερος «μάγος του δρόμου» (κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο κράτημα αναπνοής με περισσότερα από 17 λεπτά- καταχωρήθηκε επισήμως ως «αμφίβιο» μετά απ’ αυτό) σταματάει μια ανυποψίαστη παρέα και τους ζητά να παίξουν, λίγο, με την τράπουλά του.

Έπειτα, στέλνει το ένα φύλλο σε σημείο που απλά δε γίνεται και, ταυτόχρονα, «στέλνει» τους πάντες…

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

4) O Χάρυ Χουντίνι λύνει τα δεσμά

Ο Ούγγρος, πρώτος πραγματικός… superstar του είδους, υπήρξε ο διασημότερος escape artist- μπορούσε, δηλαδή, ν’ «αποδράσει» από παντού (φήμες λένε πως ήταν τόσο καλός που κάποτε «απέδρασε» από την γκρίνια της γυναίκας του).

Σε μια περιοδεία του, λοιπόν, στις αρχές του 20ου αιώνα ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον δέσουν με χίλια δυο μπιχλιμπίδια και να του φορέσουν έναν ζουρλονμανδύα, έπειτα να τον σηκώσουν ψηλά στον αέρα μ’ έναν γερανό και ύστερα…

Και ύστερα, ο μπαγάσας, έκανε αυτό:

3) Ο Dynamo κάνει την Λόχαν να πει «Έχω πετάξει μαζί σου»

Κατ’ αρχήν, είναι από μόνο του θαύμα το ότι άντεξε τόση ώρα ο άνθρωπος δίπλα στην Λίντσεϊ Λόχαν. Πέραν τούτου, όμως, ο Dynamo (παλικάρι από τα πολύ λίγα…) κατάφερε να κάνει τη διάσημη ηθοποιό ν’ ανυψωθεί έστω και για λίγο- σε αντίθεση με τις ερμηνείες της που την καταβαραθρώνουν.

And the Oscar goes to…

2) Ο Κρις Έιντζελ μιμείται τον Χριστό

Ο- ελληνικής καταγωγής (Σαραντάκος)- Κρις Έιντζελ μπορεί να μοιάζει με τον δίδυμο αδερφό του Δημήτρη Κοργιαλά, όμως στην πραγματικότητα είναι «ο μπαμπάς» της μαγείας. Ο αθεόφοβος σε μια επίδειξή του έκανε κάτι που είχαμε να του δούμε περίπου 2000 χρόνια: περπάτησε πάνω στο νερό.

Και, φυσικά, χωρίς να τα κάνει μούσκεμα.

1) Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ νιώθει λίγο κομμένος

Έχει τηλεμεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη στη Χαβάη. Έχει εξαφανίσει το Άγαλμα της Ελευθερίας. Έχει εξαφανίσει 13 άτομα από ένα σόου του. Έχει κάνει περίπου 8 τρισεκατομμύρια τρικ.

Όμως, το πιο εντυπωσιακό κόλπο του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν όταν έκοψε τον εαυτό του στα δύο κι έπειτα… συνομίλησε το πάνω μισό του με το κάτω. Ο μεγαλύτερος illusionist όλων των εποχών ανάγκασε χιλιάδες στόματα να μείνουν ανοιχτά μέχρι να φωλιάσουν μέσα τους κοπάδια από μύγες.

Μαγεία.