σουβλάκια
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Τι σου συμβαίνει αν χορταίνεις με δύο μόνο σουβλάκια

Οι αληθινές επιπτώσεις μιας ασυναίσθητης παραδοχής που αρχίζει και γίνεται μάστιγα.

Να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα πριν ξεκινήσουμε. Πρώτον αυτά που σου συμβαίνουν όταν σταματάς στα δύο σουβλάκια δεν είναι καλά, το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή.

Δεύτερον δεν αναφερόμαστε σε παιδιά ή γυναίκες 1.50μ. και 45 κιλά. Γι’ αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων δύο σουβλάκια είναι καλά για χόρταση. Βασικά είναι καλά ως ξεκίνημα για να περάσουν στην επόμενη κατηγορία των φυσιολογικών ανθρώπων. Όλοι οι άλλοι όμως δεν έχετε καμία δικαιολογία γι’ αυτό ήρθε η ώρα σας να σας περιλάβω.

Αρχίζει και συμβαίνει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους γύρω μου. Φίλους, γνωστούς, συγγενείς. Η εύκολη αποκωδικοποίηση της μεταστροφής τους από ανθρώπους που αισθάνονταν κενοί με δύο μόνο σουβλάκια σε ανθρωποειδή που με δυσκολία τελειώνουν το δεύτερο είναι να πεις ότι γέρασαν. Δεν ισχύει όμως. Τα παραδείγματα που έχω στο μυαλό μου είναι όλοι τους στην καλύτερη ηλικία για να εξαφανίζουν 2 σουβλάκια την ώρα που σηκώνουν το χέρι στον σερβιτόρο για να παραγγείλουν άλλα δύο.

Αντ’ αυτού αρχίζουν και παραδέχονται δημοσίως ότι νιώθουν χορτάτοι και κορεσμένοι μετά από δύο σουβλάκια, τυλιχτά, πιτόγυρα, σάντουιτς ή όπως αλλιώς τα λένε στις κατά τόπους περιοχές καταβρόχθισής των.

Το πιο τραγικό στις περιπτώσεις τους είναι ότι δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά τους συμβαίνει. Όταν οι ορμόνες της γυναίκας αυξάνονται κατά τη διάρκεια της κύησης η φύση την προετοιμάζει για κάτι.  Το ίδιο παθαίνουν τα παιδιά όταν περνούν στην εφηβική τους περίοδο.  Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και η φύση προετοιμάζει τους ανθρώπους αυτούς για τις αλλαγές στα σώματά τους. Δεν γίνεται το ίδιο όμως στα «αδικοχαμένα» παλικάρια που περνούν στην σκοτεινή πλευρά της Δύναμης. Στην άλλη όχθη της ανθρωπότητας. Στην πλευρά που μόλις τελειώνεις τα δύο σου σουβλάκια ζητάς τον λογαριασμό. Στο παράλληλο αυτό σύμπαν που έχεις απέναντί σου στο ψητοπωλείο έναν ζουμερό γιγαντιαίο γύρο και εσύ λες «θα ήθελα μόνο δύο δόσεις από αυτό το αγγελούδι».

Αναρωτήθηκες ποτέ τι σου συμβαίνει όταν πέσεις σε αυτή τη λούμπα; Ποιες σωματικές και πνευματικές αλλαγές έχουν γίνει στον οργανισμό σου; Ή ακόμα χειρότερα αυτές που επίκεινται. Νομίζεις ότι όλα είναι τόσο εύκολα να αλλάξουν στη ζωή σου χωρίς παρενέργειες; Χωρίς να υποστείς τις συνέπειες των αποφάσεών σου. Πιστεύεις ότι το να πεις δημόσια ότι χόρτασες με δύο σουβλάκια δεν επηρεάζεις τις ζωές των γύρω σου και των γύρων σου;

Ενδεικτικά τι συμβαίνει όταν χορταίνεις με δύο σουβλάκια

Παραδοχή ήττας κα προδοσία

Παραδέχεσαι δημόσια ότι έχασες. Ότι κάτι σε νίκησε. Είτε είναι ο φόβος της χοληστερίνης, είτε ο φόβος της βαρυστομαχιάς  είτε κάτι άλλο. Δεν έχει σημασία τι. Μπήκες στην μάχη και κάπου στη μέση σήκωσες λευκή σημαία. Ατιμασμένος και με το κεφάλι σκυμμένο παρέδωσες τα όπλα στον εχθρό. Ρίψασπις και ριψοσούβλης. Ένα μεγάλο ρο χαραγμένο στο κούτελό σου. Μια φορά ηττημένος με κατεβασμένα χέρια, πάντα ηττημένος.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Πούλησες το ματς στο ημίχρονο. Χειρότερο από το να το πουλούσες πριν τον αγώνα. Εκεί μπορεί και να το μάθαινε κάποιος και να σε προλάβαινε. Καλύτερα να δήλωνες τραυματίας και να μην ξεκινούσες, παρά αυτό που έκανες. Είχες κάτι σπουδαίο στη ζωή σου και το αρνήθηκες για μικροπρεπείς λόγους. Σταμάτησες σε δεύτερο σουβλάκι= φίλησες τον Χριστούλη για να τον αναγνωρίσουν και να τον συλλάβουν.

Παίρνεις την κάτω βόλτα

Είπες μία φορά όχι σε τρίτο σουβλάκι; Άνοιξες τον ασκό του Αιόλου για πολλά όχι που θα ακολουθήσουν. Ήταν να μη γίνει το πρώτο βήμα. Σε λίγο θα λες όχι σε προσφορά γλυκού, παγωτού και άλλων λιχουδιών. Ακόμα χειρότερα θα αρχίσεις να λες όχι σε παϊδάκια, κοντοσούβλια και άλλα μεζεκλίκια σούβλας ή σχάρας. Το έσχατο βήμα θα είναι να πεις όχι σε δεύτερο σουβλάκι. Να πεις ότι χόρτασες με ένα πιτόγυρο. Θα άντεχες μια τέτοια ζωή; Όπως ο αλκοολικός για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του πρέπει πρώτα να παραδεχτεί ότι έχει πρόβλημα, έτσι πρέπει να συμβεί και με σένα.

Γίνεσαι αυτόματα το κακό παράδειγμα στην παρέα σου

Πρώτα για τους φίλους και συσσουβλακοφάγους της παρέας σου. Αυτούς που σε είχαν σύντροφο και αδερφό στις σουβλακομαζώξεις και στα σουβλακοσυνέδρια που οργανώνατε σε σπίτια και μαγαζιά. Τι θα τους πεις όταν τους ξαναδείς; Πώς θα αισθανθείς όταν σε παρέα 4 ατόμων παραγγείλουν 12 σουβλάκια για αρχή και εσύ τους πεις ότι είναι πολλά; Όταν τους πεις ότι εσύ θα πάρεις ένα για αρχή και ίσως ένα δεύτερο αργότερα; Ένας ολόκληρος κόσμος θα γκρεμιστεί μπροστά τους. Σκέψου ότι κάποιοι μπορεί να παρασυρθούν και να πουν «αυτός κάτι ξέρει». Και όλο αυτό σαν ντόμινο να παρασύρει όλους τους άντρες σε όλες τις αντροπαρέες της Ελλάδας.

Στην ακόμα χειρότερη περίπτωση που δεν επηρεάσεις άμεσα τους φίλους θα το κάνεις στις γυναίκες τους. «Το είδες τον φίλο σου που σταμάτησε στα 2 σουβλάκια; Εσύ ρε γουρούνι γιατί έφαγες 4 και ήπιες και 4 μπύρες;». Θέλεις να γίνεις η αιτία να διαλύονται οικογένειες; Θέλεις να καβγαδίζουν ζευγάρια όλη νύχτα και να είσαι εσύ το επιχείρημα στο πλευρό της συζύγου; Τόσο χαμηλά θα πέσεις;

Έχεις τα άντερα τουλάχιστον να μην πεις ότι χόρτασες; Ακόμα και να νιώθεις έτσι δεν έχεις τα κάκκαλα να πεις ένα αθώο ψέμα που θα σε προστατέψει; «Δε θα φάω άλλο γιατί μετά θα πάω σε κάτι φιλαράκια και θα πάρουμε και εκεί σουβλάκια». Ένα ψέμα πολλές φορές είναι πιο σπουδαίο και τίμιο από μια καταστρεπτική αλήθεια.

Διαλύεις τις παιδικές ψυχούλες που σε είχαν σαν πρότυπο

Τα παιδιά, ειδικά τα αγόρια, συνηθίζουν να περηφανεύονται στο σχολείο με τους φίλους τους για τα κατορθώματα των πατεράδων τους. Ή των μεγάλων αδερφών τους. Σκέψου να είσαι εσύ ο μπαμπάς που σταμάτησε γιατί χόρτασε στα δύο σουβλάκια. Να πάει το σπλάχνο σου σχολείο και στο διάλειμμα να λέει το ένα παιδάκι «ο μπαμπάς μου τρώει μία σούβλα κοκορέτσι μόνος του». Να πεταχτεί το δεύτερο παιδάκι και να πει «σιγά το πράγμα. Ο δικός μου ο μπαμπάς τρώει έναν γύρο ολόκληρο». Τι θα πει το δικό σου το παιδί; Ακόμα και ψέμματα να πάει να πει θα πεταχτούν τα άλλα παιδάκια και θα του φωνάξουν «τι λες ρε ψεύτη; Αφού τον είδαν τον μπαμπά σου να χορταίνει με δύο σουβλάκια. Είναι φλώρος».

Μόλις ατίμασες τον γιο σου σε μία κόντρα με φανταστικά πατρικά ανδραγαθήματα και κατορθώματα. Γιατί το ξέρεις και εσύ ότι αν βγει βρώμα για το όνομά σου δε θα μείνει στα στενά όρια του σουβλατζίδικου που παραγγέλνεις συνήθως.  Θα κυκλοφορήσει. Πρώτα μεταξύ των σουβλατζίδων, μετά μεταξύ των πελατών και μετά θα ξεφύγει από τον έλεγχο και θα το μάθουν όλοι. Θα γίνεις δακτυλοδεικτούμενος.

Γίνεσαι ευάλωτος σε επιθέσεις χορτοφάγων-βίγκαν

Αυτά τα αρπακτικά που δεν τιμούν ούτε τον όρο αρπακτικό, είναι έτοιμα να σε «κατασπαράξουν» μόλις εκδηλώσεις την αδυναμία σου μπροστά τους. Είπες ότι χόρτασες με δύο σουβλάκια; Είναι σα να έριξες αίμα στη θάλασσα που κολυμπάει ο λευκός καρχαρίας πεινασμένος. Οι βίγκαν θα διαβάσουν στην άρνησή σου για τρίτο πιτόγυρο μια αμφιβολία για τη διατροφή σου. Αμέσως θα χωθούν στη σχισμή της άμυνάς σου που μόνος δημιούργησες και θα προσπαθήσουν να ζμπρώξουν την πραμάτεια τους.

«Πάρε από τη σαλάτα μου να δοκιμάσεις. Αφού δεν μπορείς τρίτο σουβλάκι». «Την επόμενη φορά δοκίμασε καλαμάκι μανιτάρι. Δεν είναι τόσο βαρύ όσο το χοιρινό ή το κοτόπουλο». «Καλά κάνεις και το μειώνεις. Το ξέρεις ότι είναι δολοφονία έτσι; Ενώ το κότζι μπέρι με λιναρόσπορο και ιπποφαές έχει περισσότερη θρεπτική αξία, χωρίς να χάνεις τίποτα σε γεύση».

Δε θα μασήσω τα λόγια μου όπως και εσύ δε μασάς το τρίτο σουβλάκι. Την πήδηξες. Έβαλες τη θηλιά στο λαιμό, ανέβηκες στο σκαμνί και έδωσες το πριόνι στον βίγκαν. Ξέρεις ότι δε θα πριονίσει το σκοινί αλλά τα πόδια του σκαμνιού. Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, τόφου κρατούσαν οι οχτροί.

Πουλάς την ψυχή σου

Μπορεί εξωτερικά να φαίνεσαι πιο υγιής, πιο αδύνατος, πιο γραμμωμένος. Μπορεί να έπεσε η μπάκα σου, μπορεί να μεγάλωσε η ποικιλία φαγητών που τρως, μπορεί να έκοψες το φαγητό απ’ έξω. Όλα αυτά όμως είναι ένα δημιούργημα μιας εσφαλμένης συμφωνίας σου με τον διάβολο.

Σε ένα πατάρι του σπιτιού σου, σκεπασμένη σε μια γωνιά με ένα τεράστιο χαρτί πιτόγυρου, μια φωτογραφία σου από τις παλιές καλές εποχές με ένα δίσκο γεμάτο σουβλάκια μπροστά του. Το πρόσωπο σου στη φωτογραφία γερασμένο και κίτρινο. Τα πιτόγυρα αποξηραμένα και σταφιδιασμένα.

Ό,τι πιο μίζερο θα δεις στην υπόλοιπη ζωή σου. Έγινες αυτό που μισούσες εσωτερικά για μια παροδική καλύτερη εμφάνιση. Κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις αλλά θα είναι αργά. Ο γιατρός θα σου τα έχει απαγορέψει όλα και το τσάι με μια φρυγανιά και λίγο γιαούρτι θα είναι ο μόνος σύντροφός σου. Τα γεράματα θα έχουν σβήσει κάθε ανάμνηση του τραπεζιού γεμάτου με σουβλάκια. Θα είσαι ένας δυστυχισμένος γέρος.