5 εκπομπές που ήταν χειρότερες από το Star Academy (Vids)
Βρείτε μας στο
EXTRAS

5 εκπομπές που ήταν χειρότερες από το Star Academy (Vids)

Αν νομίζετε πως το Star Academy είναι ο πάτος του τηλεοπτικού βαρελιού, τότε μάλλον κοιτάτε το λάθος βαρέλι…

Δεκτό- έχετε πέρα ως πέρα δίκιο: το μουσικό talent (ο ατάλαντος Θεός να το κάνει) show “Star Academy” που παίζεται φέτος στο Epsilon είναι μάλλον ωμέγα διαλογής. Υπάρχουν καταγεγραμμένες μαρτυρίες Ελλήνων οι οποίοι μετά από λίγα λεπτά θέασης της συγκεκριμένης εκπομπής αποφάσισαν να μιμηθούν τον Οιδίποδα και έβγαλαν τα μάτια τους- χωρίς, ωστόσο, να έχουν κοιμηθεί με τη μητέρα τους πιο μπροστά.

Γιατί, ναι, το “Star Academy” έχει αυτή την «ικανότητα»: δεν είναι το show που θα το δουν στην αμερικάνικη τηλεόραση και θ’ αρχίσουν οι παραγωγοί να παίρνουν κάμψεις. Για την ακρίβεια, είναι τόσο κακό που ακόμα και ο όρος «χείριστο» μοιάζει με καλοδιαλεγμένο κομπλιμέντο.

Όμως, από αυτό το σημείο μέχρι να φτάσουμε στις υπερβολές του τύπου «Είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει στην ιστορία της ελληνικής TV» υπάρχει μεγάλη απόσταση. Γιατί, ξέρετε, υπάρχουν 5 προγράμματα τα οποία ήταν απείρως χειρότερα από αυτό…

Επιτέλους Μαζί, 1992-1999, ΑΝΤ1

Ο απόλυτος σούπερ σταρ της εποχής, ο άρχοντας της τηλεόρασης, ο «Μικρούτσικος» μόνο στο όνομα καθώς επρόκειτο περί τηλεοπτικού γίγαντα, παρουσίαζε επί μία επταετία την πιο κανιβαλίστικη- σε βαθμό που έκανε τον Χάνιμπαλ Λέκτερ να μοιάζει μ’ ερασιτέχνη- εκπομπή στα ελληνικά χρονικά.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, λοιπόν, με την «αρωγή» της Τένιας Μακρή ακούει τον καθένα να λέει το μακρύ του και το κοντό του: ξυλοδαρμοί μεταξύ ζευγαριών, ο σύζυγος ν’ απατά τη γυναίκα του με τους 7 νάνους με τη Χιονάτη σε ρόλο ηδονοβλεψία, ο παππούς να θέλει να κρεμάσει τη γιαγιά γιατί δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ αλλά έβαλε σταυρωμένο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην κάλπη και ούτω καθεξής.

Διεκδικεί με αξιώσεις το Χρυσό Βατόμουρο και, μεταξύ μας, δύσκολα θα του ξεφύγει.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Άλλωστε, αυτό υπαινίσσεται και ο διττός τους τίτλος: «Επιτέλους Μαζί».

Gym Show, 2002, Star

Με τα ριάλιτι- μετά τον τυφώνα Big Brother (για τους νεότερους: αν νομίζετε πως το Survivor σαρώνει, τότε απλά δεν έχετε προλάβει την παράνοια του πρώτου «Μεγάλου Αδερφού»)- ν’ αποτελούν τη ναυαρχίδα, τότε, των ιδιωτικών καναλιών και όλους τους μεγάλους του αντιπάλους να έχουν ρίξει στο τραπέζι τα βαριά τους χαρτιά, το Star αποφασίζει να μπει και να χορέψει κι αυτό με περίσσιο στυλ στο χορό.

Η πρότασή του; Το απολαυστικό, για τους έχοντες άριστες σχέσεις με τη διαστροφή, “Gym Show”, το οποίο ήταν μια εκπομπή για επίδοξους «σφίχτες» και θα καθήλωνε, υποτίθεται, το κοινό με τον τρόπο που καθηλώνει η κρεατίνη τον μποντιμπιλντερά.

Μ’ εξαίρεση την πρώτη εμφάνιση του άξιου συνεχιστή των Metallica Χρήστου Χολίδη, το Gym Show δεν αξίζει να μνημονεύεται ποτέ και για τίποτα.

Ποτέ και για τίποτε, δηλαδή, μ’ εξαίρεση αυτές τις λίστες.

The Real Housewives of Athens, 2011, ANT1

Όχι ότι υπάρχουν λόγια, αλλά ας το προσπαθήσουμε: 6 διάσημες Ελληνίδες «μοιράζονται» με τους τηλεθεατές την καθημερινότητά τους, η οποία θυμίζει σταρ του Χόλιγουντ μεν, στην Ελλάδα της κρίσης δε.

Αποτέλεσμα; Οι τηλεθεατές παθαίνουν κρίση από το πρώτο επεισόδιο, οι άντρες δεν μπορούν να κάνουν τη θυσία και να στρέψουν το βλέμμα στη μικρή οθόνη ούτε για χάρη της Χριστίνας Παππά, τα προβλήματα (αποτυχημένη πλαστική επέμβαση στο στήθος, λαϊκότροπες λαϊκές στις οποίες οι ντομάτες είναι πιο ακριβές απ’ όσο πρέπει, προσπάθεια να πούμε τα σύκα «σύκα» και τα σκάφη, αυτά στη μαρίνα Φλοίσβου, «σκάφη) δίνουν και παίρνουν και στο τέλος ύστερα από ένα δίμηνο οι Real Housewives μετατρέπονται σε “Desperate Housewives” και κουνάνε μαντήλι από το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Κρίμα.

ΝΟΤ.

Το Πάρτυ, 2003, Mega

Έναν χρόνο μετά την επιτυχία του Bar 2 το οποίο μας χάρισε την σπουδαία τραγουδίστρια Στέλλα Μπεζαντάκου, το Mega φτιάχνει το Bar 2 αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο το ονομάζει «Το Πάρτυ».

Βασική υποχρέωση των παικτών είναι το να… παρτάρουν, προκειμένου το πιο party animal να πάρει σπίτι του το πολυπόθητο βραβείο. Όμως κάπου στην πορεία για πρώτη φορά στα χρονικά της τηλεόρασης η τηλεθέαση καταγράφει αρνητικό δείκτη (το έβλεπαν -1092 άτομα) και η Κατερίνα Λάσπα δεν μπορεί να το σώσει με τίποτα, παρά το γεγονός πως- έβγαζε μάτι η προσπάθειά της- έκανε ό,τι μπορούσε.

Τουλάχιστον μας χάρισε στιγμές απείρου κάλλους, όπως αυτή στην οποία ένας παίκτης απειλεί τον άλλον πως θα του περιποιηθεί καταλλήλως τα μαλακά του μόρια.

Κωλοκατάσταση.

Χρυσό Κουφέτο, 1995-1998, Star

Η Αννίτα Πάνια παίρνει το κοινό του Αυτιά (όλους τους 88+, δηλαδή) και μετατρέπει το πλατό της σε γραφείο συνοικέσιων για ΚΑΠΗ- ή για παντός είδους, τέλος πάντων, μοναχικούς τύπους που ψάχνουν το έτερόν τους ήμισυ.

Μπορεί το «Ερωτοδικείο» να  φαντάζει το μεγάλο φαβορί όταν μιλάμε για το στέμμα της πιο trash εκπομπής στα χρονικά, όμως το Χρυσό Κουφέτο- που δεν ήταν καν χρυσή μετριότητα- θα έπρεπε ασυζητητί να πάρει το βραβείο και να φύγει.

5 λεπτά θέασης αρκούσαν για να σε κάνουν να θέλεις να τερματίσεις τη ζωή σου με βάναυσο τρόπο. Ν’ αφήσεις, για παράδειγμα, ανοιχτή την τηλεόραση και να δεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι τέλους.

Δικού του και δικού σου.