3 τρόποι για να κάνεις μαντραπήδα στον στρατό χωρίς να σε πιάσουν
Βρείτε μας στο
EXTRAS

3 τρόποι για να κάνεις μαντραπήδα στον στρατό χωρίς να σε πιάσουν

Πρόκειται για μία από τις πιο παρακινδυνευμένες παρατυπίες που μπορείς να κάνεις στο στρατό αλλά εδώ που τα λέμε αξίζει όσο καμία άλλη...

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: τι είναι η μαντραπήδα;

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι σημαίνει μαντραπήδα το πιθανότερο είναι πως δεν έχεις πάει στρατό. Σε περίπτωση που έχεις πάει στρατό και δεν γνωρίζεις και πάλι… ε, τι να σου πούμε ρε σειρούλα, μάλλον πέρασες ψαρωμένος όλη την θητεία σου, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Μαντραπήδα λοιπόν είναι η μέθοδος κατά την οποία όταν είμαστε φαντάροι βγαίνουμε από το στρατόπεδο χωρίς να έχουμε έξοδο ή άδεια. Πως; Μα… πηδώντας την μάντρα, δηλαδή κάνοντας μαντραπήδα. Φυσικά η μαντραπήδα μπορεί να γίνει μόνο βραδυνές ώρες: την κοπανάς, πας για ποτό και επιστρέφεις και κοιμάσαι χωρίς να σε πάρει χαμπάρι κανείς. Γιατί αν σε πάρει χαμπάρι κάποιος την έβαψες…

Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας, με το φως του ήλιου να φέγγει και με κόσμο και κοσμάκη να πηγαινοέρχεται στο στρατόπεδο, είτε θα είναι αδύνατο να κάνεις μαντραπήδα είτε δεν θα έχεις λόγο να την κάνεις επειδή θα έχεις έξοδο.

Πρόκειται φυσικά για μία από τις πιο παρακινδυνευμένες παρατυπίες που μπορείς να κάνεις στο στρατό: αν το ανακαλύψει κανείς δεν σε σώζει τίποτα. Βέβαια, όσο πιο πολύ παλιώνει κάποιος, όσο πιο πολύ ξεψαρώνει, τόσο περισσότερο νιώθει την ανάγκη να φλερτάρει με αυτόν τον κίνδυνο.

Τελικά, το άγχος που διακατέχει την μαντραπήδα είναι τόσο μεγάλο που τελικά είναι η έξοδος που θα απολαύσεις λιγότερο από όλες: ακόμα και αν τύχει να σε δει με πολιτικά σε κάποιο μπαράκι ή σε κάποιο κλαμπ κάποιος καραβανάς την έχεις βάψει. Η απόλαυση της μαντραπήδας κατά βάση έρχεται την επόμενη μέρα (μάζι με την άπειρη νύστα γιατί έχεις κοιμηθεί ελάχιστα). Όταν ξέρεις πως «ξεγέλασες» έστω και για λίγες ώρες τον μηχανισμό του στρατού. Και με τι τρόπο, έτσι; Φεύγοντας από το στρατόπεδο χωρίς άδεια!

Και τώρα που ξεμπερδέψαμε με τα εισαγωγικά και τις απαραίτητες διευκρινήσεις, πάμε και στις συμβουλές περί μαντραπήδας. 3 τρόποι λοιπόν για να κάνεις μαντραπήδα στον στρατό χωρίς να σε πιάσουν:

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

1/ Να ξέρεις καλά το στρατόπεδο

3 τρόποι για να κάνεις μαντραπήδα στον στρατό χωρίς να σε πιάσουν

Βασικός κανόνας: αν είσαι ψάρι και βρίσκεσαι στο στρατόπεδο μόλις λίγες μέρες τότε μην επιχειρήσεις ούτε καν να σκεφτείς, ούτε καν να συλλαβίσεις την λέξη «μαντραπήδα».

Για να κάνεις μαντραπήδα πρέπει να φύγεις με πολιτικά ρούχα από τον θάλαμο (γιατί δεν παίζει να πας με την παραλλαγή για ποτό…), να μην σε δει κανείς να περπατάς μέσα στο στρατόπεδο με τα πολιτικά γιατί θα κινήσεις τις υποψίες και να βρεις το σημείο της μάντρας που είναι λιγότερο εκτεθειμένο.

Με λίγα λόγια πρέπει να ξέρεις τις καβάντζες και τον χώρο του στρατοπέδου σαν το σπίτι σου. Αν δεν έχεις φτάσει σε αυτό το επίπεδο, άσ’το καλύτερο. Θα σε πιάσουν και θα φας καμιά καμπάνα που θα βαρεθείς να μετράς μέρες.

2/ Να έχεις κολλητό στη σκοπιά

3 τρόποι για να κάνεις μαντραπήδα στον στρατό χωρίς να σε πιάσουν

Τα πιο εύκολα σημεία της μάντρας ενός στρατοπέδου είναι αυτά είναι κοντά στις εισόδους του. Και δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτά τα σημεία να μην υπάρχει σκοπιά.

Για να καταφέρεις να την κάνεις από το στρατόπεδο το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστείς την συναδελφική αλληλεγγύη του φαντάρου που κάθεται σκοπιά εκείνη την ώρα και που δεν παίζει να μην σε δει. Αν δεν την έχεις, αν ο φαντάρος που θα κάνει σκοπιά εκείνη την στιγμή είναι πολύ ψαρωμένος ή πολύ ρουφιάνος εκ φύσεως, καλύτερα να μην το ρισκάρεις: μάλλον θα σε καρφώσει.

Επιχείρησε να κάνεις μαντραπήδα μόνο αν στην σκοπιά υπάρχει ένας φαντάρος που τον ξέρεις και τον εμπιστεύεσαι. Και προφανώς καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση από πριν μαζί του.

3/ Να είσαι παλιός

3 τρόποι για να κάνεις μαντραπήδα στον στρατό χωρίς να σε πιάσουν

Όλα αυτά βέβαια είναι εντελώς σχετικά. Διότι αν είσαι παλιός, αν οι μέρες που μετράς για να απολυθείς είναι κάτω από πενήντα, ο στρατός για εσένα έχει φτάσει οριστικά στο τέλος του. Μπαινοβγαίνεις από το στρατόπεδο πηδώντας τη μάντρα και κάθε βράδυ (που λέει ο λόγος).

Κανένας φαντάρος δεν θα σε καρφώσει – είναι δεδομένο: τα λελεδόνια που ακούς στα αυτιά σου είναι εγγύηση για τον σεβασμό που έχουν οι μικρότερες σειρές απέναντί σου. Το πολύ-πολύ να σε δει κανένας καραβανάς, που αν δεν σε πάει πολύ θα σε πιάσει την επόμενη μέρα και θα σε φοβερίσει πως αν το ξανακάνεις την έβαψες. Βλακείες, δεν θα τολμήσει να κάνει τίποτα. Κανείς στρατιωτικός δεν θέλει να έχει κακό προηγούμενο με κάποιον που σε λίγες μέρες θα είναι πολίτης, δεν θα έχει καμία εξουσία πάνω του και μπορεί να του επιστρέψει τα απωθημένα που έχει αποκτήσει από μια ολόκληρη θητεία στον στρατό.

Γενικά, αν είσαι παλιός δεν σε αγγίζει κανείς, άτυπα είσαι ο ανώτερος του στρατοπέδου. Μπορείς να κάνεις μαντραπήδα κάθε βράδυ. Όταν θα φτάσει αυτή η στιγμή θα το ξέρεις…