Academy
Βρείτε μας στο

Ήταν ίσως η πιο cult σκηνή που έχουμε δει σε talent show. Η ιστορία μοιάζει απιθανη είναι όμως αληθινή. Πρωταγωνιστής ο Μένιος Φουρθιώτης. Ο παρουσιαστής του Star Academy κατάφερε μέσα σε ένα λεπτό να ακυρώσει –μεταφορικά και κυριολεκτικά- τους τέσσερις ανθρώπους της κριτικής επιτροπής του σόου και να αλλάξει το αποτέλεσμα. Όλα αυτά, αμέσως μετά την αποχώρηση του ενός εκ των τριών υποψηφίων, του Δημήτρη Ντέντε. Όπως γνωρίζουμε, η διαδικασία αποχώρησης έχει ως εξής: Από τους τρεις υποψηφίους, η θετική ψήφος του κόσμου σώζει τον έναν.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, οι δύο που έμειναν για το τέλος ήταν ο Δημήτρης και η Ηλιάννα. Από αυτούς, η κριτική επιτροπή -Βίσση, Κωστόπουλος, Γερμανού και Καρβέλας, Μουρατίδης- καλούνται να «σώσουν» ακόμα έναν και συνεπώς να κρίνουν το ποιος θα αποχωρήσει τελικά. Μια διαδικασία που ουδεμία σχέση έχει με την αρχική τους βαθμολογία όσον αφορά στο πώς έκριναν την εμφάνιση των παικτών.

Και το λέμε αυτό, διότι αν μετρούσε αυτή η βαθμολογία στην τελική αποχώρηση, δεν θα χρειαζόταν να συνεδριάσουν ξανά οι κριτές για το ποιος εκ των δύο θα φύγει. Θα έσωζε έναν το κοινό και θα αποχωρούσε εκείνος με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Ο Φουρθιώτης, όμως, έκανε ξανά την ανατροπή και άφησε κοινό και κριτική επιτροπή με το στόμα ανοιχτό! Τι έκανε; Ενώ ο Δημήτρης είχε αποχωρήσει από το σόου, εκείνος ζήτησε να βγει στον αέρα η κάρτα με τις βαθμολογίες των παικτών. Βαθμολογίες που προέρχονταν από τους βαθμούς των κριτών. Όπως ήταν λογικό, η κάρτα που βγήκε δεν περιελάμβανε το όνομα του Δημήτρη, καθώς αυτός είχε αποχωρήσει. Ο παρουσιαστής, όμως, απαίτησε να βγει νέα κάρτα –με το όνομα του Δημήτρη μέσα- για να φανεί και η δική του βαθμολογία.

Σύμφωνα με τη νέα κάρτα, ο Δημήτρης δεν ήταν αυτός που είχε την πιο χαμηλή βαθμολογία. Κάτι που, όμως, δεν έχει καμία σχέση με το ποιον αποφασίζει η κριτική επιτροπή να διώξει.

Ποιοι κανονισμοί; Ο Φουρθιώτης ακυρώνει την ψηφοφορία των κριτών στο Star Academy για να μείνει ο υποψήφιος που… αποχώρησε (Vid)

Τότε λοιπόν ο Φουρθιώτης, πέρασε στην αντεπίθεση:

«Εδώ κάτι περίεργο συμβαίνει. Θα ακυρώσουμε τη διαδικασία του προέδρου της κριτικής επιτροπής, καθώς η βαθμολογία δείχνει ότι ο Δημήτρης Ντέντε δεν θα έπρεπε να αποχωρήσει. Στο επόμενο επεισόδιο θα μάθετε σύμφωνα με τη βαθμολογία ποιος αποχωρεί. Οι κανονισμοί δυστυχώς Πέτρο, δεν είναι αυτοί».

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος ήταν ο Πρόεδρος της επιτροπής για την εβδομάδα αυτή και οι ψήφος του μετρούσε διπλή. Στοιχείο που θα ήταν εντελώς άχρηστο αν η απόφαση για τον παίκτη που αποχωρούσε  ήταν θέμα βαθμολογίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μονολόγου Φουρθιώτη, ο σκηνοθέτης δεν έδειξε ούτε ένα πλάνο της επιτροπής. Επί τέσσερα ολόκληρα λεπτά οι τηλεθεατές έβλεπαν μόνο… Μένιο, να αλλάζει το φινάλε του…έργου. Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι τέσσερις κριτές –τους οποίους ακύρωσε με τον χειρότερο τρόπο- σε αυτή την καλτ σκηνή που παρακολουθήσαμε χθες…