Οι 5 πιο άκυροι τρόποι που μπορεί να... «πεθάνεις» σε ένα video game (Vids)
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Οι 5 πιο άκυροι τρόποι που μπορεί να… «πεθάνεις» σε ένα video game (Vids)

Ορισμένοι σχεδιαστές πρέπει να έκαναν διαγωνισμό μεταξύ τους για το πόσο άκυρα μπορεί να πεθάνει ο χαρακτήρας που θα καθοδηγείς στο video game σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεθάνεις. Και αν παίζεις πολλά video games θα τους βιώσεις όλους. Και ορισμένοι από αυτούς θα είναι τόσο γελοίοι και τόσο… «άβολοι» που μπορεί να σκεφτείτε πως το βασικό σας χόμπι (ή τέλος πάντων ένα από τα βασικά σας χόμπι…) μπορεί να μην είναι και τόσο… σοβαρό!

Όσοι παίζουν video games καταλαβαίνουν. Την στιγμή που καθοδηγείς τον χαρακτήρα σου είτε το θέλεις είτε όχι ταυτίζεσαι με αυτόν. Και ακριβώς για αυτό τον λόγο, το video game που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να «σκοτώνει» αυτόν τον χαρακτήρα με αξιοπρεπή τρόπο. Αν είναι να «πεθαίνεις» με αστείο τρόπο νιώθεις πως το παιχνίδι που παίζεις σε υποτιμά!

Ακολουθούν πέντε ΑΠΙΘΑΝΟΙ θάνατοι σε video games:

Στο «Mass Effect 2» σε σκοτώνει ένα βαμπίρ που επιχειρείς να… αποπλανήσεις

Συναντάς ένα βαμπίρ. ΞΕΡΕΙΣ ότι είναι βαμπίρ. Δηλαδή μπορεί για πλάκα να σε σκοτώσει. Και παρ’ όλα αυτά το παιχνίδι σου δίνει την επιλογή να την αποπλανήσεις ερωτικά. Ακολουθείς αυτή την επιλογή διότι λογικά για κάποιο λόγο θα υπάρχει. Κι όμως δεν υπάρχει για κανένα: μετά από έναν (απολαυστικό είναι η αλήθεια) διάλογο αυτό το βαμπίρ απλά θα σε σκοτώσει. Το παιχνίδι σε οδηγεί σε μια… προφανή αυτοκτονία και εσύ σαν βλάκας πέφτεις στην παγίδα. Μιλάμε για τον ορισμό του άκυρου θανάτου.

Στο «Dead Space 2» παγιδεύεσαι μόνος σου σε μια μηχανή που θα σε σκοτώσει

Γενικότερα, στο «Dead Space 2» υπάρχουν πάρα πολλοί άκυροι θάνατοι. Σκοτώνεσαι ας πούμε επειδή για κάποιο λόγο πρέπει να πηδήξεις μέσα σε έναν τεράστιο ανεμιστήρα. Ό,τι να’ναι δηλαδή. Σε κάποια στιγμή, το παιχνίδι σου λέει πως πρέπει να μπεις σε έναν μηχάνημα και αυτό στο παρουσιάζει ως μια κίνηση προωθητική για το παιχνίδι σου. Τελικά, μπαίνεις μέσα και κάτι λέιζερ σημαδεύουν τα μάτια σου. Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά και στο τέλος ένα μηχάνημα σε σκοτώνει βάναυσα. Στο μεταξύ έχεις προλάβει να εκνευριστείς τόσο πολύ με τις «εκπλήξεις» του παιχνιδιού που βρίζεις αγανακτισμένα όταν προκύπτει και αυτός ο άκυρος θάνατος.

Στο «Halo» σκοτώνεσαι επειδή… μπαίνεις στο νερό

Όλοι γνωρίζουμε το «Halo». Δεν γίνεται να μην γνωρίζεις αυτό το video game, το οποίο είναι ήδη κλασικό. Ε, λοιπόν υπάρχει ένα σημείο που «σκοτώνεσαι» με τέτοιο τρόπο που δεν παίζει να μην κάθεσαι μετά να κοιτάς την οθόνη σαν χαζός. Σκοτώνεσαι επειδή κάνεις την επιλογή να μπεις στο νερό και σε ανατινάζει μια… υδρόβια νάρκη! Κι όμως, είναι αλήθεια…

Ποτέ μην σκάβεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου στο «Minecraft»

Το «Minecraft» είναι ένα παιχνίδι που αποτελεί τον ορισμό του mindfuck, οι φανατικοί του Sci-Fi θα το λατρέψουν. Σε κάποια φάση όμως υπάρχει ένας θάνατος που φλερτάρει ευθέως με την γελοιότητα. Είσαι σε έναν πλανήτη γεμάτο πέτρες και τοίχους και σκάβεις διαρκώς για να προχωρήσεις. Αν κάνεις το λάθος όμως να σκάψεις κάτω από τα πόδια σου τότε θα… πέσεις στον πυρήνα αυτού του πλανήτη και θα καείς από την λάβα του! Θάνατος για καρτούν κύριοι!

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Στο «Sims 2» σκοτώνεσαι επειδή κοιτάς τον ουρανό!

Και κλείνουμε με τον πιο άκυρο αλλά και χιουμοριστικό τρόπο που μπορεί να πεθάνει ο χαρακτήρας σου. Στο πρώτο «Sims» ήταν δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο να σκοτωθεί ο χαρακτήρας σου. Άπειροι gamers είχαν μπει στην διαδικασία να το πετύχουν και το κατάφερναν τελικά με τους πιο άκυρους τρόπους. Στο «Sims 2» οι δημιουργοί αφουγκράστηκαν την τάση των gamers και έβαλαν άπειρες επιλογές… αυτοκτονίας! Αυτή που διεκδικεί το όσκαρ όμως δεν είναι άλλη από εκείνη που σε θέλει να πεθαίνεις απλά αν κοιτάξεις για πολύ ώρα τον ουρανό! Οι σχεδιαστές του «Sims 2» με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να πουν: «Θέλετε θανάτους, ε; Πάρτε ό,τι πιο αστείο έχει σκεφτεί άνθρωπος».