Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου (Pics)
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου (Pics)

Μην ψαρώνετε με την φυσική ομορφιά τους. Αυτοί τόποι δεν είναι παράδεισοι όπως φαίνονται αλλά... αληθινές κολάσεις!

Κοιτάς μια παραλία. Θαυμάζεις την ομορφιά της. «Πωω, ένας παράδεισος…», λες. Κι όμως, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Το ότι ένα μέρος άλλωστε μοιάζει με παράδεισο δεν σημαίνει και πως είναι όντως παράδεισος.

Άλλωστε οι πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου τυχαίνει να είναι και πανέμορφες. Όμως δεν είναι να τις πλησιάζεις. Μπορεί να μπεις για μπάνιο και να το πληρώσεις εξαιτίας των… ψαριών που κολυμπάνε εκεί. Ή μπορεί οι βράχοι που πρέπει να πλησιάσεις για να τις προσεγγίσεις να μην είναι και πολύ σοφή επιλογή η προσέγγισή τους.

Αυτές είναι οι έξι πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου:

Ρεϋνιόν

Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου (Pics)

Η παραλία που βρίσκεται στο γαλλικό μέρος του ηφαιστειογενούς νησιού στον Ινδικό ωκεανό είναι ένα σκηνικό για θρίλερ. Από το 2011 μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 20 επιθέσεις από καρχαρίες σε αυτό το διαβολεμένο μέρος, δηλαδή, με απλά λόγια, το 13% των ετήσιων επιθέσεων από καρχαρίες γίνεται εκεί! Δεν θεωρείται τυχαία το «πιο θανατηφόρο νησί του κόσμου» άλλωστε. Οι υπεύθυνοι δίνουν αγώνα να ληφθούν μέτρα αλλά με την φύση άντε να τα βάλεις.

Νήσος Φρέιζερ

Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου (Pics)

Οι παραλίες αυτού του νησιού, το οποίο ανήκει στην Αυστραία, δεν είναι για χαλαρούς κατασκηνωτές. Τα νερά είναι πολύ απλά ένα απαγορευτικό μέρος, γεμάτο με καρχαρίες και σκυλόψαρα ενώ ακόμα και η ακτή δεν είναι και πολύ… φιλικό μέρος: δηλητηριώδεις αράχνες και κροκόδειλοι που γουστάρουν να την πέφτουν σε ανθρώπους αποτελούν τους… συγκατοίκους σου σε αυτές τις παραλίες αν αποφασίσεις να κατασκηνώσεις. Καλύτερα η Ικαρία…

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Γκαανσμπάι

Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου (Pics)

Αυτή η παραλία της Νοτίου Αφρικής θεωρείται η… «πρωτεύουσα» των λευκών καρχαριών! Άλλωστε, οι 60.0000 φώκιες που κατοικούν στην παραλία προσελκύουν διαρκώς το φονικό αυτό ψάρι, που δεν έχει κανένα ιδιαίτερο θέμα να επιτεθεί και στους ανθρώπους. Άπειροι τουρίστες φτάνουν εκεί κάθε χρόνο απλά για να φωτογραφήσουν έναν καρχαρία στα πλαίσια των ασφαλών ξεναγήσεων που γίνονται. Εντάξει, μια δόση γενναιότητας χρειάζεται πάντως.

Πραΐα ντε Μπόα Βιέτζεμ

Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου (Pics)

Μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Βραζιλίας και ταυτόχρονα μια από τις πιο επίνδυνες, αυτό το πανέμορφο αμμώδες μέρος κάποτε θεωρούταν ένα πολύ ασφαλές στέκι. Από το 1992 και μετά όμως, για έναν αδιευκρίνιστο λόγο, οι επιθέσεις από καρχαρίες είναι όλο και πιο συχνές με τις καταγγελίες να αγγίζουν ήδη τις 50!

Οι ειδικοί λένε πως η «μετανάστευση» των καρχαριών σε αυτή την παραλία έχει να κάνει με την καταστροφή του οικοσυστήματος της γύρω περιοχής εξαιτίας της υπεραλίευσης. Όπως και να έχει καλό είναι να μην γίνεις τροφή για καρχαρίες οπότε κοίτα να αποφύγεις από την (πανέμορφη κατά τα άλλα) παραλία αν ο δρόμος σου σε βγάλει στη Βραζιλία.

Σενζέν

Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου (Pics)

Η πασίγνωστη παραλία της Κίνας, μπορεί όταν καλοκαιριάζει να μαζεύει άπειρο κόσμο (μιλάμε για ΠΟΛΥ κόσμο) αλλά παραμένει πολύ δύσκολο να κολυμπήσεις στα ορμητικά νερά της. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο πάρα πολλά παιδιά μέχρι 14 χρονών χάνουν την ζωή τους κολυμπώντας στην Σενζέν. Κάθε χρόνο μάλιστα η κυβέρνηση της Κίνας βγάζει προειδοποιητικά μηνύματα αναφορικά με την προσοχή στις παραλίες ακριβώς για αυτό το μέρος.

Βόρεια επικράτεια της Αυστραλίας

Αυτές είναι οι 6 πιο επικίνδυνες παραλίες του κόσμου (Pics)

Aμέτρητα κοπάδια από μέδουσες κατακλύζουν τις παραλίες της βόρειας πλευράς της Αυστραλίας κάθε χρόνο όταν καλοκαιριάζει. Για όσους υποτιμάτε αυτό το γεγονός να σας πληροφορήσουμε πως οι μέδουσες είναι από τα πιο δηλητηριώδη πλάσματα στον κόσμο και είναι υπεύθυνα για μπόλικους θανάτους.

Στις παραλίες της συγκεκριμένης πλευράς της Αυστραλίας μάλιστα έχουν σημειωθεί περιστατικά με ανθρώπους που πέθαναν από καρδιακή προσβολή εξαιτίας των πόνων (!), πριν καν φτάσουν στην ακτή! Αν πάτε Αυστραλία και θέλετε να κάνετε μπάνιο, καλύτερα προτιμήστε την νότια πλευρά.