«Paranormal Research Crew»: Υπάρχουν φαντάσματα στην Ελλάδα;
Βρείτε μας στο
EXTRAS

«Paranormal Research Crew»: Υπάρχουν φαντάσματα στην Ελλάδα;

Εσείς πιστεύετε στην επικοινωνία με πνεύματα; Αν όχι, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε...

«Φαινόμενα που αν δεν είσαι ανοιχτόμυαλος θα αρνηθείς που απλά με μια λέξη τρελά θα τα πεις. Αν δεν πιστεύεις, δικαιολογίες χιλιάδες θα βρεις και η πρώτη σου κουβέντα “στημένα” θα πεις».

Φαντάσματα στην Ελλάδα; Ναι, γιατί όχι, αν υπάρχουν, όπως είναι πανθομολογούμενο στη Μεγάλη Βρετανία (και δη στην Ουαλία), γιατί να κάνουν χωροταξικές εξαιρέσεις;

Και όπου υπάρχουν φαντάσματα το δέον είναι να μην δρουν ανεξέλεγκτα, αλλά να επωμίζονται κάποιοι την ανίχνευση τους. Αν δεν το γνωρίζατε, υπάρχει πια και αυτή η ειδικότητα στη χώρα μας.

Η μοναδική περίπτωση να φωνάξεις στο δρόμο «Ghostbusters» και να γυρίσουν κάποιοι (όχι γιατί σε πέρασαν για τρελό) είναι να έχεις πέσει πάνω στους «Paranormal Research Crew». Στην πρώτη ελληνική οργανωμένη ομάδα που μελετάει με κανονικό ειδικό εξοπλισμό τέτοιου είδους μεταφυσικά φαινόμενα.

Σε αυτούς ανήκουν φυσικά και οι στίχοι – πρόλογος του κειμένου, με τους οποίους προτρέπουν κάθε δύσπιστο να μην αφορίζει ασυζητητί.

«Paranormal Research Crew»: Υπάρχουν φαντάσματα στην Ελλάδα;

Κάποιοι μπορεί να τους ξέρετε ήδη, καθώς έχουν αναλάβει πολλές αποστολές για την εξιχνίαση μυστηρίων και έχουν προβληθεί από μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2009, όταν μια παρέα φίλων αποφάσισε να επισκεφτεί το «Ξενία» στην Πάρνηθα, για να διαπιστώσει αν όσα ακούγονται για αυτό το μέρος ήταν αλήθεια.

Όπως μας πληροφορεί το επίσημο σάιτ του γκρουπ, μετά την επίσκεψη στο Ξενία, ο Γιώργος Δημακόπουλος αποφασίζει μαζί με τους υπόλοιπους να φτιάξουν μια ομάδα και να εξερευνούν μέρη που ακούγονται ότι είναι στοιχειωμένα.

Αρχικά η ομάδα ξεκίνησε ερασιτεχνικά, με το όνομα «FANTASMATAKIDES». Το 2010, μετά από αρκετές έρευνες και υλικό που κατ’ αυτούς έδειχνε ότι όντως σε κάποια μέρη υπήρχαν περίεργες δραστηριότητες, αποφάσισαν να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το θέμα, αλλάζοντας το όνομα σε (RC) PARANORMAL RESEARCH CREW

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Από τον Αύγουστο του 2010 η ομάδα έχει εφοδιαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την καταγραφή περίεργων φαινομένων.

Στον εξοπλισμό αυτό εντάσσονται μεταξύ άλλων ανιχνευτές θερμοκρασίας, ανιχνευτές μεταβολής ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, κάμερες υπέρυθρων με νυχτερινή λήψη, αισθητήρες λέιζερ και ο μηχανισμός EVP (Electronic voice phenomena), μια συσκευή καταγραφής ψηφιακού ήχου μεγάλης ακρίβειας.

Η αρχή λοιπόν έγινε στην προ κρίσης Ελλάδα. Εφτά ολόκληρα χρόνια οι Paranormal Research Crew αναζητούν τον «ένοχο» κάτω από το πέπλο του ορατού, παραβιάζοντας τα όρια της λογικής.

Έχουν επισκεφτεί πάνω από 20 σημεία στην ελληνική επικράτεια που θεωρούνται «στοιχειωμένα», ερευνώντας αστικούς μύθους και θρύλους που αφορούν φαντάσματα, πνεύματα και κάθε είδους μεταφυσική δραστηριότητα.

Από τη σπηλιά του Νταβέλη, το δάσος και το φάρο της Σαλαμίνας έως την Αγία Βαρβάρα στη Δράμα και τη λίμνη του Τυχερού στον Έβρο, σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια στη Δραπετσώνα και στην Ελευσίνα, οργώνουν κυριολεκτικά την Ελλάδα, προσπαθώντας να ακούσουν τα μηνύματα της «άλλης πλευράς», δηλαδή τις φωνές των ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή και στοιχειώνουν ένα χώρο.

Ανταποκρίνονται στις κλήσεις κατόπιν μαρτυριών για μεταφυσικά φαινόμενα και επισκέπτονται τους χώρους, μένοντας αν χρειαστεί ολόκληρα, μερόνυχτα, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα.

«Paranormal Research Crew»: Υπάρχουν φαντάσματα στην Ελλάδα;

Η ομάδα αποτελείται από άτομα διαφορετικών επαγγελμάτων, με εμπνευστή τον τεχνικό υπολογιστών και δικτύων, Γιώργο Δημακόπουλο. Βασικά μέλη είναι ο συντονιστής ερευνών Παναγιώτης Αρβανίτης, ο ερευνητής Στέλιος Βεράγκος, η παραψυχολόγος Κατερίνα Σορίλου και η φωτογράφος Σοφία Μπαλτσαβιά.

Για την περίφημη σπηλιά του Νταβέλη στην Πάρνηθα λέγεται ότι έχουν παρατηρηθεί περίεργα βαρυτικά φαινόμενα και κυρίως ότι είναι τόσο μεγάλη που υπογείως συνεχίζει για μεγάλες ανεξερεύνητες αποστάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και ύστερα από δυο επιτόπιες έρευνες, η ομάδα διαπίστωσε ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα περίεργο.

Δεν είχαν όμως όλες οι αποστολές την ίδια ερμηνεία…

Στο Σανατόριο Ξενία για παράδειγμα, «σημαδεμένο» από μεγάλο πόνο λόγω των ανθρώπων που υπέφεραν εκεί, νοσηλεύομενοι με φυματίωση (ενώ δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα τα φάρμακα για την αντιμετώπισή της), οι αστικοί μύθοι επιβεβαιώθηκαν.

Περίεργοι ήχοι, μαύρες σκιές, μυστηριώδεις φωτογραφίες και μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία συνθέτουν το σκηνικό τρόμου, σύμφωνα με την αναφορά του γκρουπ.

«Paranormal Research Crew»: Υπάρχουν φαντάσματα στην Ελλάδα;

Ομοίως και στο λεγόμενο «στοιχειωμένο» δάσος στη Φανερωμένη Σαλαμίνας. Εκεί όπου θρυλείται η παρουσία μαυροφορεμένων γυναικών και μιας απόκοσμης αρνητικής ενέργειας που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή.

Η ομάδα το επισκέφτηκε τρεις φορές, αποκομίζοντας πλούσιο οπτικό υλικό, καθώς η κάμερα κατέγραψε ένα περίεργο νεφέλωμα και κάποιες ανεξήγητες μορφές.

Μια από τις τελευταίες αποστολές ήταν σε ιδιωτική κατοικία της Σαλαμίνας, τον περασμένο Μάρτιο.

Παράξενοι ήχοι ακούγονταν όλο το 24ωρο και οι ghosthunters καλούνται από τους ιδιοκτήτες. Τέσσερις ειδικές κάμερες τοποθετούνται σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού.

Η παραψυχολόγος Κατερίνα Σορίλου διαισθάνεται κάποιες οντότητες. «Κάνε κάτι για να αντιληφθούμε την παρουσία σου», φωνάζει στο κενό ο Γιώργος Δημακόπουλος. Το μαγνητόφωνο καταγράφει χτύπημα.

Η θερμοκρασία πέφτει 5 βαθμούς. «Κάντε ένα θόρυβο, ξέρουμε ότι είστε εδώ», λέει η παραψυχολόγος. Το όργανο καταγραφής στο τραπέζι πέφτει ξαφνικά στα πλάγια. Φαντασία ή πραγματικότητα; Κάποιοι (όχι λίγοι) τους χλευάζουν, αλλά δεν τους ενδιαφέρει.

«Με τα μαγνητόφωνα καταγράφουμε συχνότητες ήχου που δεν ακούει το ανθρώπινο αυτί, με τις κάμερες υπερύθρων μεγάλου φάσματος καταγράφουμε εικόνα, ειδικά στο σκοτάδι, αθέατη από τους περισσότερους», λέει ο Γιώργος Δημακόπουλος.

«Paranormal Research Crew»: Υπάρχουν φαντάσματα στην Ελλάδα;

«Με το θερμόμετρο λέιζερ αντιλαμβανόμαστε αν υπάρχει κάποιο πνεύμα ή δραστηριότητα, καθώς μπορεί να καταγράψει μεγάλη πτώση θερμοκρασίας. Όταν ερευνούσαμε τα Ερία της Εύβοιας, η θερμοκρασία στο ποτάμι έπεσε απότομα στους -3 και στους -6 από 15 βαθμούς που ήταν. Είναι απίστευτη μια τέτοια αλλαγή θερμοκρασίας. Το συγκεκριμένο μέρος έχει συνδεθεί από τα αρχαία χρόνια με την ύπαρξη νεράιδων και λοιπών οντοτήτων μεταφυσικής υπόστασης», εξηγεί ο επικεφαλής των κυνηγών φαντασμάτων.

Το επόμενο μεγάλο project προορίζεται να είναι στην Κρήτη και στη Σπιναλόγκα. Εκεί όπου εξαιτίας της λέπρας υπέφεραν χιλιάδες άνθρωποι και οι Paranormal Research Crew εικάζουν ότι θα υπάρχουν αρκετές περιπλανώμενες ψυχές…

Αν… σκιαχτήκατε κλείστε τώρα αυτό το παράθυρο και υποθέστε ότι σε 5’ θα αυτοκαταστραφεί.

Αν πάλι αισθάνεται ένα limit up στην περιέργεια και φαντασία σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την ομάδα σε μία από τις αποστολές της!

Ναι, το γκρουπ προσφέρει αυτή την ευκαιρία σε οποιονδήποτε έχει διάθεση να ανοίξει παρτίδες με το ανεξήγητο. Αρκεί να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μια τέτοια παρτίδα δεν τελειώνει ποτέ…