Πριν το «Ράδιο Αρβύλα»: Οι 3 μεγάλες τηλεοπτικές αποτυχίες του Αντώνη Κανάκη (Vids)
Βρείτε μας στο

Ακόμα και όσοι δεν συμπαθούν τον Αντώνη Κανάκη (και είναι πολλοί αυτοί) παραδέχονται ότι είναι ένα πολύ ταλαντούχο άτομο με ηγετικές ικανότητες.

 

Πριν το «Ράδιο Αρβύλα» ο Κανάκης είχε εμπνευστεί και υλοποιήσει το «ΑΜΑΝ». Μπορεί ο Σωτήρης Καλυβάτσης να ήταν αυτός που αγαπήθηκε περισσότερο από το τηλεοπτικό κοινό, αλλά είναι κοινό μυστικό, ότι τη βρόμικη πλην ουσιαστική δουλειά την έκανε ο Κανάκης.

Ταλαντούχος, πολυπράγμων, αλλά και εγωιστής ο Αντώνης Κανάκης δεν δίσταζε να πειραματίζεται, κάνοντας εκπομπές οι οποίες όμως ήταν κόπια του ΑΜΑΝ.

Έχοντας στο ενεργητικό του δυο μεγάλες επιτυχίες (Κομφούζιο, ΑΜΑΝ) και ένα δυναμικό κοινό να τον ακολουθεί φανατικά, ο ίδιος ήταν για τους διευθυντές προγράμματος των καναλιών η κότα με τα χρυσά αυγά.

Είχε το ελεύθερο να δοκιμάσει πράγματα και εκπομπές, ακόμα και αν στην πράξη αποδεικνύονταν κατώτερες των περιστάσεων. Και κάποιες είναι γεγονός ότι αποδείχτηκαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων και του ταλέντου του Κανάκη! Τις θυμάστε;

1)  Haiwania 3-0

Το 2006 ο Αντώνης Κανάκης έχει την ιδέα να κάνει στον ΑΝΤ1 μια εκπομπή η οποία είναι τόσο επιτυχημένη, όσο και ο τίτλος της: «Haiwania 3-0». Η σειρά περιγράφει τις περιπέτειες τριών αστυνομικών, όμως το αποτέλεσμα είναι λίγο πιο τραγικό απ’ το αντικείμενο της σάτιρας της και έτσι η εκπομπή ολοκληρώνεται μετά από 12 επεισόδια.

2) Οι τρεις φίλες

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Οι τρεις φίλες του ΑΜΑΝ, παίρνουν δυσμενή μετάθεση από το ΑΜΑΝ και αποκτούν τη δική τους εκπομπή, η οποία όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να σταθεί πάνω από ένα επεισόδιο. Οι τρεις φίλοι (Κανάκης-Καλυβάτσης-Σερβετάς) εγκαταλείπουν την ιδέα με τις «3 φίλες» και ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες.

3) Γιάννης, ο όμορφος

Οι νέες περιπέτειες δεν αργούν να έρθουν. Με τις αναθυμιάσεις του ΑΜΑΝ να του δίνουν ακόμα ώθηση, ο Αντώνης Κανάκης αποφασίζει να ποντάρει στο άλογο που λέγεται Σερβετάς.

Είμαστε στο μακρινό 2007 και ο Κανάκης κάνει μια εκπομπή που έχει 100% τη δική του σφραγίδα. Η αρχισυνταξία, η επιμέλεια της εκπομπής, τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι δικά του, το ίδιο και η παραγωγή (Tony Productions).

Η εκπομπή δεν έχει την απήχηση που οι συντελεστές και το κανάλι περιμένουν και έτσι ρίχνει αυλαία μετά το τέλος του πρώτου κύκλου, ύστερα από 14 επεισόδια. Το κοινό έχει ακόμα στο μυαλό του το ΑΜΑΝ και έτσι ακόμα και μια αξιόλογη προσπάθεια όπως αυτή (υπήρχαν σκετς στα οποία ο Σερβετάς έδινε ρέστα) ήταν καταδικασμένη να αποτύχει.

Στα μείον του Κανάκη άλλη μια έμπνευσή του, την οποία ελάχιστοι θυμούνται, καθώς ο τυφώνας ΑΜΑΝ παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του.

Ακόμα και τα δικά του αυτογκόλ. Όπως η ιδέα να βγει το ΑΜΑΝ Live. Το εγχείρημα, κράτησε τρεις-τέσσερις εκπομπές. Μετά ο Κανάκης κατάλαβε ότι δεν τραβάει έτσι το πράγμα και έβγαλε τα live σκετς εντελώς απ’ την εκπομπή, καθώς με μεγάλη δυσκολία έβγαιναν. Ειδικά όταν έπιανε τον Κανάκη και τον Καλυβάτση νευρικό γέλιο την ώρα του Live…

Η μεγαλύτερη βέβαια αποτυχία του Κανάκη, δεν είναι τηλεοπτική. Έχοντας κάνει σχεδόν τα πάντα στην τηλεόραση, αποφάσισε να ασχοληθεί και με το τραγούδι. Το πρώτο (και τελευταίο) δικό του τραγούδι που παρουσίασε στο κοινό, δεν έτυχε και της καλύτερης υποδοχής! Οι λόγοι  προφανείς…