προπονητής
Βρείτε μας στο

Από μικρός άκουγα ότι το να δουλεύεις νόμιμα για να βγάλεις τα προς το ζην, δεν είναι ντροπή. Κάθε επάγγελμα χρειάζεται σε αυτή την κοινωνία εφόσον υπάρχει έστω και ένας να ζητάει μια υπηρεσία. Μόνο που αυτή δεν είναι η μοναδική αλήθεια. Είναι κάποια επαγγέλματα που δεν θα έβγαινες να βροντοφωνάξεις ότι κάνεις. Δεν θα έλεγες για παράδειγμα «μαμά, προσλήφθηκα προπονητής στην ΑΕΛ». «Not on my watch» θα σου έλεγε ο Αλέξης Κούγιας.

Μαζί με το καθόλου τυχαίο παράδειγμα, υπάρχουν μερικά ακόμα που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία. Επαγγέλματα που υποκειμενικά αντικειμενικά δεν θα τα έλεγες με θάρρος σε φίλους και γνωστούς. Θα ήταν η ενοχή σου. Τα βράδια θα αυτομαστιγωνόσουν σαν τον τύπο στον Κώδικα Da Vinci.

Πανελίστας του Μένιου

Προπονητής ΑΕΛ: 9 επαγγέλματα που δεν θα έλεγες παραέξω ότι κάνεις

Τί σημασία έχει αν κάποτε ήσουν μάχιμος ρεπόρτερ…; Ή αν έζησες μεγαλεία; Οι συνθήκες του επαγγέλματος σε ανάγκασαν να δεχτείς μια τέτοια θέση για να μπορέσεις να ζήσεις και να πρέπει να δέχεσαι χαρτάκι πριν από κάθε εκπομπή για το τι ρόλο θα έχεις. Θα αποθεώνεις τον Μένιο; Θα διαφωνείς με την άποψη του για να σε μειώσει και να παραδεχτείς το λάθος σου; Μια φορά πάντως στο βιογραφικό σου δεν πρόκειται να βάλεις αυτό το πέρασμα.

Προπονητής ΑΕΛ

Και όχι μόνο προπονητής. Θα λέγαμε γενικά ό,τι αφορά σε συνεργασία με τον Αλέξη Κούγια. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο ότι ντρέπεσαι. Είναι και ότι ακόμα κι αν σήμερα το πεις σε έναν φίλο εμπιστευτικά, μέχρι την επόμενη ώρα μπορεί να έχεις απολυθεί. Ήδη κλαίνε 2 προπονητές φέτος, ενώ ο τρίτος προπονητής, ο Άκης Μάντζιος, τη γλύτωσε τελευταία στιγμή. Ειδικά αν τον δεις να σε αποκαλεί εξαιρετικό συνεργάτη, τότε ξεκίνα να ψάχνεις άλλη δουλειά.

Ελεγκτής στα ΜΜΜ

Η δουλειά σου έχει στιγματιστεί ιδίως από κάτι «συναδέλφους» που δεν δείχνουν κανένα έλεος και κυνηγάνε τους πάντες δίχως μια κάποια ευαισθησία. Εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνει, μιας κι έχουμε πολλούς λαθρεπιβάτες, αλλά με κάτι τύπους που ψάχνουν ελεγκτές για να τους δείρουν, το κρατάς για τον εαυτό σου.

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ

Προπονητής ΑΕΛ: 9 επαγγέλματα που δεν θα έλεγες παραέξω ότι κάνεις

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Είσαι άτυχος γιατί σε δείχνει η τηλεόραση με τη φανέλα και δεν μπορείς να κρυφτείς. Άμα σε ρωτήσει καμία κοπέλα όμως που δεν ασχολείται, λες ότι παίζεις μπάλα σε ομάδα Β’ Εθνικής, το οποίο μπορεί στο μέλλον να είναι και προβιβασμός. Ούτε αυτό μη λες. Πες ότι είσαι διαφημιστής καλύτερα.

Ντράμερ στον Σταν

Να ακούς από μικρό παιδάκι Led Zeppelin, να έχεις μεγαλώσει με Freddie Mercury, να ονειρεύτηκες να παίξεις ντραμς σε μια μπάντα, να σπούδασες σε κάποιο ωδείο και όταν ήρθε η στιγμή να βγεις στην αγορά εργασίας να έσκασε πρόταση από τον Σταν. Είχες ανάγκη τα λεφτά, ξέρεις ότι παίζουν χοντρά tips, οπότε είπες το Ναι. Στη σκηνή βγαίνεις μόνο με μάσκα για να μη σε δουν γνωστοί και σε γλεντάνε.

Social Media Manager το Donald Trump

Προπονητής ΑΕΛ: 9 επαγγέλματα που δεν θα έλεγες παραέξω ότι κάνεις

Το να δουλεύεις για έναν άνθρωπο που γράφει απίστευτα ψεύδη και δεν σταματάει να κράζει ακόμα και τα ιερά τοτέμ των ΗΠΑ. Δηλαδή φαντάσου να είχες γράψει εκείνο το tweet για την «υπερτιμημένη» Meryl Streep. Ή το πιο πρόσφατο για πυραυλική δοκιμασία στο Ιράν που ήταν fake news. Master well spent.

Εκφωνητής σε στριπτιτζάδικο

Όταν καταφέρεις να ξεπεράσεις το ταμπού, μπορεί και να το λες με περηφάνια. Μέχρι τότε όμως το παίζεις άνεργος ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Κάθε βράδυ πριν πας στα decks, κλείνεις για ένα λεπτό τα μάτια σου και εύχεσαι να μην σκάσει κανένας φίλος ή γνωστός και μετά θα κάνεις να βγεις μια βδομάδα από το σπίτι.

Λαγός στον στίβο

Προπονητής ΑΕΛ: 9 επαγγέλματα που δεν θα έλεγες παραέξω ότι κάνεις

Σκέψου μόνο το εξής σενάριο διαλόγου.

– Τι δουλειά κάνεις;

– Είμαι δρομέας.

– Έχεις κερδίσει κανένα μετάλλιο;

– Α, όχι. Εγώ τρέχω μέχρι ένα σημείο και μετά αποχωρώ.

Ούτε first of all congratulations από τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου δεν παίρνεις βρε κακομοίρη.

Ηθοποιός σε ταινία πορνό, χωρίς να κάνεις σεξ

Είσαι εκείνος ο τύπος που κάθεται δεξιά, πίσω από το μπαρ και αυτοϊκανοποιείται παρακολουθώντας άλλους να το κάνουν. Ή ο σερβιτόρος που φέρνει τη σαμπάνια καθώς η κυρία του κάνει σεξ με δύο άντρες. Το να ήσουν ο πρωταγωνιστής που κάνει σεξ, ναι, θα ήταν λόγος να περηφανευτείς. Αλλά τώρα τι να απαντήσεις; Ότι είσαι η Πέγκυ Καρρά που στους Δύο Ξένους περνούσε δίπλα από τη Ντίνα Κώνστα;