Αρχίζεις ν’ αμφισβητείς το αν θ’ αντέξει η καρδιά σου. Για την ακρίβεια, είσαι σχεδόν σίγουρος πως θ’ αποτύχει και θα σε προδώσει, με αποτέλεσμα να πάρεις ένα μπλαβί χρώμα ελαφρώς καλύτερο από του Ομπράντοβιτς όταν ωρύεται και θα σωριαστείς λιπόθυμος στο πάτωμα
Και ποιος να σε αδικήσει, εδώ που τα λέμε; Το αγγελούδι σου κοιμάται ήσυχα- ήσυχα μέσα στο κρεβατάκι του και σου δίνει την αίσθηση πως χαμογελάει στον ύπνο του. Πώς στο καλό ν’ αντέξει τόση ευτυχία ο οργανισμός σου;
Κάνεις ένα βήμα προς το μέρος του για να το φιλήσεις και τότε ανοίγουν οι πύλες της μωρουδιακής κολάσεως: πατάς κατά λάθος ένα από τα παιχνίδια του μικρού, αυτό αρχίζει να «φωνάζει» και σύντομα το παιδί σου ουρλιάζει όπως 40 σειρήνες της αστυνομίας μαζί όταν τα περιπολικά βρίσκονται στο κατόπι του Βρασίδα Μπιν Λάντεν (Έλληνας ανιψιός του διαβόητου θείου του).
Πηγαίνεις στις διαδεδομένες τακτικές: «Αχου το», «Σσσςςςς, ηρέμησε», αγκαλίτσες μέχρι να πεθάνει από βρογχοπνευμονία ο Χάρος, «Ω-ω-ω-ω» και «γούτσου- γούτσου».
Αποτέλεσμα; Το volume του μωρού πηγαίνει από το 87 στο 100% και τις τσιρίδες του μπορεί να τις ακούσει ακόμα και ο Βαν Γκογκ αφότου έχει κόψει το αυτί του.
Μην απελπίζεσαι, δόλιε πατέρα/ θείε/ παππού/babysitter: το menshouse.gr είναι εδώ για σένα και σου προτείνει 5 παντελώς ανώδυνους τρόπους για να σταματήσεις το μωρό που κλαίει.
Πάρε χαρτί και μολύβι και πάμε:
1) Μαντήλι με αιθέρα
Πώς το χρησιμοποιείς: «Ποτίζεις» ένα αποστειρωμένο (τα μωρά είναι ευαίσθητα, θυμάσαι;) λευκό πανί με σεβοφλουράνιο- όχι πολύ μεγάλη δόση, μιας και δε μιλάμε για ενήλικα. Έπειτα, εφαρμόζεις το πανί στη μύτη του ωρυόμενου μωρού και βεβαιώνεσαι πως θα εισπνεύσει.
Έχει αποτέλεσμα; Αμεσότατο. Σε 5-15 δευτερόλεπτα το πολύ το παιδί σταματάει να γκρινιάζει.
Είναι επικίνδυνο; Ρωτήστε το παιδί σας όταν θα ξυπνήσει. Άλλωστε, μέχρι να συνέλθει (εκεί γύρω στην πρώτη γυμνασίου) θα μπορεί να μιλάει.
2) Αναισθητικό βελάκι
Πώς το χρησιμοποιείς: Θυμάσαι τα δικά σου παιδικά χρόνια και φτιάχνεις ένα φυσοκάλαμο. Στο χάρτινο βελάκι που έχεις φτιάξει βάζεις μια μεταλλική μύτη, την οποία έχεις βουτήξει πιο μπροστά στο βαζάκι της ακεπρομαζίνης. Τη στιγμή που βλέπεις εκτεθειμένο το λαιμό του μωρού- έχει γυρίσει στο πλάι για να τσιρίξει δυνατότερα- φυσάς και φροντίζεις το βελάκι να καρφωθεί στην έξω σφραγίτιδα φλέβα (βλέπε εικόνα).
Έχει αποτέλεσμα: Φυσικά. Μάξιμουμ ένα λεπτό (ανάλογα του πόσο καλός είσαι στο φυσοκάλαμο) από τη στιγμή που το βελάκι θα βρει στόχο, το μικρό θα ’χει μπει στο mute.
Είναι επικίνδυνο; Φρόντισε να έχεις καλό δικηγόρο.
3) Παρατεταμένο πάτημα στα μηνίγγια
Πώς το «χρησιμοποιείς»; Βλέπεις πρώτα 5-6 ταινίες μαζεμένες με τον Τσακ Νόρις (μην ανησυχείς, το μούλικο θα συνεχίσει να ουρλιάζει καθ’ όλη τη διάρκεια της θέασης) κι αφού πρώτα τελειοποιήσεις την τεχνική στην πεθερά σου – παράπλευρη απώλεια, τι να κάνουμε;- πατάς ελαφρά (όχι με μίσος όπως στην πεθερά) με τους δείκτες σου για 20-30 δεύτερα τα μηνίγγια του μωρού.
Έχει αποτέλεσμα; Εξαρτάται από το πόσο Τσακ Νόρις έχεις γίνει ο ίδιος. Αν το κάνεις στοιχειωδώς καλά, το μικρό σε 1 λεπτό το πολύ θα έχει επιστρέψει στην muteland.
Είναι επικίνδυνο; Έχεις κάποιον γνωστό που θα σε βοηθήσει να βγάλεις πλαστό διαβατήριο;
4) Ώρα να στρίβουμε
Πώς το «χρησιμοποιείς»: Προμηθεύεσαι λίγη καθαρή ινδική κάνναβη από τον θείο σου που μένει στα Ζωνιανά. Ανοίγεις φύλλο, ρίχνεις μέσα το χασίς, έπειτα βάζεις το φιλτράκι, σαλιώνεις και «κλείνεις» το τσιγαριλίκι. Στην συνέχεια, με τον αναπτήρα σου το «σκας» και δίνεις στο μωρό να τραβήξει 3-4 μαζεμένες τζούρες.
Έχει αποτέλεσμα; Αν το νεογνό καταλάβει την ακριβή διαδικασία καπνίσματος, σε 3-5 λεπτά το πολύ θα βλέπει κύκλους.
Είναι επικίνδυνο; Τώρα που η κάνναβη μάλλον θ’ αποποινικοποιηθεί, θα ’χεις ένα ελαφρυντικό παραπάνω να παρουσιάσεις στο δικαστήριο.
5) Λαγός από το ηλεκτρονικό καπέλο
Πώς το «χρησιμοποιείς»: Ανοίγεις το τάμπλετ, βάζεις παιδικά και μετά κολλάς την οθόνη στο πρόσωπο του μωρού, ούτως ώστε να καρφωθεί η προσοχή του εκεί.
Έχει αποτέλεσμα; Δεν υπάρχει μικρό τη σήμερον ημέρα που να μην μετατρέπεται στη Μαρία της σιωπής με το που βλέπει παιδικά να παίζουν στο τάμπλετ ή το κινητό των γονιών του.
Είναι επικίνδυνο; Αν έχεις χρήματα για την εγχείρηση στα μάτια του παιδιού μόλις γίνει 12 και η μυωπία του θυμίζει τελική Φεράρι, τότε όχι.
Αλλιώς, το παιδί και τα μάτια του.