Οι 3 επικρατέστερες θεωρίες: Τι χτύπησε το αεροπλάνο της Οκλαχόμα στα 30.000 πόδια
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Οι 3 επικρατέστερες θεωρίες: Τι χτύπησε το αεροπλάνο της Οκλαχόμα στα 30.000 πόδια

Οι θεωρίες συνωμοσίας για αυτό το ανεξήγητο περιστατικό δίνουν και παίρνουν...

Η αποστολή των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ταξίδευε προς το Σικάγο για το παιχνίδι με τους Μπουλς. Το αεροπλάνο πετούσε στα 30.000 πόδια όταν ξαφνικά ένα απροσδιόριστο αντικείμενο το χτύπησε στον αέρα! Το αεροπλάνο προσγειώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στο αεροδρόμιο διαπιστώθηκε πως η «μούρη» του οχήματος είχε υποστεί μια… αξιοσημείωτη ζημιά.

Φυσικά, όλοι ήταν καλά. Κανείς δεν είχε πάθει τίποτα. Ο Καρμέλο Άντονι αναρωτήθηκε στο Instagram του: «Μα τι μπορεί να μας χτύπησε σε τέτοιο ύψος μέσα στο βράδυ;», προκαλώντας γέλια σε μπόλικο κόσμο μιας και το περίεργο με το γεγονός ήταν ότι έγινε «μέσα στο βράδυ». Άλλωστε την ημέρα θα ήταν πιο λογικό, έχει κίνηση στον αέρα…

Τα γέλια, ο χαβαλές και τα αστειάκια για το γεγονός είναι δικαιολογημένα εφόσον όλοι είναι καλά. Εδώ που τα λέμε, ίσως να είναι και επιβεβλημένα. Υπάρχει ωστόσο ένα σοβαρό ερώτημα που παραμένει.

Οι 3 επικρατέστερες θεωρίες: Τι χτύπησε το αεροπλάνο της Οκλαχόμα στα 30.000 πόδια

Τι ήταν αυτό που χτύπησε το αεροπλάνο των Θάντερ; Εδώ και μερικές μέρες τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Το κυρίαρχο είναι αυτό που λέει πως το αεροπλάνο συγκρούστηκε μέσα στη νύχτα με ένα πουλί. Ανεπίσημα, οι υπεύθυνοι του NBA και της αεροπορικής εταιρείας προωθούν αυτό το σενάριο. Επίσημα ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται τίποτα και το μυστήριο παραμένει.

Άλλωστε, άπαντες όταν άκουσαν αυτή την εκδοχή σκέφτηκαν πως δεν υπάρχει περίπτωση ένα αεροπλάνο που βρίσκεται σε κίνηση να έπαθε τέτοια ζημιά στο μπροστινό του μέρος επειδή το χτύπησε ένα πουλί!

«Θα πρέπει να ήταν ένα πολύ μεγάλο πουλί. Ίσως ένας πτεροδάχτυλος» σχολίασε ειρωνικά ο φόργουορντ των Θάντερ, Νικ Κόλισον και πράγματι: ένα προϊστορικό πουλί από την εποχή των δεινοσαύρων θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια ζημιά. Όμως δεν ζούμε στην εποχή των δεινοσαύρων και τέτοια πουλιά δεν υπάρχουν. Απ’ όσο ξέρουμε τουλάχιστον…

Οι 3 επικρατέστερες θεωρίες: Τι χτύπησε το αεροπλάνο της Οκλαχόμα στα 30.000 πόδια

Ο παίκτης των Θάντερ, Πάτρικ Πάτερσον από την άλλη έδωσε την δική του χιουμοριστική εκδοχή λέγοντας πως το αεροπλάνο συγκρούστηκε με τον… Σούπερμαν. Το είπε για πλάκα αλλά ακόμα και αυτό βγάζει περισσότερο νόημα από την εκδοχή που θέλει το αεροπλάνο να βρήκε πάνω σε ένα πουλί και να του έγινε τέτοιο βαθούλωμα.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Κάποια σενάρια κάνουν λόγο για ένα μικρό μετεωρίτη, που βρέθηκε στην πορεία του αεροπλάνου και σύμφωνα με τα οποία το γεγονός κρύβεται για να μην πανικοβληθούμε. Δικαίως είναι η αλήθεια: αν κομμάτια ενός μετεωρίτη κόβουν βόλτες στο ύψος που πετάει ένα αεροπλάνο, δηλαδή… όχι και τόσο πολύ μακριά από τη Γη, τότε ίσως θα πρέπει όντως να πανικοβληθούμε!

Αν η αμερικάνικη κυβέρνηση κρύβει επιμελώς την παρουσία ενός κομήτη πάνω από τον πλανήτη Γη είναι κάτι που φυσικά δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αλλά το καλό με τις θεωρίες συνωμοσίας είναι αυτό: όλοι μπορούν να λένε την εκδοχή τους και να την στηρίζουν χωρίς κόστος. Ποτέ δεν θα μάθουμε τι συνέβη διότι… μια συνωμοσία κάλυψε την αλήθεια.

Μπορούμε να λέμε πως ένας πτεροδάχτυλος δραπέτευσε από ένα μυστικό Jurassic Park και συγκρούστηκε με το αεροπλάνο των Θάντερ ή πως ένας κομήτης έκανε την εμφάνισή του ή… ποιος ξέρει; Και φυσικά, από όλη αυτή τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει η μητέρα των θεωριών συνωμοσίας. Η απόλυτη θεωρία συνωμοσίας: εξωγήινοι.

Ήδη στο ίντερνετ τα αποτελέσματα που μιλάνε για σύγκρουση του αεροπλάνου των Θάντερ με ένα Άγνωστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο (με ένα UFO δηλαδή…) πληθαίνουν διαρκώς. Και αν ένας μικρός ιπτάμενος δίσκος μόλις μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης και συγκρούστηκε με το αεροπλάνο; Και αν ήταν εδώ έτσι κι αλλιώς και κόβει βόλτες στη Γη μελετώντας την; Αν έχει βρει τον τρόπο να είναι αόρατος στα ανθρώπινα μάτια και ο πιλότος δεν το είδε;

Οι 3 επικρατέστερες θεωρίες: Τι χτύπησε το αεροπλάνο της Οκλαχόμα στα 30.000 πόδια

Όπως και να έχει δεν θα μάθουμε ποτέ μάλλον. Ίσως θα πρέπει να αποδεχθούμε πως ένα σύγχρονο ή/και γήινο πουλί προκάλεσε αυτή τη ζημιά.

Ή ίσως θα πρέπει να αποδεχθούμε μια άλλη, λίγο πιο… γήινη θεωρία συνωμοσίας που λέει ότι τα εξαρτήματα ενός άλλου αεροπλάνου που πετούσε πάνω από αυτό των Θάντερ το χτύπησε και στη συνέχεια, οι δυο αεροπορικές εταιρείες συμφώνησαν να αποκρύψουν το γεγονός για να προστατέψουν τη δημόσια εικόνα τους. Διότι κάτι τέτοιο δεν δείχνει και μια τόσο ασφαλή αεροπορική εταιρεία.