10 μεγάλες αλήθειες για όσους τσακώνονται στο Facebook

Και σε σχόλια άρθρων πλακώνονται και στο YouTube ξεφτιλίζονται μια χαρά, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο FB έχει πιο πολλή πλάκα.

1 – Οι περισσότεροι ψάχνονται εξαρχής. Προβοκάρουν, τραβάνε σκανδάλη και περιμένουν τα πρώτα θύματα όπως ο Βίνι Τζόουνς τον πρώτο που θα δοκιμάσει να του περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια.

2 – Οι τσακωμοί ανάμεσα σε δύο έχουν χάζι όταν γίνονται με ολιγόλογες ατάκες κι όχι με κατεβατά -τα οποία κουράζουν όσους έχουν αράξει με ποπ κορν και παρακολουθούν.

3 – Σ’ έναν FB τσακωμό δεν έχει καμία σημασία ποιος έχει «δίκιο» και ποιος «άδικο», παρά μόνο η ποιότητα διασκέδασης που προσφέρουν στους υπόλοιπους αναγνώστες.

4 – Κανείς δεν άλλαξε τη γνώμη κανενός σε e-τσακωμό. Το πολύ-πολύ ένας εκ των δύο να βαρέθηκε και να αποχώρησε με κάτι του στιλ «εντάξει, αν αυτά πιστεύεις πάω πάσο…».

5 – Πάνω από δύο δεν είναι τσακωμός, αλλά οχλαγωγία. Μην μπλέκεστε σε καυγά άλλων, μην τους «κουρδίζετε», μην πετάγεστε εκεί που δεν σας σπέρνουν, just sit back and enjoy.

6 – Όταν δείτε τα πεζοκεφαλαία να αντικαθίστανται από κεφαλαία, είναι ώρα να ανάψει το γλέντι (και να πάνε τα πλοκ και τα ντιλίτ σύννεφο).

7 – Το αντίθετο συμβαίνει όταν ένας καυγάς ξεκινάει με κοινότοπες βρισιές ή τον έναν να ζητάει διευκρινίσεις από τον άλλον. Να τσακωθείτε είπαμε, παιδιά, όχι να κάνουμε το Καστοριάδης vs Ράμφος.

8 – Τα τρολ των τσακωμών συνήθως είναι αυτά που ποστάρουν κάτι που μαθηματικά θα πυροδοτήσει αντιπαράθεση σε ελάχιστα νανοσεκόντς -και μετά ετοιμάζονται να ξιφουλκήσουν εναντίον όλων στα σχόλια.

9 – Μετάλλιο οφείλεται στους ήρωες που ψάχνουν και αναζοπυρώνουν καυγάδες που έχουν λήξει πριν από χρόνια (συνήθως μουσικούς). Είστε πραγματικοί μερακλήδες.

10 – «Μισό λεπτό, γιατί κάποιος έχει λάθος στο Facebook». Ποτέ, καμία σκέψη δεν κόστισε τόσες χαμένες ώρες στη ζωή ενός ανθρώπου όσο αυτή.