7 καυτές σκηνές με γυναικάρες της βιντεοκασέτας!
EXTRAS

7 καυτές σκηνές με γυναικάρες της βιντεοκασέτας!

Καλός ο Ψάλτης, ο Βουτσάς και ο Μουστάκας. Μεταξύ μας όμως, δεν είναι οι μόνοι λόγοι πού λατρέψαμε τις cult ελληνικές ταινίες. Γιατί εκεί (και παράλληλα στις εφηβικές μας φαντασιώσεις) έπαιζαν γυναικάρες που νιώθουμε ότι μας… μεγάλωσαν!

Οι σημερινοί έφηβοι είναι τυχεροί. Δεν ξέρω αν θα τους βγει τελικά σε καλό, αλλά είναι σίγουρα πιο άνετοι από τις προηγούμενες γενιές.

Μπορεί να μην έχουν ζήσει την ευτυχία του να περνάς τρεις καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό,  μπορεί να μην έχουν νιώσει το δέος του να παίζεις για πρώτη φορά σε γηπεδάκι 5Χ5 προερχόμενος από το γαρμπίλι της αλάνας, αλλά έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με την (δική μου) εποχή των σημερινών 30άρηδων:

Η τεχνολογία τους τα προσφέρει όλα στο πιάτο! Και όταν μιλάμε για εφηβεία, ποια είναι διαχρονικά και αναμφισβήτητα η νούμερο 1 προτεραιότητα; Το μπανιστήρι!

Με ένα απλό κλικ λοιπόν ο σημερινός έφηβος μπορεί να έχει πρόσβαση σε απεριόριστο υλικό για να χορτάσει το μάτι του. Σε οποιαδήποτε φαντασίωση του έρθει στο (πάνω ή κάτω) κεφάλι.

Λίγα χρόνια πίσω όμως, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Η αφθονία αυτή δεν υπήρχε. Κι η γνώριμη κάψα της ηλικίας (όταν ένα φύσημα του ανέμου ήταν αρκετό ώστε ο ένοικος του καβάλου σου να βαρέσει συναγερμό) χρειαζόταν… αυτοσχεδιασμό για να ικανοποιηθεί.

Με τις επιλογές λοιπόν για «μάτι» περιορισμένες, τα κορίτσια της βιντεοκασέτας απέκτησαν ηρωικές διαστάσεις. Οι σέξι εμφανίσεις τους ήταν λόγος για να αντέξεις το ανυπόφορο (τις περισσότερες φορές) σενάριο.

Και με απόλυτη βασίλισσα τη Βίνα Ασίκη, υπήρξαν καυτές σκηνές που -κυρίως χάρη στο ALTER- μεγάλωσαν γενιές και γενιές έφηβων τηλεθεατών.

-Βίνα Ασίκη στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Ποιο σταυροπόδι της Σάρον Στόουν στο «Βασικό Ένστικτο»; Το σταυροπόδι της εκρηκτικής κυρίας Γλύκα έγινε η φαντασίωση κάθε ξαναμμένου μαθητή εκείνων (και των επόμενων) ετών. Χαλάλι οι αποβολές που έφαγαν οι Μπίλιας-Χάλιας-Κορτέσης, αδυνατώντας να ΜΗΝ ρίξουν ένα βλέφαρο…

Σε ταινία με τίτλο «Ο ερωτόγυφτος με το Ντάτσουν» δύσκολα θα περίμενες εκπλήξεις στο σενάριο. Υπήρξε όμως η μεγαλύτερη έκπληξη στις εποχές της βιντεοκασέτας: Παρτενέρ της Βίνας Ασίκη (ο Ταμτάκος στην προκειμένη) κατάφερε να μείνει με κατεβασμένη τη… σημαία σε μια από τις πιο θανατηφόρες εμφανίσεις της. Δεν γίνονται αυτά (ούτε στις ταινίες)…

-Βάνα Μπάρμπα στον «Ροζ Γάτο». Ο Σωτήρης Μουστάκας καταφέρνει να μπερδέψει το απόλυτο sex symbol των ‘80s με τον Πάνο Μιχαλόπουλο. Αυτό που δεν καταφέρνει είναι να μην πάθει στη συνέχεια ένα επικό (όσο και αναπόφευκτο) κοκομπλόκο: Όταν η Βάνα -για να του δώσει χειραψία- αποκαλύπτει τον έναν από τους δυο βασικούς λόγους που υπήρχαν για τη λατρέψεις…

via ytCropper

-Τέτη Σχοινάκη στον «Τελευταίο άνδρα». Μπορεί να ήταν φεμινίστρια, αλλά χαλάλι. Από τέτοια γυναίκα καθόσουν να φας και «παντόφλα» (που λέει ο λόγος). Φορώντας ένα μπικίνι που θα κόλαζε και τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, η Πέγκυ… φλογίζει (όπως της έλεγε) τον Βουτσά. Και τον οδηγεί να ανταποδώσει την επίδειξη κάλλου με την επική -και επαναλαμβανόμενη- μόστρα της κοιλιάς του.

-Βέρα Γκούμα στην «Κλασική περίπτωση βλάβης». Όταν σε αυτό το ΕΠΟΣ καταφέρνεις να κλέψεις (έστω και για λίγο) την παράσταση από τον Κώστα Τσάκωνα πρέπει να είσαι «δυναμίτης». Και αυτό ακριβώς ήταν η Βέρα Γκούμα, μένοντας με τα εσώρουχα και προκαλώντας τον αδιανόητο διάλογο: «Με θέλεις»; «Αν δεν σε ήθελα, θα ‘μουνα εδώ; Στο μαγαζί θα ‘μουνα».

-Σία Φαράκη στο «Ράκος Νο14 – Και ο πρώτος μπουνάκιας». Λίγο πριν αρχίσει να δέρνει αντιπάλους και από το εξωτερικό (λογικό, αφού με τέτοιο σκαρί δεν υπήρχε αντίπαλος να τον σταματήσει στην Ελλάδα) ο Στάθης Ψάλτης ξεμυαλίζεται από τη Σόνια. Παθαίνει δηλαδή ό,τι θα πάθαινε κάθε αρσενικό μπροστά σε τέτοιες ποδάρες και τέτοια… παραστατική ερμηνεία του «Big Spender».

via ytCropper

Χριστίνα Παππά στο «Χαμάμ». Δεν έχει σημασία η (παγκοσμίως άγνωστη) ταινία. Δεν έχουν σημασία οι ανούσιοι διάλογοι. Ούτως ή άλλως έχεις σταματήσει να ακούς και να σε ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο στο πρώτο πλάνο της συγκεκριμένης σκηνής. Εκεί όπου η ξαπλωμένη πρωταγωνίστρια προσφέρει… τοπίο μαγευτικότερο κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

Αν σου άρεσε πάτα