Τα περισσότερα σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων στην Ελλάδα: Η ερώτηση-παγίδα των 142.500€ που απαντήθηκε σωστά
Βρείτε μας στο

Γίνεται κάπως έτσι: πρέπει να μπεις στο Μεγάλο Παζάρι με διάθεση να Wipe Out τους πάντες προκειμένου ν’ αποδείξεις πως δεν είσαι Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος. Γι’ αυτό, ίσως χρειαστείς κάποιες μαγικές λέξεις όπως “Ρουκ Ζουκ” ή “Mega Banca”, ούτως ώστε ν’ αποδεχτείς συνεπής στο Ραντεβού στα Τυφλά με τα χρήματα, να γυρίσεις τον Τροχό της Τύχης και να πετύχεις το πιο επωφελές Deal. Άλλωστε, υπάρχει κανείς που απαντά αρνητικά στο ερώτημα «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» και θέλει να προβεί σε Money Drop;

Ή, απλούστερα, αυτοί είναι οι 5 νικητές που κέρδισαν τα περισσότερα λεφτά στα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης. :

1) Σόι πάει το χρηματικό βασίλειο 

Συνήθως το σόι προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς στο μυαλό («γ@μω το σόι σου» και τα συναφή), όμως να μια φορά που αποδείχτηκε λίρα εκατό- κυριολεκτικά: στο Money Drop που παρουσίαζε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δύο παίχτες πόνταραν όλα τους τα λεφτά στο ότι ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ είχε μακρινή συγγένεια με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Το αποτέλεσμα; Κέρδισαν 142.500 ευρώ. Το μεγαλύτερο κερδισμένο ποσό (σε ευρώ) σε τηλεπαιχνίδι γνώσεων στην Ελλάδα.

Λογικά, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Καζαμπλάνκα.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

2) Ο πρώτος διδάξας

Υπήρξε το κορυφαίο, ίσως, τηλεπαιχνίδι γνώσεων στα χρονικά της εγχώριας TV: «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τα μυαλά ισόποσα στο μπλέντερ και το τηλεκοντρόλ.

Χρειάστηκε να περάσουν 2 χρόνια από το πρώτο επεισόδιο του παιχνιδιού προκειμένου να βρεθεί ο πρώτος εκατομμυριούχος, με τον Γιώργο Γεωργόπουλο να κερδίζει, τελικά, 50 εκατομμύρια δραχμές απαντώντας σωστά στην τελευταία κρίσιμη ερώτηση για το οδικό σήμα των εστιατορίων: πιρούνι- κουτάλι χιαστί.

Καλοφάγωτα.

3) Ο καλύτερος παίχτης όλων των εποχών

Ή, τουλάχιστον, έτσι τον χαρακτήρισε ο Χρήστος Φερεντίνος όταν παρουσίαζε το περίφημο “Deal”: ο παίχτης που προτίμησε το No Deal από το Deal (πού να μπλέκεις τώρα;) κι «επιβραβεύτηκε» για την επιλογή του με 100.000 ευρώ.

Ο ίδιος, βέβαια, το μόνο που ήθελε ήταν να τηλεφωνήσει στον τραπεζίτη.

Και, προφανώς, δεν εννοούσε το δόντι.

4) Γωγ-ω ρε φίλε!

Και πάλι το Deal, την εποχή που το «Λεφτά υπάρχουν» ήταν περισσότερο αλήθεια παρά ευσεβής πρωθυπουργικός πόθος (ΠΑΣΟΚ σώσε μας): η Γωγώ ντιλάρει, επιλέγει το σωστό πακέτο και φεύγει με 200.000 ευρώ στον τραπεζικό της λογαριασμό.

5) Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου

Λατρεμένος «Εκατομμυριούχος», αυτή τη φορά στη ΝΕΤ: ο πιο loser winner στα χρονικά των παγκόσμιων τηλεπαιχνιδιών απαντά στην τελευταία ερώτηση και αυτομάτως αρχίζει να κοπανιέται λέγοντας πως έκανε λάθος, αθέτησε τον όρκο που είχε δώσει στη μητέρα του να κερδίσει κι άλλα μυθικά, μόνο που έχει κάνει… λάθος!

Δηλαδή, η απάντησή του ήταν σωστή: ο Στέλιος Στεργίου κερδίζει 150.000 ευρώ και παραδόξως διατηρεί τις αισθήσεις του, παρά το γεγονός πως μέχρι να πρασινίσει το κουτάκι είχε πρασινίσει ο ίδιος από το άγχος.

Όπως θα έλεγε και ο Αλέφαντος: τιτανοτεράστιος.

5+1) Η άλλη όψη τους νομίσματος

Χωρίς άλλα λόγια: αυτός ο τύπος. Το απόλυτο «αντίβαρο» για όλους τους νικητές τηλεπαιχνιδιών στα χρονικά.

Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία το συγκεκριμένο σκηνικό.

Για την ακρίβεια «βιντεοταινία».