Βρίζεις σαν λαχαναγορίτης; Έρευνα δείχνει ότι έχεις αυτό το ακατανίκητο προσόν
Βρείτε μας στο

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που αδυνατούν να κρατήσουν τους τύπους και στολίζουν τους γύρω τους με διάφορα κοσμητικά επίθετα; Μήπως κρατάς τη σημαία όσων  δε μπορούν να σταματήσουν τις βωμολοχίες και φημίζονται για το άσχημο στόμα τους;

Αν ναι, συγχαρητήρια! Μόλις απέδειξες πως αξίζεις μια θέση στην καρδιά των φίλων σου.

Κι αυτό, διότι έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford, η οποία φέρει την υπογραφή κλαταξιωμένων ψυχολόγων (Gilad Feldman, David Stillwell, Huiwen Lian και Michal Kosinski), «δικαιώνει» τους λάτρεις του… μπινελικιού, κατατάσσοντας τους στην κατηγορία των πιο ειλικρινών ανθρώπων που θα γνωρίσει ποτέ κανείς!

Στα τρία στάδια του πειράματος που έλαβε χώρα προκειμένου να αποδείξει πως όλοι οι βωμολόχοι έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά, αποδείχθηκε πως εκείνοι που δεν συγκρατούν τις σκέψεις τους και δε φροντίζουν να «ντύσουν» όσα σκέφτονται με ωραία –και συνήθως ψεύτικα λόγια- είναι τελικά και οι πιο ειλικρινείς.

Εκείνοι που θα σου πουν την αλήθεια, δεν θα κρύψουν τα συναισθήματά τους και δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να εκφράσουν όσα πιστεύουν ακόμα και υπό την παρουσία μαρτύρων!

Από την ίδια έρευνα προέκυψε πως οι άνθρωποι που πασχίζουν να αποφύγουν τις βωμολοχίες, διατηρούν πλούσια γκάμα αρνητικών λέξεων για να περιγράφουν ανθρώπων και καταστάσεις που δεν τους αρέσουν, προκειμένου να… ρίξουν μεν το φαρμάκι τους, δια της πλαγίας οδού δε.

Με άλλα λόγια, τον αθυρόστομο δεν έχεις να τον φοβάσαι. Έχει την τάση να λέει όλα όσα σκέφτεται και δύσκολα θα τον πιάσεις να υποκρίνεται.

Ό,τι πρέπει για φίλος…

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...