Τι βλέπουν τα ματάκια μας! Ραδιοφωνικοί παραγωγοί θυμούνται τα πιο καμένα μηνύματα
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Τι βλέπουν τα ματάκια μας! Ραδιοφωνικοί παραγωγοί θυμούνται τα πιο καμένα μηνύματα

Α ρε Χρηστάρα (σ.σ για Σωτηρακόπουλο), για να κάνεις εκπομπή τέτοια ώρα πρωτοχρονιάτικα πρέπει να είσαι βασανισμένη ψυχούλα κι εσύ

Δεν ξέρω τι έχετε διαβάσει κατά καιρούς για τα κουσούρια των δημοσιογράφων, αλλά να ξέρετε πως είναι όλα αλήθεια. Οι ανάγκες του ρεπορτάζ πάντως οδήγησαν την δημοσιογραφική σκαπάνη (την ποια είπες ρε ΑΡΔάκι;) σε ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα. Καλά, εντάξει, δεν είναι και τόσο συγκλονιστικό, αλλά τουλάχιστον είναι συμπέρασμα. Οι τύποι έχουν Αχνάιμερ. Ατσνάιμερ, Αϊντάρεβιτς. Τέλος πάντων αυτό που δεν μπορούσε να θυμηθεί πώς λέγεται ο Τάκης Τσουκαλάς. Αυτό έχουν. Με συνέπεια όταν τους ζητάς ένα απλό πράγμα, όπως για παράδειγμα να θυμηθούν ένα (ένα ρε φίλε, όχι χίλια, ένα) μήνυμα ακροατή που έχει μείνει στη μνήμη τους, αυτοί να παθαίνουν ατομική και ομαδική αμνησία.

Του Ντιλέινι η μάνα

Ίσως γι’ αυτό (για την αμνησία ντε, το ξέχασες κιόλας;) ορισμένοι ακροατές νιώθουν την ανάγκη να επανέρχονται ξανά και ξανά με την ίδια ερώτηση. Όπως για παράδειγμα, με την περίπτωση του φλερτ του Ολυμπιακού με τον Ντιλέινι. Το «τι έγινε με Ντιλέινι» ξεκίνησε την καριέρα του ως μήνυμα με μια χαριτωμένη συστολή. Όταν οι Σταύρος Χονδροθύμιος και Τόλης Κοτζιάς παρατήρησαν πως το συγκεκριμένο ερώτημα άνοιγε κάθε εκπομπή και σχολίασαν πως ούτε η μάνα του Ντιλέινι δεν θα είχε τόσο άγχος, ακολούθησε ένα καλοκαίρι όπου τα μισά μηνύματα που έφταναν δεν ασχολούνταν με τίποτα άλλο εκτός τον παιχταρά που δεν έφεραν οι Αγγελόπουλοι.

Το «τι έγινε με Ντιλέινι» έγινε το αγαπημένο σλόγκαν του ΣΠΟΡ FM, μέχρι που αρχίσαμε να το γράφουμε στους τοίχους. Επειδή όμως δεν βρήκαμε το συγκεκριμένο για να γίνει print screen, πάρτε ένα παράδειγμα του τι σημαίνει κολλημένος (περισσότερο κι από τον γνωστό Παναγιώτη Κολλημένο) ακροατής. Ρε Βασίλη ΠΑΟΚ, μήπως να σου απαντήσουμε τι γίνεται με Ντιλέινι;

Τι βλέπουν τα ματάκια μας! Ραδιοφωνικοί παραγωγοί θυμούνται τα πιο καμένα μηνύματα

Ωωωωω είστε ευγενής!

Όταν στο μικρόφωνο δεν κάθονται σελέμπριτις επιπέδου Κοτζιά (με τα χίλια και ένα προφίλ στο facebook και στην ασφάλεια) ο ακροατής μπερδεύεται. Πού να θυμάται ποιος μυρωδιάς κάνει εκπομπή τέτοια ώρα; Ιδιαίτερα όταν έχει πιάσει βραδάκι και τυχάρπαστοι τύποι (όπως εκείνοι οι γελοίοι ThePlayboys-μία λέξη) κάνουν κατάληψη στο στούντιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, για να μην πεις λάθος όνομα κι εκτεθείς, προτιμάς ένα γλυκό χαρακτηρισμό που σε βοηθά να ξεχωρίσεις την ταυτότητα του καθενός. Και παράλληλα να εκφράσεις την αγωνία σου για την απουσία του ενός εκείνο το βράδυ.

Για την ιστορία, να πούμε πως έλειπε ο Στέφανος Χάρης

Τι βλέπουν τα ματάκια μας! Ραδιοφωνικοί παραγωγοί θυμούνται τα πιο καμένα μηνύματα

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Πρόσεχε τα λόγια σου

Πολλοί λένε πως τέτοια μηνύματα δεν θα έπρεπε να διαβάζονται ποτέ στον αέρα. Πως πρέπει να παίξει μια μικρή λογοκρισία για να μην παίξουν μετά τίποτα πρόστιμα από το ΕΣΡ. Ο Γιάννης Καραλής δεν είχε ποτέ τέτοιες σκοτούρες. Συμπεριφέρεται στον αέρα όπως ο Κοστάντσο στο τέρμα. Περνάνε όλα δηλαδή. Αν ο τύπος ήταν στην επιτροπή λογοκρισίας επί χούντας, η δικτατορία δεν θα άντεχε ούτε ώρα.

Ωστόσο όσο εύκολα ο Καραλής διαβάζει τα πάντα, τόσο άνετα απαντά με το ίδιο νόμισμα και την ίδια γλώσσα στους ακροατές. Ναι! Ο Γιάννης ήταν, είναι και θα είναι είδωλο! Ο ορισμός του δεν μασάω τα λόγια μου!

Βασανισμένη ψυχή…

Στο άλλο άκρο του Γιάννη Καραλή είναι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Λάτρης του παραδοσιακού ραδιοφώνου, παρακάμπτει την τεχνολογία και λέει τα δικά του, χωρίς να διαβάζει σχεδόν ποτέ μηνύματα. Αφού δεν τα διαβάζει, δεν χρειάζεται να απαντήσει! Έξυπνο ε; Ωστόσο και να ήθελε, δεν θα μπορούσε ποτέ να απαντήσει στον ακροατή που έστειλε ξημερώματα Πρωτοχρονιάς στην ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ τετράωρη εκπομπή του ΣΠΟΡ FM.

Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι κάτι σαν το «Στην υγειά μας ρε παιδιά». Κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα, Δεκαπενταύγουστο κλπ ανασύρεται, εμπλουτίζεται και βγαίνει στον αέρα. Μια ωραιότατη κονσέρβα για να μπορούμε όλοι να φάμε τον αγλέορα στα σπίτια μας. Πριν μερικά χρόνια ο γράφων είχε την ατυχία το προνόμιο να κάνει την πρώτη ζωντανή εκπομπή της νέας χρονιάς. Νομίζω πως ο τότε διευθυντής προγράμματος το είχε ανακοινώσει με την καλόκαρδη παρατήρηση «προβλέπεται για την ΕΣΣΟ σου κωλόψαρο», αλλά δεν έχει σημασία.

Με το κοινό να βρίσκεται με την τσίμπλα στο μάτι ή ακόμα στα ελληνάδικα, αναγκαστικά για να περάσει η ώρα ρίχνουμε μια ματιά στα μηνύματα της προηγούμενης νύχτας. Εκεί όπου ξεχώριζε ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ. Ώρα 01:40 και ο μικρός θεούλης έγραφε: «Α ρε Χρηστάρα… Για να κάνεις εκπομπή τέτοια ώρα πρωτοχρονιάτικα πρέπει να είσαι βασανισμένη ψυχούλα κι εσύ»…

Συνθετικοί και τα μυαλά στα κάγκελα

Πριν μερικά χρόνια Παναγιώτης Ρήλλος και ThePlayboys-μία λέξη πάνε κόντρα στα διαπλεκόμενα συμφέροντα της εποχής. Σε πείσμα των δισκογραφικών εταιριών, παίζουν τα κομμάτια των λατρεμένων Συνθετικών και σύντομα το «Σταύρος Κοσμά Πέτρης» μετατρέπεται σε ύμνο. Και πιάνει τον Κώστα Μιαούλη στον ύπνο. Σε συνεργασία με τον Διονύση Δεσύλλα που παίζει υπέροχα το ρόλο του ανήξερου που δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται γύρω του. Η συμπαιγνία στην πλάτη του γέροντα είναι μεν εμετική, αλλά όταν του ζητάνε τη γνώμη για τον Έλληνα ομογενή που διαπρέπει στα γήπεδα της Γερμανίας, το γλέντι δεν έχει προηγούμενο…

Αναπάντητες κλήσεις παντού

Την εποχή του Arena FM ο σταθμός αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία σ’ αυτό το παιδάκι, τον Δημήτρη Σταρόβα. Ίσως από τρακ, ίσως επειδή είχε το μυαλό του σε κάτι που τρώγεται, ο λατρεμένος πολυσχιδής καλλιτέχνης δίνει στον αέρα τον αριθμό του κινητού του. Για το επόμενο δίωρο το μαραφέτι δεν σταματάει να χτυπά από κάθε πιθανό ή απίθανο τύπο. Πρώην γκόμενες, τοκογλύφοι, τραγουδιστές και μαγαζόταρες στους οποίους έριξε άκυρο, βρίσκουν μια ευκαιρία για εκδίκηση. Εντάξει, δεν έγινε ακριβώς έτσι, αλλά το θέμα είναι πως το «ντριν-ντριν» (ή το apisti.com αν το είχε βάλει ήχο κλήσης) δονεί την ατμόσφαιρα.

Στο κόλπο μπαίνουν και οι ακροατές με τα μηνύματα στο σταθμό, τα οποία ξεπερνούν σε εφευρετικότητα το ένα το άλλο. Μέχρι που –επιτέλους- έχουμε νικητή. Άγνωστος ήρωας στέλνει στο live το επικό «Σταρόβα θέλω κι εγώ να σε γλεντήσω στον αέρα αλλά δεν έχω κάρτα, πάρε με εσύ. Το τηλέφωνό μου είναι 694ΧΧΧΧΧΧΧ». Εννοείται χωρίς τα «Χ». Κι εννοείται ο γίγας Σταρόβας το έκανε!

Spoiler alert!

Και περνάμε στον μεγαλύτερο προπονητή όλων των εποχών. Τον Γιώργο Χελάκη, που περιμένει την ευκαιρία του για να αντικαταστήσει τον Γκουαρντιόλα. Μέχρι τότε κάνει εδώ και δεκαετίες ραδιόφωνο με μοναδικό εφόδιο μια ξερή και σκέτη ομορφιά, όπως λέει και ο ίδιος.

Τι βλέπουν τα ματάκια μας! Ραδιοφωνικοί παραγωγοί θυμούνται τα πιο καμένα μηνύματα

Κοιτώντας τα μηνύματα στο live24, μπας και οι άνθρωποι της Σίτι δεν έχουν το τηλέφωνό του για να του προσφέρουν τη θέση, ο κόουτς πρέπει να έκανε το μεγαλύτερο spoiler στην ιστορία του Game Of Thrones. Μια Δευτέρα σαν όλες τις άλλες που μόνο όσοι το είχαν κατεβάσει παράνομα είχαν δει το επεισόδιο με τον Ματωμένο Γάμο, οι νομοταγείς πολίτες περιμένουν την επίσημη προβολή, προσπαθώντας να αποφύγουν τις διαρροές. Ώσπου, εντελώς στα ξεκούδουνα, ακούν τον Χελάκη να διαβάζει και να σχολιάζει ταυτόχρονα. «Μου λέει εδώ ο φίλος τι έχω να πω για την σφαγή των Σταρκς χθες το βράδυ, αλλά για να είμαι ειλικρικής δεν είδα το ματς και γενικά δεν παρακολουθώ πολύ Σκωτία»…

Μ’ αγαπάς ή πίνω άδικα;

Για να μην το κουράζουμε άδικα, μιλάμε για την περίοδο που ο Στραματσόνι ξυπνά με μια καταναλωτική διάθεση και αποφασίζει να πάρει παίκτες με διακοποδάνειο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο ακροατής Kloster 13, που μάλλον είναι τριφυλλάρα, ψάχνει έναν άνθρωπο για να μοιραστεί τις ανησυχίες του για την εικόνα της ομάδας. Αποφασίζει πως οι ρεπόρτερ του τριφυλλιού που κάνουν μεταμεσονύχτια εκπομπή στον ΣΠΟΡ FM είναι έτοιμοι να διαβάσουν τους προβληματισμούς του.

Τι βλέπουν τα ματάκια μας! Ραδιοφωνικοί παραγωγοί θυμούνται τα πιο καμένα μηνύματα

Δεν πέτυχε ούτε τον λήγοντα…

Και κλείνουμε με τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων, Πέτρο Πολυχρονίδη. Όχι όλων. Όπως τουλάχιστον μαρτυρά το μήνυμα «Πολυχρονίδη, δεν φτάνει που σε βλέπουμε 100 χρόνια στον τροχό της τύχης, είμαστε υποχρεωμένοι να σε φάμε στη μάπα και στο ραδιόφωνο. Σταμάτα επιτέλους κωλόγερε να δουλέψει και κάνα νέο παιδί. Από το ’90 σε βαρέθηκε η ψυχή μας». Μετά από το αρχικό σοκ, πολλές συνεδρίες σε ψυχολόγο και σκέψεις να τα παρατήσει όλα και να γίνει ο νέος Ντάνος στο επόμενο Survivor, ο Πέτρος κατάλαβε. Ο καλός ακροατής τον είχε μπερδέψει με τον Γιώργο Πολυχρονίου…