10 μεγάλες αλήθειες για το Dark
Βρείτε μας στο
EXTRAS

10 μεγάλες αλήθειες για το Dark

Όσοι το έχετε δει, βουτήξτε και επιβεβαιώστε ή διαψεύστε. Όσοι δεν το έχετε δει και αμφιταλαντεύεστε, το ίδιο. Όσοι, όμως, δεν το έχετε δει και σκοπεύετε να το κάνετε... you’ve been warned.
  1. Μπροστά του το Stranger Things μοιάζει τόσο φτηνό, παιδικό και απλοϊκό, όσο λ.χ. και η «εικοσιμία» μπροστά στην πόκα.

 

  1. Η γερμανική γλώσσα το κάνει τουλάχιστον 30% πιο ψαρωτικό. Αν λ.χ. ήταν γυρισμένο από Ιταλούς (γελάει ο κόσμος), θα πήγαινε καρφί για «Χρυσά Βατόμουρα» μόνο απ’ αυτό. Άσε που στην περίπτωση αυτή θα ήταν και μεταγλωττισμένο.

 

  1. Το τοπίο του Βίντεν, η μαεστρική φωτογραφία και οι καταπληκτικές μουσικές επιλογές ανοίγουν μια χαραμάδα στο μέλλον που λέει ότι οι καλογυρισμένες σειρές είναι η λογοτεχνία της επόμενης φάσης της ανθρωπότητας.

 

  1. Τα 10 επεισόδια της πρώτης σεζόν είναι πιο συμπυκνωμένα κι από τους χυμούς ροδάκινο που μοίραζαν στα ‘80s στα σχολεία (τους οποίους πήγαινες κλωτσώντας στο σπίτι και μετά τους άνοιγες αλλά δεν έπεφτε σταγόνα).

 

  1. Οι πρωτεύοντες χαρακτήρες είναι τόσοι πολλοί που είναι εξόχως δύσκολο -αν δεν κάνεις homework- να τους τοποθετήσεις όλους με σαφήνεια στην ηθική διελκυστίνδα, ακόμα και μετά το πέρας της σεζόν.

 

  1. Ο Ούλριχ, φυσιογνωμικά, ανήκει σαφώς στο καστ του «Das Boot».

 

  1. Ο Γιόνας Κάνβαλντ είναι ο Φερνάντο Τόρες, με το μονίμως κάτι μεταξύ απελπισίας και «τι διάολο κάνω εγώ εδώ πέρα;» βλέμμα του Φερνάντο Τόρες.

 

  1. Ο καλύτερος χορηγός για τη σειρά θα ήταν εταιρία φακών. Μα να μην πηγαίνει ένας άνθρωπος μέρα στις σπηλιές;

 

  1. Ο (κληρικός) Νόα θυμίζει πολύ τον Ρόμπερτ ντε Νίρο ως «Λούις Σάιφερ» στον «Δαιμονισμένο Άγγελο».

 

  1. Ελπίζουμε η δεύτερη σεζόν, που ξεκινάει χρονικά στο 2052, να μην ξεχειλώσει και γίνει φάση Mad Max ή χαρντκορίλα sci fi, γιατί έτσι θα χαθεί η φυσική της γοητεία που βρίσκεται στη «σκοτεινιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ