Εξετάσεις για δίπλωμα α λα Big Brother; Ναι μωρή αρρώστια!
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Εξετάσεις για δίπλωμα α λα Big Brother; Ναι μωρή αρρώστια!

Στη χώρα που δε βαριέσαι ποτέ, ετοιμαζόμαστε να κάνουμε την εξέταση για δίπλωμα οδήγησης ριάλιτι που, μπροστά του, τύφλα να ‘χει το Survivor. Θα καούν τα μηχανάκια της AGB λέμε!
Menshouse Team

Το άρθρο 219 του υπό προετοιμασία πολυνομοσχεδίου δεν είναι σαν τα άλλα. Είναι το άρθρο-τομή, το άρθρο-επανάσταση, που φιλοδοξεί να απαλείψει μια και καλή το λάδωμα από το χάρτη των εξετάσεων οδήγησης και, για καλή μας τύχη, ο υφυπουργός Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, μας έκανε μια μικρή προεπισκόπηση, για να ‘χουμε να ξερογλειφόμαστε μέχρι να ψηφιστεί και να ξεκινήσει το real thing.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, από το τέλος του 2019 (όπως π.χ. η υποχρεωτική παρακολούθηση των θεωρητικών μαθημάτων), δίνοντας -φυσικά- έμφαση στη βασική αλλαγή που είναι η εξής: Σε όλα τα οχήματα σχολών οδήγησης εγκαθίστανται υποχρεωτικά κάμερες και μικρόφωνα, έτσι ώστε τη μέρα της εξέτασης στο αυτοκίνητο να βρίσκονται μόνο ο υποψήφιος οδηγός και ο εκπαιδευτής του, ενώ οι εξεταστές θα παρακολουθούν, θα ελέγχουν, θα καθοδηγούν και θα βαθμολογούν την όλη διαδικασία (ταράμ, ταράμ!) μέσω ίντερνετ!

Εννοείται ότι εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία φυσική επαφή και ότι οι εξεταστές θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και θα αλλάζουν κάθε μέρα. Ποιός θα τολμήσει να λαδώσει ή να λαδωθεί έτσι, ε; Ε; Στεγανοποιείται το σύστημα και «μπράβο» στους εμπνευστές της ιδέας. Μεγαλύτερο «μπράβο» σε όποιο τζιμάνι της τηλεόρασης δει πρώτο την τεράστια ευκαιρία που προκύπτει, κάνει μια win-win συμφωνία με το Υπ. Μεταφορών και μεταφέρει στους τηλεοπτικούς (και ιντερνετικούς) μας δέκτες ένα καθημερινό υπερθέαμα που θα μας καθηλώσει. Φανταστείτε μια τυπική, εξέταση, που θα πηγαίνει μέσες-άκρες ως εξής και οραματιστείτε τους νέους μικρούς ήρωες που έρχονται να απογειώσουν την καθημερινότητά μας:

Εξεταστής: Καλημέρα. Ξεκινήστε παρακαλώ.

Εξεταζόμενος: Καλημέρα. Βγάζω αριστερό φλας, κοιτάω καθρέφτη και βγαίνω.

Εξεταστής: Να το κάνετε είπαμε, κύριε, όχι να μας το περιγράψετε. Πω ρε φίλε, πέσαμε σε παρλαπίπα πρωί-πρωί…

Εκπαιδευτής: Έχει άγχος το παιδί, κύριοι, μην του το εντείνετε.

Εξετάσεις για δίπλωμα α λα Big Brother; Ναι μωρή αρρώστια!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κλασικότερη ποδοσφαιρική ζωγραφιά: Οι 99 στους 100 δεν ξέρουν γιατί ο χλοοτάπητας είναι ριγέ – Μήπως είσαι στο 1%;

Εξεταστής: Εσύ να δεις σε λίγο τι άγχος θα έχεις άμα τον κόψουμε και πάει σε άλλο δάσκαλο μετά…

Εκπαιδευτής: Είστε προκλητικοί! Ντροπή! Αλλά τι να περιμένεις από Θηβαίους; Όλοι ίδιοι είστε.

Εξεταζόμενος: Βγήκα. Προς τα που να πάω;

Εξεταστής: Ώπα! Ήρεμα κι ωραία και θα σου πω σε λίγο, που θα φορτώσει το Google Maps. Κωλοπράγματα, δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη… Τέλος πάντων, στρίψε πρώτο στενό δεξιά και βλέπουμε.

Εκπαιδευτής: Έτσι. Πάντα δεξιά, πάντα δεξιά…

Εξεταστής: Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-0. Δεν σας χάλασε ο Αλέξαρος που πάει τρένο τη χώρα…

Εξεταστής: Άλλο ένα τέτοιο να πεις και βάζω cd τσίτα, ν’ ακούσουμε παρέα «Το λεν οι πετροπέρδικες, το λέει και τ’ αηδόνι… Ωρέ Γιώργο Παπαδόπουλε, για ‘σένα μιλάει ο ντουνιάς, για ‘σένα καμαρώνει», να γουστάρουμε.

Εξεταζόμενος: Εγώ να κάνω κάτι ή ν’ ανάψω τσιγάρο όσο τα λέτε;

Εξεταστής: Άσε ρε νέος, που κάνεις και πλακίτσα. Όταν εσύ έπαιρνες δώρο το πρώτο σου αυτοκινητάκι, εγώ εξέταζα και έκοβα τον Χάμιλτον να ‘ουμ…

Εξεταζόμενος: Μα εγώ δεν…

Εξεταστής: Άστα αυτά, δεν περνάνε εδώ. Για πες μου, έχεις μετρητά πάνω σου;

Εξεταζόμενος: Κάρτα μόνο.

Εξεταστής: Και POS έχω, ο θεούλης. Για κλείσε λίγο μικρόφωνο κάμερας, να σου πω κάτι που μάλλον θα σ’ ενδιαφέρει…