αρρώστιες
Βρείτε μας στο
EXTRAS

10 μεγάλες αλήθειες για τις αρρώστιες

Η αρρώστια είναι μια κατάσταση στην οποία δεν θες να δώσεις «ούτε τον πυρετό σου». Ούτως ειπείν.
  1. Ο συναχωμένος που αντιμετωπίζεται από τον αρρωστοφοβικό χειρότερα από λεπρός, είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά και ταυτοχρόνως πιο θλιβερά θεάματα που μπορούν να υπάρξουν.

 

  1. Οι άντρες μπορεί όντως να γκρινιάζουν περισσότερο από τις γυναίκες όταν αρρωσταίνουν, ωστόσο -σε αντίθεση με τις περισσότερες- το παλεύουν μέχρι τελευταία στιγμή για να περάσει χωρίς να πάρουν φάρμακα.
  1. Το ενημερωμένο σπιτικό φαρμακείο έχει τουλάχιστον τρεις διαφορετικές κρέμες για παραλλαγές στο ίδιο δερματολογικό θέμα. Όλες χρησιμοποιημένες, τουλάχιστον μία φορά.

 

  1. Στο φαρμακείο του μερακλή και οργανωμένου αρρώστου (φυσικά και υπάρχουν και τέτοιοι) το πιο «παλιό» σκευάσμα που θα βρείτε σήμερα, λήγει τον Απρίλιο του 2019.

 

  1. Όσο μεγαλώνεις και κρυώνεις συχνότερα, αρχίζεις να εκτιμάς περισσότερο τα μυξομάντηλα που είχαν οι θείες μας ενσωματωμένα μόνιμα σε όλα τα μανίκια κάθε ζακέτας που φορούσαν.

10 μεγάλες αλήθειες για τις αρρώστιες

  1. Η θλίψη με τον (σκληροπυρηνικό) αρρωστοφοβικό είναι ότι -λόγω OCD και καθημερινών απολυμαντικών συνηθειών- καταλήγει να αρρωσταίνει πιο συχνά από κάθε άλλον γύρω του.

 

  1. Θυμάσαι το νόμο της σχετικότητας όταν είσαι βαριά άρρωστος, σε φάση «έχω ρίγος, πυρετό, μπούκωμα, βήχα και πονάει όλο μου το σώμα… αλλά σήμερα μπορώ και αναπνέω καθαρά από το ένα ρουθούνι, οπότε μια χαρά πάμε!».

 

  1. Τα «περαστικά» στο Facebook δεν θα σε κάνουν καλά πιο γρήγορα. Μεταξύ μας, ούτε είναι σωστό να ποστάρεις ζητιανεύοντας καλά λόγια, όταν έχεις απλώς 37.1 και βαρύ κεφάλι.

10 μεγάλες αλήθειες για τις αρρώστιες

  1. Πολλές φορές ο φόβος μιας αρρώστιας ή της εξέλιξης ενός ελαφρού περιστατικού σε κάτι σοβαρότερο, σε αρρωσταίνει (ψυχολογικά τουλάχιστον) χειρότερα.

 

  1. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να κρύωσε, να μπήκε στο ίντερνετ να ψάξει τι έχει και να μην συμπέρανε με βεβαιότητα ότι είναι θέμα ημερών να πεθάνει λόγω σπάνιας ασθένειας.