10 μεγάλες αλήθειες για τις πολυκατοικίες
Βρείτε μας στο
EXTRAS

10 μεγάλες αλήθειες για τις πολυκατοικίες

Δεν ήμασταν από τους ελάχιστους που είχαν την ευτυχία να ζουν σε αυτή του «Ρετιρέ», οπότε ας παρηγορηθούμε βγάζοντας τα σώψυχά μας για τις δικές μας.

1. Οι περισσότερες καθαρίζονται, έστω μια φορά το μήνα, μόνο που για κάποιο λόγο -όταν το συνεργείο καθαρισμού φεύγει- η μπόχα από το μη ξέπλυμα της σφουγγαρίστρας και τα γτπ ποιότητας είναι για να λιποθυμήσεις.

2. Οι απειλητικές ανακοινώσεις (για ησυχία, κλανιές στο ασανσέρ κλπ.) στον πίνακα του ισογείου και, κυρίως, οι πιθανές ανταπαντήσεις που θα ακολουθήσουν, είναι το διασκεδαστικότερο πράγμα που συμβαίνει στη ζωή των μισών ενοίκων/ιδιοκτητών μέσα στο μήνα.

3. Ο καλός και φιλότιμος διαχειριστής συνήθως υποκύπτει στον τσαμπουκαλή τραμπούκο του 3ου και είτε βάζει από την τσέπη του για να στάξει πετρέλαιο στα καλοριφέρ ή καλεί εκ νέου συνέλευση ή παραιτείται και όλα πάνε κατά διαόλου μέχρι να τον πείσουν να ανακαλέσει.

4. Ο στριφνός διαχειριστής (συνήθως συνταξιούχος στρατιωτικός) σε καλημερίζει όποτε σε δει και δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον για την υγεία σου μόνο εάν είσαι συνεπής στην πληρωμή των κοινοχρήστων. Σε αντίθετη περίπτωση, καλύτερα ανεβοκατέβαινε με τις σκάλες και με ακουστικά στ’ αυτιά.

10 μεγάλες αλήθειες για τις πολυκατοικίες

5. Οι άβολες συναντήσεις στο ασανσέρ με ενοίκους που δεν τους έχεις ξαναδεί και δεν ξέρεις καν πως τους λένε ή σε ποιον όροφο μένουν, τελειώνουν ευκολότερα και με λιγότερη αμηχανία αν έχεις μαζί σου παιδί, ψώνια ή κατοικίδιο.

6. Τίμιος αυτός που κάνει την αθόρυβη δουλειά του α) να φέρνει τα, παντού στην πυλωτή σκορπισμένα, φυλλάδια delivery εντός πολυκατοικίας και να τ’ αφήνει δίπλα στα γράμματα και β) να μαζεύει και να πετάει στα σκουπίδια τις ντάνες φυλλαδίων (συνήθως με προσφορές σούπερ μάρκετ) που αφήνουν πολλοί επειδή βαριούνται να τα κουβαλάνε.

7. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που να λύθηκε ποτέ με ένα απλό χτύπημα της σκούπας στο ταβάνι του από κάτω ή το πάτωμα του από πάνω. Ούτε καν στις ταινίες δεν γίνονται αυτά πια.

10 μεγάλες αλήθειες για τις πολυκατοικίες

8. Όσοι επιμένουν να κλειδώνεται η εξώπορτα σε ώρες στιλ «καθημερινά από τις 5 μ.μ. και μετά και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο» και προσπαθούν να το επιβάλλουν στους υπόλοιπους, είναι αυτοί που αργά ή γρήγορα θα τσακώσεις να παραβαίνουν τον ίδιο τους τον κανόνα.

9. Πάντα ελπίζεις για σέξι γειτόνισσα στην διπλανή πόρτα, η οποία σε μια τυχαία συνάντησή σας στο ισόγειο θα σε καλέσει για καφέ, αλλά το πιθανότερο είναι ο γείτονάς σου απλώς να ξεκινάει να τραγουδάει Τερζή τις Παρασκευές τα μεσάνυχτα, με γοητεία βραχνιασμένου κόκκορα.

10. Κάποιος μπαίνει στο υπέργειο ή υπόγειο πάρκινγκ ακριβώς την ώρα που κάποιος άλλος βγαίνει. Και σ’ αυτή τη μάχη ο «παλιός» της πολυκατοικίας δεν θα κάνει ποτέ πίσω, ακόμα κι αν απέναντι στο Smart-άκι του βρίσκεται Hummer με οδηγό τον Βίνι Τζόουνς.