5 τρόποι να παριστάνετε πως κάνετε δίαιτα ενώ τρώτε τον άμπακο
Βρείτε μας στο
EXTRAS

5 τρόποι να παριστάνετε πως κάνετε δίαιτα ενώ τρώτε τον άμπακο

Θέλεις να τρως και την ίδια ώρα να νομίζουν οι δικοί σοτ ότι κάνεις δίαιτα; Βρήκες το κατάλληλο άρθρο. Ή μάλλον μπήκες στην κατάλληλη διάλεξη. Μαζί θα τους νικήσουμε.

Δίαιτα. Για μερικούς από εμάς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αυτός ο άγνωστος». Η αλήθεια είναι ότι την έχουμε πολύ ανάγκη. Πάρα πολύ όμως. Αυτά που δεν έχουμε καθόλου ανάγκη είναι όλα όσα συνοδεύουν τη δίαιτα και δεν έχουν να κάνουν με την ίδια τη μείωση της ποσότητας της τροφής ή το κόψιμο με το ψαλίδι συγκεκριμένων ειδών τροφής.

fight_eating_disorders_a

Αναφέρομαι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, στενού και μη, που έρχονται πακέτο με τη δίαιτα και καταφέρνουν να την κάνουν ανυπόφορη. Στην πραγματικότητα μπορούν να γίνουν ανυπόφοροι. Είναι εκείνη η περίοδος της ζωής σου που όλοι αυτοί γύρω σου γίνονται ειδικοί στα πάντα. Γίνονται διατροφολόγοι, γίνονται γυμναστές, γίνονται χασάπηδες που ζυγίσουν τον νεαρό μόσχο με το μάτι, παίρνουν σε μια βραδιά πτυχίο ιατρού, αποκτούν ενόραση και κληρονομικό χάρισμα να διαισθάνονται αν έχεις φάει και πόσο. Αυτή η τεράστια ομάδα «υποστήριξης» που ποτέ δε ζήτησες είναι ξαφνικά δίπλα σου. Είναι τόσο κοντά σου, τις περισσότερες φορές, χωρίς να τους το ζητήσεις καν.

pirouni

Φανταστείτε τώρα όλους αυτούς να τους έχεις μαζέψει γύρω σου και να μη θέλεις καν να ξεκινήσεις δίαιτα. Στην πραγματικότητα θα είναι μεγάλο λάθος σου να τους το αναφέρεις πρόσωπο με πρόσωπο ότι τους γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι γιατί τότε θα γίνουν ακόμα περισσότερο βδέλλες, ακόμα πιο πιεστικοί. Αυτό που μπορείς να κάνεις σαν σοβαρός ενήλικας, ο οποίος δέχεται ως τέτοιος τις ευθύνες που του αναλογούν, είναι να πεις ψέματα, να προσπαθήσεις να τους κοροϊδέψεις. Εδώ είναι που επεμβαίνουμε εμείς και σε συμβουλεύουμε τους καλύτερους τρόπους για να το κάνεις. Τους καλύτερους τρόπους για να τρως κανονικά τον άμπακο και να κάνεις τους γύρω σου να πιστεύουν ότι κάνεις δίαιτα.

Πάρε μολύβι και χαρτί, πάρε στικάκι και εκτυπωτή. Τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Θα πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές αν θέλεις να επιβιώσεις εκεί έξω. Δε θα σε νικήσουν. Θα τους συντρίψεις με τις μεθόδους μας.

notebook

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Άλλαξε την γκαρνταρόμπα σου με πολύ φαρδύτερα ρούχα

Το ξέρουμε ότι αυτός ο τρόπος έχει μεγάλο κόστος. Τα καλά όμως πράγματα στη ζωή πληρώνονται, το ξέρεις πολύ καλύτερα εσύ όταν έδωσες 30 ευρώ για ένα τετραόροφο μπέργκερ με μερικές εκατοντάδες πατάτες να το συντροφεύουν.

Θέλει πολύ προσοχή αυτή η μέθοδος που προτείνουμε. Όταν λέμε αλλάζουμε την γκαρνταρόμπα εννοούμε ότι την αλλάζουμε όλη. Όλα τα ρούχα και τα εσώρουχα θα αντικατασταθούν από άλλα, ίδιου χρώματος, ίδιας μάρκας, ίδιου σχεδίου αλλά διαφορετικού μεγέθους. Τι είπες; Τι θα κάνεις τα παλιά σου; Θα τα βάλεις σε θυρίδες για να τα ξαναφορέσεις όταν τελικά αποφασίσεις να κάνεις κανονική δίαιχαχαχαχαχαχαχα.

doulapa

Από το χοντρό μπουφάν σου μέχρι τις χνουδωτές καλτσούλες σου, από τα στενά σου τζιν μέχρι τα γάντια σου όλα πρέπει να αλλάξουν. Βγάλε το πορτοφόλι σου και πάμε για σόπινγκ. Θα ξηλωθείς χοντρέ. Αλλά θα το αξίζει.

Φτιάξε το σπίτι σου σαν μεσαιωνικό πύργο

Δεν εννοούμε να γεμίσεις του διαδρόμους με μεταλλικές στολές ιπποτών, ούτε να κρεμάσεις τα λάβαρα του οίκου σου δίπλα στους σαλπιγκτές του τείχους σου. Εννοούμε να γεμίσεις το σπίτι με κρυφά δωμάτια, καλά κρυμμένες κρύπτες, άγνωστες στους άλλους στοές που οδηγούν σε κελάρια με φαγητά. Περίπλοκες και δαιδαλώδεις σήραγγες που ακόμα και να τις ανακαλύψουν λίγοι θα καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα φαγητά ή ακόμα και τον δρόμο της επιστροφής.

Κάθε πίνακας με πορτραίτα των προγόνων σου (ένας μεσαιωνικού τύπου πύργος πρέπει να είναι γεμάτος από δαύτους) πρέπει να κρύβει από πίσω του ειδικά διαμορφωμένα ψυγειάκια με καλούδια. Το ίδιο το ψυγείο σου πρέπει να κρύβει δεύτερο και τρίτο ψυγειάκι εντοιχισμένο και καμουφλαρισμένο.

crypt1

Δεν παίζουμε εδώ. Θέλει οργάνωση. Δύο, ίσως και τρεις αρχιτέκτονες της απόλυτης εμπιστοσύνης σου θα σχεδιάσουν το νέο σου σπίτι με όλες τις κρυφές πύλες για τον προσωπικό σου παράδεισο. Μέχρι και safe room θα πρέπει να φτιάξεις στην ανάγκη. Πού πας αγάπη μου, θα σε ρωτήσει η καλή σου. Πάω στην τουαλέτα. Πού να ήξερε η αγαθούλα ότι μέσα στο μπάνιο, σε κάθε τράβηγμα ειδικών μοχλών ανοίγουν οι μπανιέρες στα δύο αποκαλύπτοντας κρυμμένες λιχουδιές, τα καζανάκια βγάζουν ειδικά συρτάρια με γλυκά και το πλυντήριο ρούχων κρύβει έναν μικρό φούρνο που ψήνει μόνο στο ειδικό πρόγραμμα πλύσης τον συνδυασμό του οποίου μόνο εσύ γνωρίζεις.

Ναι καλά κατάλαβες. Εκτός από αρχιτέκτονες και κτίστες θα χρειαστείς επίσης προγραμματιστές και μηχανικούς.

crypti-2

Μετάτρεψε τον εαυτό σου σε έναν μεγαλόσωμο εγγαστρίμυθο σκίουρο

H μέθοδος αυτή θα χρειαστεί ιδιαίτερα σκληρή δουλειά από μέρους σου. Περισσότερη ίσως και από το να έκανες τελικά δίαιτα. Απλά αυτή θα έχει στο τέλος αποτέλεσμα. Ουσιαστικά κάνεις ειδικές ασκήσεις ώστε το στόμα σου να χωράει μεγάλες ποσότητες φαγητού στον χώρο των μάγουλών σου. Όπως δηλαδή κάνουν τα περισσότερα είδη των τρωκτικών. Δεν μπορεί να τα καταφέρνει ο σκίουρος και το χάμστερ και να μου λες ότι δεν μπορείς να το κάνεις εσύ. Τα μάγουλά σου πρέπει να γίνουν αποθήκες φαγητού, μεγάλες σαν αυτές των σούπερ μάρκετ. Πρέπει να μπαίνει το χέρι στο στόμα σου και να διαλέγει τον μεζέ που επιθυμεί από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους δίπλα από τα δόντια σου.

troktiko

Όταν τελειοποιήσεις το χωροστατικό κομμάτι της μεθόδου περνάς στο κομμάτι της εξαπάτησης. Εδώ θα χρειαστεί μπόλικη τέχνη, αρκετή δουλίτσα και ατέλειωτες ώρες πρόβας μπροστά από τον καθρέφτη σου. Στο κομμάτι αυτό χρειάζεται να μετατραπείς στον απόλυτο εγγαστρίμυθο. Στον άνθρωπο που θα μπορεί να μιλάει στον απέναντί του και την ίδια ώρα να μασάει και να καταναλώνει τροφή. Ο εγγαστρίμυθος δεν κουνάει καθόλου τα χείλη και βγάζει ήχους από το διάφραγμα, τον ουρανίσκο αποφεύγοντας λέξεις με χειλικόληκτα γράμματα. Στην περίπτωσή σου δεν κουνάς τα χείλη και τη σιαγόνα και βγάζεις ήχους που θα περνούν μέσα από το μάσημα της τροφής χωρίς να καταλαβαίνει ο άλλος ότι μασουλάς. Μια τέχνη για λίγους. Μια τέχνη για εκλεκτούς. Ξεκίνα με ασκήσεις μπίτ μποξ και φτάσε βήμα βήμα στο όνειρο. Να τρως μπροστά στα μάτια τους και να μην καταλαβαίνουν τίποτα.

egastrimithos

Προσέλαβε έναν πιο αδύνατο σωσία σου

Δε χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η μέθοδος αυτή. Χρειάζεται ενδελεχή έρευνα και μεγάλη υπομονή στις οντισιόν μέχρι να βρεις τον άνθρωπο που θα μοιάζετε σαν τρεις σταγόνες νερό. Δύο εσύ και μία αυτός. Είπαμε, θα πρέπει να είσαι εσύ αλλά στο πιο αδύνατο. Ίσως χρειαστούν μερικά ταξίδια ανά τον κόσμο. Η Ελλαδίτσα είναι πολύ μικρή για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί ο σωσίας σου, πιο πολύ ο κλώνος σου, που θα σε αντικαταστά την ώρα που εσύ θα σαβουριάζεις σε κάποιον άλλον, ασφαλή από τους γνωστούς σου, χώρο.

sosias

Αφού περάσει το αγχωτικό σκέλος της εύρεση του κατάλληλου προσώπου ξεκινά η εκπαίδευση. Ο σωσίας σου δεν αρκεί να σου μοιάζει εξωτερικά. Πρέπει να έχει την ίδια φωνή, τις ίδιες συνήθειες, να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της ζωής σου, να αντιγράφει μέχρι και τις μικροσυσπάσεις του προσώπου σου. Οτιδήποτε μπορεί να τον «καρφώσει» στον γνωστό σου και να σου χαλάσει όλη την επιχείρηση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει μήνες. Γιατί να σου λέμε ψέματα; Μπορεί να πάρει χρόνια ή δεκαετίες για να την τελειοποιήσεις. Όταν τα καταφέρεις όμως θα έχεις φτάσει στην καταξίωση και στον θαυμασμό των υπόλοιπων χοντρών του κόσμου,

Δε θα νομίζουν ότι βλέποντας στο Ρετιρέ την Κατερίνα και τον φαρμακοποιό Χρήστο να παριστάνουν τους υπνοβάτες που σαβουριάζουν από το ψυγείο έχουν βρει την πιο τέλεια μέθοδο αποφυγής της δίαιτας. Εδώ μιλάμε για επιστήμη, για σωσίες εκπαιδευμένους να περνούν τον ανιχνευτή ψεύδους, να περνούν βασανιστήρια χωρίς να βγαίνουν από τον ρόλο τους και εσύ μου μιλάς για Δαλιανίδη;

retire

Θα αλλάξεις κάθε ζυγαριά στην πόλη με δικές σου πειραγμένες

Θεωρητικά η πιο εύκολη μέθοδος. Θεωρητικά, μικρόνου, ελαφρόμυαλε αμπαλάκο. Νομίζεις ότι αρκεί να πας 5-10 δέκα κιλά τη ζυγαριά του σπιτιού σου πίσω; Το καταλαβαίνεις ότι εμείς σου προτείνουμε να κάψεις το δάσος και εσύ βλέπεις το δεντράκι μπροστά σου; Καταλαβαίνεις ότι σου μιλάμε για χιλιάδες ζυγαριές σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους; Το νιώθεις ρε ασέβαστε ότι σου προτείνουμε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, διαρρήξεις μόνο και μόνο για να σιγουρευτείς ότι καμία ζυγαριά της πόλης σου (ή της χώρα σου αν έχεις τα άντερα να βγεις και στην επαρχία)  δε θα σε δείχνει στο πραγματικό σου βάρος; Ζυγαριές σε σπίτια γνωστών και αγνώστων, ζυγαριές σε φαρμακεία, ιατρεία, ζυγαριές σε κρεαταγορές, λαχαναγορές, λαϊκές αγορές, ζυγαριές σε ζαχαροπλαστεία, καντάρια, ηλεκτρονικές ψηφιακές ζυγαριές, αναλογικές ζυγαριές, ζυγαριές εμπορευμάτων σε λιμάνια.

5 τρόποι να παριστάνετε πως κάνετε δίαιτα ενώ τρώτε τον άμπακο

Πρέπει να τις πειράξεις όλες. Έστω και μία να μείνει θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βρεθείς απέναντί της και να σου ζητηθεί από τους «φρουρούς» της δίαιτάς σου να ζυγιστείς, να δουν πόσα γραμμάρια/κιλά έχασες αυτήν την εβδομάδα/μήνα. Το καταλαβαίνεις ότι αν πάρει μήνες η «δίαιτά» σου θα πρέπει να ξαναπεράσεις όλες τις ζυγαριές δεύτερο γύρο με νέο πείραγμα; Το αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή μπορεί να είναι όλη η υπόλοιπη ζωή σου; Να ζεις στην παρανομία, να κινδυνεύεις να συλληφθείς επ’ αυτοφόρω χωρίς να έχεις λογική εξήγηση του τι κάνεις;

diarrixi

Α τώρα δεν είναι η πιο εύκολη μέθοδος, έτσι; Τώρα άρχισες να συναισθάνεσαι τη σπουδαιότητα και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος; Τώρα είσαι έτοιμος. Βάλε την μπαλακλάβα, πάρε τον λοστό και τα σύνεργα διάρρηξης και φύγαμε.