Μαρτύριο: Τι αναγκάζεται να τρώει ένας αθλητής του σούμο!
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Μαρτύριο: Τι αναγκάζεται να τρώει ένας αθλητής του σούμο!

Ζηλεύεις την «ελευθερία» τους στις θερμίδες; Ώρα να δεις πως εσύ περνάς πολύ καλύτερα...

Αθλητής του Σούμο: Για πολλούς, ο πιο ευτυχισμένος άντρας στον κόσμο, αφού μπορεί να τρώει χωρίς τύψεις τεράστιες ποσότητες φαγητού, προκειμένου να «χτίσει» κορμί βάρους μισού Σχορτσιανίτη (150 κιλών). Αμ δε…

Νομίζατε ότι οι αθλητές του σούμο ζουν μέσα στα λιπαρά και τα γευστικά εδέσματα σαν τον Πόλντο; Ήρθε η ώρα να προσγειωθείτε στην αηδιαστική πραγματικότητα. Τα τροφαντά αγόρια ζουν ένα μαρτύριο…

1

Οι ίδιοι, οφείλουν να αποκτήσουν σωματική δύναμη, ευλυγισία, άριστη φυσική κατάσταση και πολλή ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι οι θυσίες είναι πολλές. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ένας επαγγελματίας μπορεί να κάνει σπαγγάτο εξίσου εύκολα με μία έμπειρη χορεύτρια (ή με τον Κριστιάνο Ρονάλντο).

Τι συμβαίνει στο 24ωρο ενός επαγγελματία σούμο; Η ζωή του κυλά κάπως έτσι: Πρωινό ξύπνημα, πρωινό γεύμα, ύπνος, προπόνηση, γεύμα, ύπνος. Και όλα αυτά (στην περίπτωση των Ιαπώνων) μέσα σε ένα από τα 50 περίπου κέντρα προπόνησης που βρίσκονται στην Ιαπωνία.

3

Ζηλεύεις την «ελευθερία» τους στις θερμίδες; Κακώς…

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Πρωινό; Όχι πριν την προπόνηση!

Οι σούμο ξυπνούν στις 4 ή στις 5 το πρωί και ρίχνονται κατευθείαν στην προπόνηση. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν μπορούν να φάνε πρωινό πριν την ολοκλήρωση της πρωινής τους άσκησης, κατά την οποία απαγορεύεται το διάλειμμα και η οποία τελειώνει γύρω στις 11 το πρωί.

Η παράλειψη του πρωινού δεν είναι φυσικά τυχαία, αφού στοχεύει στην «απενεργοποίηση» του μεταβολισμού τους, που θα τους οδηγήσει στο να καίνε λιγότερο εύκολα θερμίδες. Το μόνο παρήγορο είναι το ότι το πρωινό τους είναι 10.000 θερμίδων…

Πρόκειται για μία σούπα ονόματι «chankonabe» που περιλαμβάνει θαλασσινά, λαχανικά, κρέας και τυρί tofu, η οποία αποτελεί την απόλυτη θερμιδική βόμβα που έχει όλο το χρόνο να κάνει τη δουλειά της όσο οι αθλητές… κοιμούνται.

4

Το πρωινό τους ετοιμάζεται σε τεράστια καζάνια μέσα στα οποία βράζουν πολλά κιλά θαλασσινά φύκια, ψάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, καρότα, κρεμμύδια και πολλά άλλα λαχανικά. Το γεύμα τους συμπληρώνουν 5 με 10 μπολ ρυζιού και άφθονη μπύρα που θα τους χαρίσει πολλές έξτρα «κενές» θερμίδες.

10.000 θερμίδες και αμέσως ύπνος

Αμέσως μετά την κατανάλωση της chankonabe, του ρυζιού και της μπύρας, οι σούμο πέφτουν για ύπνο. Ο λόγος; Να μην προλάβουν οι θερμίδες να μετατραπούν σε ενέργεια, αλλά να αποθηκευτούν σαν λίπος. Ο ύπνος αυτός έχει διάρκεια τεσσάρων ωρών!

2

Μόλις ξυπνήσουν έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μία πολύωρη προπόνηση η οποία θα λήξει λίγο πριν το βράδυ. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, οι σούμο απολαμβάνουν ακόμα ένα τεράστιο και γεμάτο θερμίδες γεύμα με λαχανικά, πολύ κρέας, θαλασσινά και άφθονο ρύζι.

Όλα αυτά όμως σε ποσότητες που ακόμα και ο πιο λαίμαργος άνθρωπος θα αδυνατούσε να καταναλώσει μεμιάς.

5

Ακολουθεί ο βραδινός τους ύπνος όπου το φουλ στην πρωτεΐνη και τις θερμίδες φαγητό ολόκληρης της ημέρας εξακολουθεί να χωνεύεται αργά αργά και να αποθηκεύεται στα πολλών δεκάδων κιλών σώματά τους, αφού οι ίδιοι κοιμούνται μένοντας πλήρως ανενεργοί. Το απόλυτο μαρτύριο. Να πρέπει να χτίσεις κορμί 150 κιλών και να μην μπορείς να φας ένα δίπιτο…