Εσύ ξέρεις πώς να φτιάχνεις τα αγαπημένα σου Spring Coctails by World Class; Ώρα να μάθεις!

Οι συνταγές που θα μιλήσουν στην καρδιά σου...

SPRING BREAKFAST

Συστατικά

50ml τζιν Tanqueray No. Ten

15ml λικέρ λευκής σοκολάτας

20ml φρέσκος χυμός λεμονιού

1,5 κουταλάκι γλυκού σπιτική μαρμελάδα κουμκουάτ

Γαρνιτούρα

Σκόνη φουντουκιού

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupette ή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά σκόνη φουντουκιού.

TROPICAL PASSION  

Συστατικά

60ml ρούμι Zacapa Solera 23

40ml σιρόπι Fassionola*

30ml φρέσκος χυμός λάιμ

Γαρνιτούρα

Φύλλα δυόσμου

Αποξηραμένος ανανάς ή άλλο εξωτικό φρούτο της επιλογής σας

*για το σιρόπι Fassionola:

1 μάνγκο/ 1 παπάγια/ 1 ανανά/ 3 μπανάνες/ 5 passion fruit / 2 sticks βανίλιας/ 5 γαρίφαλα/ 1 μοσχοκάρυδο/ 3 sticks κανέλας. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν βράση και να γίνουν φυσική καραμέλα. Τα περνάμε από μια σίτα και στη συνέχεια αποθηκεύουμε το περιεχόμενο σε αποστειρωμένο βάζο.

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ψηλό, κεραμικό ποτήρι με άφθονο τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού για μερικά δευτερόλεπτα. Γαρνίρουμε με κορυφές φρέσκου δυόσμου και αποξηραμένο ανανά ή άλλο εξωτικό φρούτο.

BERRIES FLAG

Συστατικά

40ml single malt ουίσκι Cardhu Amber Rock

10ml single malt ουίσκι Lagavulin 16y

15ml κόκκινο γλυκό βερμούτ

10ml σπιτικό shrub φράουλας**

10ml φρέσκος χυμός λεμόνι

**Για το σπιτικό Shrub Φράουλας:

σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες/ 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη/ 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί/ 1 χούφτα φύλλα μέντας. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας ή ένα ξύλινο κουτάλι, πολτοποιούμε τις φράουλες για να απελευθερώσουν τον χυμό τους. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Την επόμενη μέρα βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία. Δεν το αφήνουμε να σιγοβράσει, απλά θέλουμε να ζεσταθεί το μίγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Στραγγίζουμε το shrub με ένα σουρωτήρι. Το διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο σκεύος.

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.

GOLDEN BASIL

Συστατικά

50ml ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve

10ml Madeira Reduction 10ml ***

5-6 Βατόμουρα

15ml πουρές passion fruit ή μαρμελάδα τροπικών φρούτων

15ml φρέσκος χυμός λεμόνι

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Γαρνιτούρα

5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού

*** Για το Madeira Reduction:

ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε 500ml Madeira κρασί. Όταν το κρασί αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης (500gr) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μέθοδος

Τοποθετούμε τα βατόμουρα και τα φύλλα βασιλικού μέσα σε σέικερ και τα συμπιέζουμε με τη βοήθεια ενός γουδοχεριού. Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα συστατικά και άφθονο πάγο. Ανακινούμε για μερικά δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου old fashioned με πάγο. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

SUNSET IN JALISCO

Συστατικά

50ml τεκίλα Don Julio Blanco

20ml σιρόπι μπύρας****

10ml Ιταλικού λικέρ απεριτίφ

25ml φρέσκος χυμός lime

Γαρνιτούρα

Χοντρό αλάτι

**** Για το σιρόπι μπύρας:

ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι μπύρα και ένα φλυτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μέθοδος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά χοντρό αλάτι.