Η λίστα με τους 5 πιο πλούσιους Έλληνες στον κόσμο κρύβει εκπλήξεις (Pics)
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Η λίστα με τους 5 πιο πλούσιους Έλληνες στον κόσμο κρύβει εκπλήξεις (Pics)

Ποιος Έλληνας βρέθηκε από την 1η στη... 10η θέση μέσα σε ένα χρόνο;

To Forbes παρουσίασε για ακόμη μία χρόνια τη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Η Ελλάδα, έκανε αισθητή την παρουσία της, αφού μέσα σε αυτούς, φιγουράρουν και αρκετοί Έλληνες!

Η εν λόγω λίστα κρύβει μια μεγάλη έκπληξη, καθώς ο περσινός πλουσιότερος Έλληνας, βρίσκεται πλέον στην… 10η θέση, με την περιουσία του να έχει μειωθεί κατά πολλά δισεκατομμύρια…

Ποιοι είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι ελληνικής καταγωγής και σε ποια θέση βρίσκονται;

Ντιν Μητρόπουλος

Ελληνική θέση: 5

Θέση Forbes: 722

Περιουσία: 2,4 δισ. δολάρια

din-mitropoulos

Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Pabst Brewing», με πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών να φέρουν την υογραφή του.

Φίλιππος Νιάρχος

Ελληνική θέση: 4

Θέση Forbes: 688

Περιουσία: 2,5 δισ. δολάρια

niarxos

Επιχειρηματικό μυαλό ο Φίλιππος Νιάρχος. Δηλώνει φνατικός συλλέκτης πανάκριβων έργων τέχνης, με τα κομμάτια που έχει στη συλλογή του να ξεπερνούν σε αξία το 1 δισ. δολάρια.

Τζον Πολ Ντετζόρια

Ελληνική θέση: 3

Θέση Forbes: 595

Περιουσία: 2,9 δισ. δολάρια

dejoria10

Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «John Paul Mitchell Systems», που λανσάρει εξαίρετης ποιοτητας προϊόντα για τα μαλλιά. Οι γυναίκες έχουν ακόμα έναν λόγο να τον λατρεύουν.

Τζον Κατσιματίδης

Ελληνική θέση: 2

Θέση Forbes: 477

Περιουσία: 3,4 δισ. δολάρια

john-katsimatidis

Ο όμιλος επιχειρήσεων που «έχτισε» του έχει εξασφαλίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτόν υπάγονται επιχειρήσεις –  κολλοσοί, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη αλυσίδα supermarket τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 βενζινάδικα αλλά και διάφορες εταιρείες Real Estate.

Τζιμ Ντέιβις

Ελληνική θέση: 1

Θέση Forbes: 286

Περιουσία: 4,9 δισ. δολάρια

jim-davis

Μέσα σε ένα χρόνο κατέφερε να «σκαρφαλώσει» 200 θέσεις στη λίστα του Forbes. Η εταιρεία αθλητικών υποδημάτων «New Balance» κέρδισε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τον… εκτόξευσε στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους Έλληνες του κόσμου.

Κι ενώ ο Τζιμ Ντέιβις κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, κάποιος άλλος, που μέχρι πέρυσι βρισκόταν στην πρώτη θέση της εν λόγω λίστας, φέτος είδε τα δισεκατομμύριά του να λιγοστεύουν επικίνδυνα… Ποιος είναι αυτός; Ο Φιλάρετος Καλτσίδης!

Φιλάρετος Καλτσίδης

Ελληνική θέση: 10

Θέση Forbes: 1.198

Περιουσία: 1,5 δισ. δολάρια

filaretos-kaltsidis

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο τα 4,4 δισ. δολάρια που είχε στην κατοχή του ο γνωστός τσιμεντοβιομήχανος, έπεσαν στα 1,4, με τον ίδιο να βρίσκεται πλέον 9 θέσεις χαμηλότερα στη λίστα των πιο πλούσιων Ελλήνων.