5 συμπεριφορές από γριές που σε διαολίζουν
Βρείτε μας στο

Τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας τους αγαπάμε.

Τους σεβόμαστε, τους προσέχουμε και είμαστε πάντα πιο επιεικείς μαζί τους.

Δεν ξεχνάμε ποτέ τι έχουν περάσει και δείχνουμε κατανόηση στις παραξενιές που βγάζουν όσο περνάνε τα χρόνια.

Πρέπει όμως να το παραδεχθούμε:

Υπάρχουν κάποιες γριές -ή μάλλον κάποιες συμπεριφορές σε γριές- που σε βγάζουν από τα ρούχα σου.

Που δοκιμάζουν τις αντοχές του νευρικού σου συστήματος.

Που σε βάζουν στον πειρασμό να μη σεβαστείς τα χρόνια τους και να τις στείλεις μια ώρα αρχύτερα στον αγύριστο.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Όπως οι εξής:

Κουτσομπολιό/αδιάκριτες ερωτήσεις

Παραμονεύουν παντού, σε κάθε γωνιά -από οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι το ασανσέρ της πολυκατοικίας- για να σε βομβαρδίσουν: «Παντρεύτηκες»; Αν όχι, «άντε, ώρα να νοικοκυρευτείς σιγά-σιγά». Αν ναι, «τι γίνεται, ετοιμάζετε κάνα κουτσούβελο»; «Άκουσα φασαρία χθες, είχατε κόσμο»; «Τι μαγειρέψατε σήμερα»; «Ποια είναι αυτή που έφευγε το πρωί όταν γύριζα από την εκκλησία»; «Τι μισθό παίρνετε, αν επιτρέπεται»; Ε, ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ! Πόσο θα ‘θελες να το βγάλεις μια μέρα από μέσα σου, φιμώνοντάς τη με το φιλέ που φοράει στα μαλλιά!

5 συμπεριφορές από γριές που σε διαολίζουν

Διαφύλαξη θέσης πάρκινγκ για τον γιο της

Μετά από 42 μάταιους κύκλους στο τετράγωνο κι αφού έχεις αρχίσει να κουτουλάς το τιμόνι από τα νεύρα σου, βρίσκεις επιτέλους θέση πάρκινγκ! Δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι ένα απλό κενό ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα θα σου φαινόταν σαν… ηλιοβασίλεμα! Ξαφνικά όμως ο υπερήλικας θηλυκός νίντζα (με τη ρόμπα και το τσεμπέρι) πετάγεται στη μέση. Σου εξηγεί με ανυπόφορα επιτακτικό τόνο ότι εκεί παρκάρει ο γιος της. Αν δεν έχει φροντίσει ΗΔΗ να τα αποφύγει όλα αυτά, τοποθετώντας στο σημείο τη γνωστή… απαγορευτική καρέκλα!

5 συμπεριφορές από γριές που σε διαολίζουν

Γκρίνια/μουρμούρα/παρατήρηση για το παραμικρό

Δεν υπάρχει καμία ενέργεια/δραστηριότητα σε αυτό τον κόσμο που αν υποπέσει στην αντίληψη ιδιότροπης γριάς δεν θα βρει λόγο να την ενοχλήσει. Που δεν θα καταφέρει να την κάνει αιτία για γκρίνια ή παρατήρηση. Φοράς σκουλαρίκι ή έχεις τατού; «Δεν είναι σωστά πράματα αυτά». Παίρνεις το σκυλί σου στην παραλία; «Ορίστε μας, να κάθονται τώρα τα ζώα μαζί με τους ανθρώπους». Τολμάς να κάνεις σεξ και να ακουστεί ένα «αχ»; Εκτός του ότι θα ενημερωθεί αναλυτικά για τις επιδόσεις σου ολόκληρο το τετράγωνο, θα πρέπει να υπομένεις αυτό το εξοργιστικό πλάγιο βλέμμα και ψιθυρίσματα του τύπου «τς, τς, τς, αίσχος» που μασάει μέσα απ’ το στόμα.

5 συμπεριφορές από γριές που σε διαολίζουν

Κατάρες και μπινελίκια

Το μόνο χειρότερο πράγμα από μια γυναίκα που βρίζει είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρίζει. Ανεξαρτήτως του… παραπτώματος και της σοβαρότητάς του, η βρωμόστομη γριά θα το κρίνει με μηδενική επιείκεια. Και όταν ανοίξει τον «βόθρο», θα βγουν αδιανόητα μπινελίκια: Από μοχθηρές κακίες  που πετάγονται ύπουλα και συνοδεύονται από υποτιμητικό κούνημα του κεφαλιού μέχρι κατάρες που κάνουν αναγκαίο εξορκισμό, αγιασμό και ευχέλαιο ΜΑΖΙ για να έχεις μια πιθανότητα να μην σε πιάσουν!

Σταυρός με ακούμπημα του χεριού στο έδαφος

Ως γνωστόν, η εκκλησία είναι το απόλυτο must για τη γριά. Ειδικά το Πάσχα είναι για εκείνη το Τσάμπιονς Λιγκ της ορθοδοξίας. Πρέπει να τα δώσει όλα! Ειδικά εκείνες τις μέρες λοιπόν εμφανίζεται περισσότερο ο… ενισχυμένος σταυρός: Η γνωστή διαδικασία που ακολουθούμε όλοι -με την προσθήκη όμως μιας επιπλέον κίνησης του χεριού, που ακουμπάει στο έδαφος και κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το σταυροκόπημα. Λες και βαθμολογεί ο Μεγαλοδύναμος την καλύτερη επίδειξη κατάνυξης και διαγωνίζονται για την υψηλότερη θέση στο ranking της χριστιανοσύνης.