Οι Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή των τελειόφοιτων των Λυκείων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές μπήκαν σε μία περίοδο άγχους και πίεσης, ψυχικής, πνευματικής αλλά και σωματικής.
Η μεγαλύτερη μερίδα από εμάς την έχουμε βιώσει, κάποιοι μάλιστα πάνω από μία φορές. Θυμόμαστε άλλοι ρομαντικά, άλλη με απέχθεια, άλλοι με νοσταλγία, άλλοι με ενθουσιασμό, άλλοι με τρόμο, αυτήν την περίοδο που είχαμε πείσει τους εαυτούς μας ότι θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μάλλον μας. Πόσα λίγα ξέραμε ως 18χρονα.
Την Παρασκευή οι απόφοιτοι των ΓΕΛ διαγωνίστηκαν στην έκθεση όπου το θέμα ήταν η παιδεία. Πιο συγκεκριμένα μία ανάλυση σε κείμενο του Δ. Ν. Μαρωνίτη, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» τον Μάρτιο του 2009 και είχε θέμα την Παιδεία.
Κάποιοι από εμάς βάλαμε, ασυναίσθητα ίσως, τον εαυτό μας στη θέση του φετινού φοιτητή και σκεφτήκαμε μέσες άκρες τι θα γράφαμε σε ένα τέτοιο θέμα. Άλλοι απλά εξομοιώσαμε την τωρινή ικανότητά μας στην ανάπτυξη ενός θέματος και βγάλαμε μία εικονική βαθμολογία.
Αλλά γιατί να το κάνουμε εμείς, οι ταπεινοί γραφιάδες του διαδικτύου, όταν θα μπορούσαμε μία τέτοια εξομοίωση να την κάνουμε για τους πνευματικούς ανθρώπους, τους πολιτιστικούς ταγούς της κοινωνίας μας;
Τσεκάραμε τους καταλόγους και είναι όλοι στα αρχαία θέατρα, παίζουν παραστάσεις ή κάνουν συναυλίες βραδινές. Κάποιοι πήγαν για μπάνια. Οπότε ή θα ακυρώναμε την εξομοίωση ή θα την κάναμε με όποιους βρίσκαμε πρόχειρους. Διαλέξαμε το δεύτερο οπότε… Δικό σας…
Αυτές θα ήταν οι εκθέσεις των παικτών του Power of Love αν έδιναν Πανελλήνιες το 2018