Το απόλυτο κόλπο του μηχανήματος: Γι’ αυτό οι δαγκάνες δεν πιάνουν σχεδόν ποτέ τα αρκουδάκια (Vid)
Βρείτε μας στο

Πόσες φορές έχετε ρίξει κέρμα στο μηχάνημα με τα αρκουδάκια και έχετε βρεθεί μία ανάσα από το να κερδίσετε ένα; Οι περισσότεροι σίγουρα έχουν δοκιμάσει την τύχη τους με το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά ελάχιστοι έχουν καταφέρει να φύγουν με γεμάτα χέρια. Και αυτό γιατί το μηχάνημα, για έναν ανεξήγητο λόγο, ποτέ δεν καταφέρνει να φέρει εις πέρας τις εντολές που λαμβάνει.

Ανεξήγητος είπαμε; Γράψτε λάθος. Πλέον είναι επίσημο. Αυτό που υποπτευόμασταν για το καταραμένο μηχάνημα που μας έφαγε τα καλύτερα μας χρόνια (και κέρματα) ισχύει 100%.

Την εξήγηση στο μεγαλύτερο μυστήριο των παιδικών μας χρόνων δίνει η ομάδα του Vox, αναλύοντας επιστημονικά το κόλπο της δαγκάνας.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν, η δαγκάνα είναι προγραμματισμένη να βάζει κανονική δύναμη στη λαβή της μόνο όταν θα έχετε βάλει αρκετά κέρματα ώστε να συμφέρει να σου πιάσει το κουκλάκι.

Πρακτικά, αν υπολογίσουμε ότι το κουκλάκι κάνει 5 ευρώ και ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει 50% κέρδος, θα πρέπει να βάλετε τουλάχιστον 15 πενηντάλεπτα για να δουλέψει κανονικά η δαγκάνα.

Μάλιστα στο εγχειρίδιο οδηγιών ενός τέτοιου μηχανήματος το λέει ξεκάθαρα: «H διαχείριση των κερδών είναι εύκολη, απλώς ορίζεις την αξία του νομίσματος, του δώρου και το επίπεδο κέρδους. Το μηχάνημα θα υπολογίσει αυτόματα πότε να δώσει όλη τη δύναμη στη δαγκάνα και αυτό θα γίνεται τυχαία, ώστε οι παίκτες να μην μπορούν να το προβλέψουν». Και αν ακόμα αμφιβάλλετε δείτε το κατατοπιστικό βίντεο.