Οι 7 τύποι γιαγιάδων που συνάντησες στις διακοπές σου (Pics)
Βρείτε μας στο

To μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού πέρασε αλλά βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα που λέγεται Δεκαπενταύγουστος και μπάνια του λαού. Ο περισσότερος κόσμος που είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές στην Ελλάδα βρίσκεται σε κάποια περιοχή της περιφέρειας απολαμβάνοντας το τοπίο αλλά και τους ανθρώπους της.

Στη δεύτερη αυτή περίπτωση το «απολαμβάνει» μπορεί να είναι απλά ένας ευφημισμός καθώς ο κόσμος που θα συναντήσεις δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βοηθήσει ώστε οι διακοπές σου να μείνουν αξέχαστες θετικά.

Η κορυφή σε αυτό το παγόβουνο ανθρώπων είναι οι γιαγιάδες της επαρχίας. Τις ξέρεις, τις έχεις γνωρίσει από παιδί, συνέχισες έφηβος, ενήλικας και θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και όταν αποχαιρετίσεις τα εγκόσμια. Είναι εκεί από την αρχή του κόσμου. Είναι εκεί στον ρόλο τους, πιστές σε αυτό που κάνουν για πολλλές δεκαετίες και δεν μπορείς να τις αποφύγεις δύσμοιρε.

Μπορείς μόνο να τις παρατηρήσεις, να τις κατηγοριοποιήσεις και να εκμεταλλευτείς την παρουσία τους για να γίνεις πιο ανθεκτικός στην επόμενη συνάντησή σας. Σε κάποιο τριήμερο τα Χριστούγεννα ή τη Μεγάλη Εβδομάδα που θα ξανασυναντηθείτε.

Αν θέλεις να μάθεις κάποιες από τις βασικές κατηγορίες τους όπως μου της έμαθαν 3 δεκαετίες συναναστροφής μαζί τους ανέβα στο όχημα, βάλε τη ζώνη σου και κράτα το χερούλι γερά. Ετοιμαζόμαστε να τις συναντήσουμε.

Γιαγιά Goro ή γιαγιά Κάλι

Οι 7 τύποι γιαγιάδων που συνάντησες στις διακοπές σου (Pics)

Ο τύπος γιαγιάς που τα προλαβαίνει όλα. Εξυπηρετεί τους πάντες σα να έχει παραπάνω από 2 χέρια. Μπορεί να μαγειρεύει, να σερβίρει, να καθαρίζει, τα σου μιλάει, να βλέπει τη Μενεγάκη χωρίς να δυσκολεύεται καθόλου. Συνήθως σε αγχώνει γιατί πρέπει να είναι μονίμως απασχολημένη και όταν δεν έχει τι να κάνει εφευρίσκει δουλειές.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

 

Γιαγιάδες Nightwalkers

Οι 7 τύποι γιαγιάδων που συνάντησες στις διακοπές σου (Pics)

Στέκονται σε κάθε γωνιά των χωριών και σε παρακολουθούν με βλέμμα που σου κόβει την ανάσα και σου παγτώνει το αίμα. Δε μιλούν πολύ, απλά σε καρφώνουν με τα διαπεραστικά τους μάτια. Το να προασπαθήσεις να μην τις κοιτάξεις δε θα βγάλει πουθενά. Είναι σαν τη μυθολογική Μέδουσα. Αν τις δεις πέτρωσες.

 

Γιαγιά Big Brother

 

Οι 7 τύποι γιαγιάδων που συνάντησες στις διακοπές σου (Pics)

Η γιαγιά Big Brother ζει για να σε παρακολουθεί σε κάθε βήμα σου. Πάει συνήθως σε ζεύγη ή σε τριάδες με άλλες γιαγιάδες – κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Λειτουργεί με αισθητήρες που βρίσκονται πάνω σου. Σε κάθε βήμα σου, σε κάθε ανάσα σου, σε κάθε λάθος απόφασή σου. Θα τη μάθει και θα τη συζητήσει με τις φίλες της. Αργά ή γρήγορα. Ξέρει πριν πας ότι θα πας και είναι έτοιμη, φορτισμένη και με γυαλισμένο τον φακό της κάμεράς της.

Γιαγιά Νάζγκουλ

Οι 7 τύποι γιαγιάδων που συνάντησες στις διακοπές σου (Pics)

Η γιαγιά αυτή είναι κατά βάθος ένα αιμοβόρο πλάσμα που ζει για να σκοτώνει. Ό,τι βρεθεί στο πέρασμά της. Αλανιάρες κότες, κουνέλια, κατσίκια, φίδια, σκαντζόχοιρους, κούγκαρ, γκνου. Δεν τη νοιάζει τι. Αν έχει ζωή μέσα του θα την αφαιρέσει, θα το γδάρει και θα το μαγειρέψει. Συνήθως με πιλάφι. Θα το φας και μετά θα μάθεις ότι μπορεί να ήταν και το κατοικίδιό σου. Δεν την νοιάζει. Έβγαλε καλή σούπα άρα άξιζε η θυσία του. Είναι σχεδόν πάντα οπλισμένη με κάτι που μπορεί να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν ζώντα πολυκύτταρο οργανισμό.

 

Γιαγιά κλώνος Stormtrooper

Οι 7 τύποι γιαγιάδων που συνάντησες στις διακοπές σου (Pics)

Τι βλέπεις και αναρωτιέσαι πώς γίνεται να μοιάζουν μεταξύ τους τόσο πολύ. Ναι, ειναι γνωστό ότι στα χωριά όλοι πάνω κάτω συγγενείς είμαστε αλλά εδώ μιλάμε για δύο, τρεις, πέντε, τριάντα σταγόνες νερό. ίδιο ντύσιμο, ίδιο περπάτημα, ίδιες φάτσες, σα να βγήκαν από κάποιο πείραμα κάποιου διεστραμμένου γενετιστή. Ούτε οι Κινέζοι μεταξύ τους τόση ομοιότητα. Πόσο στερεοτυπικό αυτό το τελευταίο. Όταν χορεύουν στα πανηγύρια σε κύκλο είναι σα να βλέπεις ένα κολιές από τα ίδια στρογγυλά μαργαριτάρια δίπλα δίπλα. Δεν ξέρεις σε ποια μιλάς από κάποια στιγμή και μετά.

 

Γιαγιά μοτέρ

Οι 7 τύποι γιαγιάδων που συνάντησες στις διακοπές σου (Pics)

Ζει για να μιλάει. Γεμίζει το μοτέρ που έχει για κεφάλι αντί για ανθρώπινο κρανίο και ξεκινάει να μιλάει μέχρι να μην έχεις άλλες αντοχές και της παραδώσεις τη ψυχή και το πνεύμα σου. Συγνάζουν όπου μαζεύεται κόσμος για να ανοίξουν το μοτέρ και να σε πνίξουν από την πολυλογία τους. Εξαιρετικά επικίνδυνες αν δε βρεθεί κάποιος να τις σταματήσει. Εξαπλώνονται μιλώντας σαν τις κατσαρίδες. Δε χρειάζεται να διακόψουν για να πιουν νερό ή να πάνε τουαλέτα. Πρώτα θα πέσεις κάτω λιπόθυμος και μετά θα αλλάξουν θέμα και θα πάνε στην υγεία σου και πόσο πρέπει να προσέχεις γιατί έτσι πέθανε και ο άντρας τους. Γιατί δεν πρόσεχε. Όχι γιατί δεν άντεχε άλλο να τις ακούει. Μην το ξαναπείς αυτό το αισχρό ψέμα.

 

Γιαγιά Predator

Οι 7 τύποι γιαγιάδων που συνάντησες στις διακοπές σου (Pics)

Γιαγιάδες που δεν φαίνονται. Υπάρχει υποκατηγορία Γιαγιά Χόμπιτ που είναι απλά κοντές, πολύ κοντές και περπατούν όρθιες κάτω από το κρεβάτι τους το βράδυ. Αλλά οι γιαγιάδες Κυνηγοί δεν είναι κοντές. Έχουν ειδικό σύστημα καμουφλάζ που εκεί που περπατάς ξαφνικά πέφτεις μπροστά τους. Παρότι πίστευες ότι ο δρόμος είναι άδειος. Δύο δευτερόλεπτα να τις χάσεις μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά και να σε τραβήξουν όμηρο στην φωλιά τους. Κανονικοί χαμαιλέοντες και εσείς το κουνούπι τους.