8 πράγματα που μαθαίνεις ζώντας με την αδερφή σου
Βρείτε μας στο
EXTRAS

8 πράγματα που μαθαίνεις ζώντας με την αδερφή σου

Το να μεγαλώνεις στο ίδιο σπίτι με μια αδερφή (ή και παραπάνω) είναι στις 5 πιο δύσκολες δουλειές που θα κάνει στη ζωή του ένας άνθρωπος. Δύσκολη, αλλά και γεμάτη διδάγματα.

Όταν μεγαλώνουν δύο παιδιά και παραπάνω μέσα στην οικογένεια δημιουργούνται συγκεκριμένοι συσχετισμοί. Αγόρι με αγόρι έχουν τις καλύτερες εμπειρίες από τα παιδικά τους χρόνια, έχουν πάντα έναν φίλο να παίξουν μπάλα μικρά, αλλά όταν μεγαλώνουν έρχεται μια κάποια παγωμάρα. Κορίτσι με κορίτσι τσακώνονται πιο συχνά μικρές, αλλά όσο περνάει ο καιρός αρχίζουν να καταλαβαίνουν η μία την άλλη. Όταν ο συνδυασμός είναι αγόρι με κορίτσι, τότε έχεις ένα εκρηκτικό κοκταίηλ όλων των παραπάνω. Και μιλώντας εξ ονόματος μου, η πιο δυσχερής θέση είναι αυτή του αδελφού. Μια θέση από την οποία σκληραγωγείται και μαθαίνει. Αν ρωτάτε εμένα – που δεν με ρωτάτε, μαρτυράω δίχως ξύλο – έχω σταχυολογήσει 8 πράγματα που αποτελούν θέσφατα στη σχέση αδερφού και αδερφής.

Θα μπορούσες να πεις ότι είναι ο δεκάλογος του αδερφού αποτελούμενος από 8 συμπεράσματα (όπως θα έλεγε και ο Βαμβακούλας), ιδίως αυτού που είναι ελάχιστα μεγαλύτερος ή ελάχιστα μικρότερος. Εγώ στέκομαι στο δεύτερο σκέλος, αλλά και στο πρώτο να ήμουν, δεν θα υπήρχε διαφορά.

1. Το μπάνιο, η τουαλέτα είναι ένα μέρος που πρέπει να πάρεις άδεια από τη σημαία για να το επισκεφτείς. Ακόμα κι αν πας για το ψιλό σου, υποχρεούσαι να κάνεις την ερώτηση «επιτρέπεται να πάω;». Για το χοντρό σου δεν το συζητάμε καν. Ειδικά αν πας σε ώρα αιχμής που είναι κάπου στο απόγευμα, θα πρέπει να ασκήσεις τεχνικές αυτοσυγκράτησης εντέρου και νεύρων, να κρατηθείς μία ώρα που εκείνη θα λούζεται και θα φτιάχνεται για να βγει και μετά να μπεις.

2. Μέχρι να βρει σύντροφο εύχεσαι καθημερινά να την πάρει κάποιος και ταυτόχρονα τον λυπάσαι που θα του την φορτώσεις. Όταν όμως βρει γίνεσαι ο πιο προστατευτικός τύπος που υπάρχει. Κάνεις raise σε αυτό που πάλευε για χρόνια ο πατέρας σου.

3. Όσο κι αν σ΄αγαπάει, ξέρεις ότι θα σου τα κάνει Ζέπελιν. Όσο κι αν σου τα κάνει Ζέπελιν, ξέρεις ότι σ΄αγαπάει. Αυτό είναι ένα αμφίδρομο μονοπάτι που αν καταφέρεις να φτάσεις στο τέρμα του σώος κι αβλαβής, δίχως να θες να ξεκόψεις μαζί της, έχεις αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα αγνότητας. Έχεις προσεγγίσει την εντελέχεια σου.

4. Εσύ απαγορεύεται να κάνεις θόρυβο την ώρα που κοιμάται. Αυτή μπορεί να βάλει μέχρι και γκάιντες να ηχούν με dolby surround στο σπίτι. Θες να δεις για παράδειγμα την αγαπημένη σου κωμωδία το βράδυ που γυρίζεις σπίτι από σχολή ή δουλειά; Γέλα μόνο εσωτερικά. Η αδερφή σου από την άλλη θα σηκωθεί το πρωί 2 ώρες νωρίτερα από τη στιγμή που έχεις προγραμματίσει ξυπνητήρι, θα ανάψει όλα τα φώτα για να βρει μια μπλούζα ή τη μάσκαρα της και θα βάλει κανένα ραδιόφωνο για να ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα της. Για την δική σου μέρα ας μη μιλήσουμε καλύτερα.

5. Δεν σε αφήνει να βοηθήσεις στις δουλειές του σπιτιού ποτέ. Θα στο ζητήσει μία και μόνο φορά. Και θα είναι η φορά που θα βαριέσαι περισσότερο από ποτέ. Αυτή η φορά είναι ικανή να διαγράψει μονοκοντυλιά όλες τις υπόλοιπες που είχες προσφερθεί και επιχειρήσει να πλύνεις πιάτο λόγου χάρη και στο πήρε από τα χέρια με βία.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

6. Μέχρι να ενηλικιωθεί είναι η δεύτερη μάνα σου. Αν περάσει τα 18 καταργεί και την κανονική σου μάνα. Θα σε διαβάζει για μάθημα και μην τολμήσεις να χάσεις έστω ένα κόμμα, θα σου απαγορεύει να πατήσεις στον διάδρομο κτλ.

7. Ο λόγος που θες να βρεις δουλειά είναι για να μείνεις σε άλλο σπίτι από αυτήν. Υπάρχει λόγος που τα παιδιά αναζητούν την δική τους στέγη κι αυτός είναι ότι αν συνεχίσουν να μένουν μαζί, ένας θα βρεθεί στο χώμα κι ένας στη φυλακή. Συνήθως ο αδερφός καπαρώνει το πρώτο.

8. Όλα τα παραπάνω είναι 7 λόγοι για να ζείτε μακριά κι αγαπημένοι από την αδερφή σου. Ο 8ος είναι ένας και ικανός να αντισταθμίσει τους 7 παραπάνω. Ακόμα κι αν φύγεις πρώτος από το σπίτι, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις (δεύτερο βασικά, το πρώτο είναι να πας στην τουαλέτα και να κάτσεις μέσα μια ώρα) είναι να την πάρεις τηλέφωνο να μιλήσετε και θα έχεις πάντα στο μυαλό σου να είναι ομαλή η μετάβαση της στην δική της αυτονομία.