Το αίνιγμα που μπερδεύει μέχρι και τον Ηρακλή Πουαρό: Γιατί κάθε άντρας πρέπει να πάει 7-8/12 στο Athens Mall;
Βρείτε μας στο

Τον ξέρετε- έτσι δεν είναι; Ελάχιστα ψηλότερος από 1.62 μα στέκεται ευθυτενής με μεγάλη αξιοπρέπεια. Το κεφάλι του έχει το σχήμα του αυγού, διαθέτει τσιγκελωτό, άκρως περιποιημένο (λέτε να χρησιμοποιεί OneBlade;) μουστάκι και τα ρούχα του είναι τόσο καθαρά που ακόμα κι αν τον ήλεγχε η Μόνικα από τα «Φιλαράκια» θα του έβαζε βαθμό άριστα 10. Άλλωστε, δε λένε τυχαία γι’ αυτόν πως ένας κόκκος σκόνης θα του είχε προκαλέσει περισσότερο πόνο από ένα τραύμα από σφαίρα.

Ναι, καλά το καταλάβατε: είναι ο διάσημος Ηρακλής Πουαρό, ο πιο σπουδαίος ντεντέκτιβ στα χρονικά της έρευνας, ο τύπος που έχει λύσει ορισμένα από τα πιο διάσημα μυστήρια του κόσμου όπως το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», «Ο φόνος του Ρότζερ Ακρόυντ», «Έγκλημα στον Νείλο» και μυριάδες ακόμα.

Ωστόσο, τούτη τη φορά ο Ηρακλής δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τον άθλο του. Τα γκρίζα, φαιά του κύτταρα τον έχουν προδώσει σε τέτοιο βαθμό που αδυνατεί να φτάσει στη λύση του αθηναϊκού αινίγματος.

Το αίνιγμα που μπερδεύει μέχρι και τον Ηρακλή Πουαρό: Γιατί κάθε άντρας πρέπει να πάει 7-8/12 στο Athens Mall;

Δείτε τον τώρα, καθισμένο κάτω από την Ακρόπολη, ν’ αξιολογεί για νιοστή δεύτερη φορά τα στοιχεία που έχει στα χέρια του: «Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Γνωρίζουμε τρεις κομβικές τοποθεσίες, στις οποίες θα γίνει… ό,τι είναι να γίνει, τέλος πάντων: The Mall Athens στο Μαρούσι, το Mall του Αγίου Δημητρίου και, επίσης, το River West», λέει ο Πουαρό πριν συνεχίσει να συνομιλεί αδιάλειπτα με τον ίδιο του τον εαυτό.

«Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο. Το δεύτερο που ξέρουμε είναι μία πασίγνωστη λέξη- Philips”- χωρίς ωστόσο να μου έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που κάνει τα νεύρα μου πιο κρόσσια κι από αυτά τούρκικου χειροποίητου χαλιού της βέλτιστης ποιότητας.

Αν έχω καταλάβει καλά μέχρι στιγμής, μιλάμε κατ’ ουσίαν, για… τρίχες- αλλά όχι μόνο, καθώς άπαντες γνωρίζουμε πως η Philips πάντα κρύβει πληθώρα άσων στο μηχανικό της μανίκι (ποιος μπορεί να ξεχάσει, ας πούμε, το Series5000)

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Το αίνιγμα που μπερδεύει μέχρι και τον Ηρακλή Πουαρό: Γιατί κάθε άντρας πρέπει να πάει 7-8/12 στο Athens Mall;

Πέραν αυτών, ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται περισσότερο κι από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που έχουν μείνει κλεισμένα στο κουτί τους για 11 ολόκληρους μήνες.

Μου έχουν δώσει ένα συγκεκριμένο όνομα, το οποίο μοιάζει να είναι το κλειδί στην όλη υπόθεση. Το ακούω ξανά και ξανά και ξανά, το βλέπω γραμμένο μπροστά μου, μοιάζει να με κυνηγάει σε κάθε μου βήμα.

Είναι: Γιώργος Λιανός. «Ο Γιώργος Λιανός ξέρει, ο Γιώργος Λιανός είναι αυτός που θα σου δώσει την πολυπόθητη απάντηση, ο Γιώργος Λιανός είναι εκείνος που θα “ξεκλειδώσει” τα πάντα και θα σε οδηγήσει στο τέλος του δρόμου- είτε μιλάμε για το The Mall Athens είτε για το Mall του Αγίου Δημητρίου είτε για το River West», είναι οι προτάσεις που σχηματίζονται- αυτοβούλως, θαρρείς- στο μυαλό μου.

Το αίνιγμα που μπερδεύει μέχρι και τον Ηρακλή Πουαρό: Γιατί κάθε άντρας πρέπει να πάει 7-8/12 στο Athens Mall;

Έπειτα, έχω και μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο: τέλη Νοεμβρίου έως 16Δεκέμβρη 2018, στα τρία προαναφερθέντα μέρη.

Δε γίνεται, το πήρα απόφαση: θα πάω και στα τρία μία από αυτές τις μέρες, θα ψάξω για τις ενδείξεις “Philips” παντού και μετά, χρησιμοποιώντας την επαγωγική μου μέθοδο, θα λύσω το αίνιγμα- ένα αμιγώς αντρικό αίνιγμα, κατά πώς φαίνεται.

Αν αποτύχω, το πολύ- πολύ να μιμηθώ τον Γιώργο Λιανό και να τραγουδήσω “Ας εκτεθώ”», ολοκληρώνει τον εκτενέστατο συλλογισμό του ο πασίγνωστος ντεντέκτιβ και σηκώνεται από το παγκάκι που καθόταν, έχοντας στο μυαλό του ένα και μόνο πράγμα: να βρει την απάντηση και να πάρει τα εύσημα γι’ ακόμα μία φορά στην περίλαμπρη καριέρα του.

Αλήθεια, εσείς για ποιο λόγο δεν τον ακολουθείτε; Γιατί δεν ψάχνετε να δείτε τι σκαρώνει ο Γιώργος Λιανός σε Μαρούσι, Άγιο Δημήτριο και Αιγάλεω τον Δεκέμβριο;

Γιατί να μη γίνετε για μια φορά, έστω, στην ζωή σας ένας Ηρακλής Πουαρό;

Το αίνιγμα είναι εκεί, μπροστά σας και ο χρόνος ξεκινάει από… τώρα.

Άραγε, θα το τολμήσετε;