Athens Rum & Whisky Festival: Μια premium γιορτή για τις πιο premium διαθέσεις σου
Βρείτε μας στο
Fine Drinking

Athens Rum & Whisky Festival: Μια premium γιορτή για τις πιο premium διαθέσεις σου

Προλαβαίνεις να πας σήμερα και να δοκιμάσεις μερικά δυσεύρετα ουίσκι και ρούμια.

Πριν από 4-5 χρόνια, η Αθήνα ήταν μια πόλη που είχε αφθονία σε πολλές μορφές απόλαυσης γύρω από το tasting, αλλά χρειαζόσουν τρομερό χρόνο και χρήμα για να μπορέσεις να δοκιμάσεις όσο περισσότερο γίνεται αυτό που σου αρέσει.

Μόνο αν ήταν επάγγελμά σου το έκανες, αλλά και πάλι δεν το απολάμβανες. Μέχρι που υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που θέλησαν να συγκεντρώσουν πολλά ομοειδή πράγματα σε ένα χώρο. Έτσι αποκτήσαμε Burger Fest, Beer Festival, Wine Festival, Street Food Festival. Όλα αυτά απευθύνονται σε μια πιο χαλαρή διάθεση και υποκαθιστούν ίσως μια βραδινή έξοδο.

Το Athens Rum and Whiskey Festival δεν είναι ένα φεστιβάλ που αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα. Γιατί εδώ δε μιλάμε για κάτι που πας, το κάνεις και τελείωσες. Μιλάμε για κάτι που θέλει να έχεις ψάξει για χρόνια στη ζωή σου, να έχεις αποκτήσει γνώσεις και γεύσεις που να τις γνωρίζεις. Είτε μιλάμε για το ρούμι είτε για το ουίσκι. Θέλει να αφοσιωθείς, να γευτείς, να απολαύσεις, να έχεις όλες τις αισθήσεις σε αυτό.

Δεν έχεις να αναμετρηθείς με ένα μπέργκερ που φτιάχτηκε σε 20 λεπτά. Έχεις να γευτείς κάτι που ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 8-10-12 ως και 18 χρόνια. Έχεις να σταθείς μπροστά σε μια ολόκληρη επιστήμη. Δρύινα βαρέλια που μέσα τους έχει ωριμάσει ένα μπέρμπον και χρησιμοποιούνται ξανά για να παλαιωθεί ένα ρούμι, είναι μια εντυπωσιακή διαδικασία.

Στο Athens Rum and Whiskey Festival θα βρεις πολλά τέτοια ενδιαφέροντα παραδείγματα παραγωγής και απόσταξης των δύο υγρών, θα δεις πολλούς πάγκους με μια πλειάδα brands που δεν θα τα βρεις εύκολα σε κάποιο μπαρ κι ίσως να μην έχεις άλλου την ευκαιρία να τα γευτείς σκέτα ή σε μορφή cocktail.

Η όλη διοργάνωση όμως είναι παραπάνω κι από μια απλή γευσιγνωσία. Αυτή είναι προφανώς στο επίκεντρο. Μπορείς κιόλας αν θες με ένα αντίτιμο των 20 ευρώ παραπάνω αν είσαι μόνος ή των 35 αν είστε δύο άτομα, να ξεκλειδώσετε την πιο premium εμπειρία με δοκιμή 5 ποτών.

Σου δίνεται όμως κι η ευκαιρία να φτιάξεις και τα δικά σου cocktails, να γίνεις bartender για λίγα λεπτά και να δεις πως είναι η από μέσα μεριά της μπάρας. Σε συνδυασμό με τα props και τις φωτογραφίες που μπορείς να βγάλεις στην είσοδο, μιλάμε για μια full inclusive premium εμπειρία.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Και το premium δε σημαίνει απαραίτητα το μέγεθος της τσέπης. Σημαίνει τις οξυμένες αισθήσεις, σημαίνει την απαίτηση που έχει ο εαυτός σου από σένα όταν μπαίνει στη διαδικασία να δοκιμάσει ένα από τα ουίσκι ή ρούμια που υπάρχουν στο φεστιβάλ. Η δική σου στάση έχει ήδη καθοριστεί από τον κόπο και όλα τα στάδια παραγωγής ενός αποστάγματος μέχρι το ποτήρι σου.

* Το Athens Rum and Whisky Festival θα βρίσκεται και σήμερα στο ξενοδοχείο Hilton, στο επίπεδο του Pool Lounge χώρου και για να μπεις το αντίτιμο είναι 15 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται ένα cocktail από το Baba Au Rhum. Για πληροφορίες τσέκαρε εδώ.