And then there where… 12: Ο μεγάλος τελικός του World Class έρχεται!
Βρείτε μας στο

Στην αρχή έμοιαζε με μυστήριο από αυτά που θα έκαναν ακόμα και την Αγκάθα Κρίστι να σηκώσει απορημένη τους ώμους και να παραδεχτεί πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα: εκατοντάδες συμμετέχοντες πήραν μέρος στον κορυφαίο διαγωνισμό “World Class 2018”, ο οποίος  εξυψώνει την τέχνη του bartending και αποτελεί για 10η χρονιά πηγή έμπνευσης και εκπαίδευσης των πρωταγωνιστών της παγκόσμιας bartending σκηνής, επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς τα όρια της κουλτούρας των cocktails.

Το να μπορέσει εξ αρχής, επομένως, κάποιος να βάλει το χέρι του στη γευστική «φωτιά» των Spring Cocktails για το ποιος θα είναι ο νικητής, έμοιαζε με εγχείρημα καταδικασμένο ν’ αποτύχει τόσο παταγωδώς, που ακόμα και το Βατερλό θα φάνταζε σα μια μικρή νίκη μπροστά του.

Πλέον, ωστόσο, σημειώθηκε τεράστια «πρόοδος»: Μετά από ένα διήμερο αξιολόγησης, έμπνευσης και δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στο Speakeasy της Θεσσαλονίκης και στο Coyoacan της Αθήνας, ολοκληρώθηκαν οι ημιτελικοί του World Class Greece 2018 και οι κριτές Monica Berg (World Class Norway Winner 2013 και Co-Founder of (P)our Symposium) και Jamie Jones (World Class UK Winner 2017),  κατόπιν ωρίμου σκέψεως, κατέληξαν στους 12 που θα διαγωνιστούν στο μεγάλο ελληνικό τελικό.

And then there where… 12: Ο μεγάλος τελικός του World Class έρχεται!

Bartenders από bars όλης της Ελλάδας συμμετείχαν στη συναρπαστική φάση των ημιτελικών και παρουσίασαν συνταγές και δημιουργίες που αφενός προϋποθέτουν την υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών διαχείρισης των πόρων ενός bar- όπως προέβλεπε η πρώτη δοκιμασία της φετινής διοργάνωσης “The Resourceful Bartender”– και αφετέρου αναδεικνύουν τεχνικές από τον κόσμο της γαστρονομίας, σύμφωνα με τη δεύτερη δοκιμασία “Heat of the Moment”.

Ποιοι ήταν αυτοί που κατάφεραν με τις δημιουργίες τους να ξεχωρίσουν και να… τσεκάρουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, όπου και θα διεκδικήσουν τον τίτλο του World Class Bartender of the Year 2018;

Οι ακόλουθοι: Αγγέλου Παναγιώτης (Rattan Cuizine & Cocktail, Ρόδος), Αντωνακοπούλου Δήμητρα (Αθήνα),  Steve Ajulo (Odori Vermuteria Di Atene, Αθήνα), Βαβαδάκης Γιάννης (Bajamar Cocktail Bar, Άγιος Νικόλαος), Γινάργυρος Νίκος (Porto Vecchio, Παξοί),  Δελιόπουλος Donne (Barbarum, Λάρισα), Κωνσταντινίδης Ηλίας (Paraty & Loft, Θεσσαλονίκη), Παλάσης Δημήτρης (Azzouro café -Βόλος), Πενίκης Βαγγέλης (The Blue Cup, Θεσσαλονίκη), Πλακίδας Αχιλλέας (Γορίλας, Θεσσαλονίκη), Σπανέλη Μυρσίνη (Blends, Αθηνά) και Φλωροσιώτη Ελευθερία (Rivera, Βόλος).

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

And then there where… 12: Ο μεγάλος τελικός του World Class έρχεται!

Αναπληρωματικοί φιναλίστ είναι οι Χαράλαμπος Αμαξόπουλος (Mimosa, Γιαννιτσά) και Γεωργία Γεωργακοπούλου (The Clumsies, Αθήνα).

And then there were… 12, λοιπόν. Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου οι φιναλίστ θα συμμετάσχουν στο μεγάλο τελικό, μέσω του οποίου θ’ αναδειχθεί ο νικητής που θα πάρει σπίτι του το βραβείο του κορυφαίου Bartender της χώρας μας για το 2018 και, εν συνεχεία, θα διαγωνιστεί στο Βερολίνο για το παγκόσμιο «στέμμα».

Στο τέλος, όπως είθισται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θα μείνει μόνο ένας. Για την ώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εικασίες για το νικητή, όμως σε λιγότερο από ένα μήνα θα γνωρίσουμε και την απάντηση.

Το πέπλο του διαγωνιστικού μυστηρίου έχει περίπου 30 μέρες άυλης ζωής.

Αλήθεια, Αγκάθα, μήπως μπορείς να το λύσεις από τώρα;

Ακριβώς: όχι. 

Στις 11 Ιουνίου, όμως…