Ann

Αν βρισκόμασταν μαζί σε ένα τραπέζι και κάναμε συζήτηση θα σου έλεγα ότι δεν την βάζω καν στις 5 αγαπημένες μου πορνοστάρ. Αν όμως μου ζητούσες να σου πω το πιο συμβολικό όνομα της βιομηχανίας του πορνό τότε η Lisa Ann δε θα μπορούσε να πάρει κάτι λιγότερο από την πρωτιά. Στη δράση της, στις ταινίες πορνό που έκανε, στην εξωτερική της εμφάνιση, ακόμα και στο όνομα της υπάρχουν δείγματα απόλυτης κυριαρχίας.

Σε περίπτωση που η βιομηχανία αποφάσιζε να κηρύξει εκλογές για συνδικάτο, η Lisa θα γινόταν άνετα πρόεδρος. Μη σας πω ότι θα έπαιρνε όλες τις βασικές θέσεις. Πώς γίνεται όμως μια γυναίκα που δεν μπαίνει στην πρώτη πεντάδα των υποψηφίων για τους περισσότερους, να είναι απαράβατο όνομα στην δεκάδα; Πώς γίνεται να την μνημονεύουν όλοι και να είναι σαφές πως το δικό της όνομα είναι ένα trademark επιτυχίας; Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μπορώ να σου απαριθμήσω 7 λόγους. Κάθε λόγος δεν είναι ξεχωριστός. Κάθε επόμενος έρχεται να προσαυξήσει τον προηγούμενο.

Lisa Ann: 7 λόγοι που ο μύθος της ξεπέρασε μεγάλες ηθοποιούς

Είναι μελαχρινή

Στην εποχή που ξεκινούσε το ξανθό ήταν ακράδαντη πλειοψηφία. Η Lisa Ann έκανε μια μικρή διαφορά και άνοιξε το μονοπάτι.

Επανέφερε το πρότυπο της γυναίκας με καμπύλες

Ναι, όσο κι αν δεν το εντοπίσαμε ποτέ εκείνη τη δεδομένη στιγμή, η 45χρονη πρώην πορνοστάρ είχε τεράστια συμβολή ώστε τα καχεκτικά πρότυπα της πασαρέλας να απεγκατασταθούν από τον θρόνο τους. Η αποδοχή της στον ανδρικό πληθυσμό είναι που έδωσε το έναυσμα και στους παρεμφερείς κλάδους, όπως το σινεμά και τα περιοδικά, να στρέψουν την προσοχή τους εκεί που αρνούνταν.

Lisa Ann σήμαινε/σημαίνει κάθε πιθανή φαντασίωση που είχαμε

Θες την μητριά σου; Θες τη μητέρα του φίλου σου; Την γραμματέα, το αφεντικό, την θεία; Το φάσμα της ήταν τόσο ευρύ που κάθε μορφή λίμπιντο που είχες πήγαζε από την εικόνα της.

Lisa Ann: 7 λόγοι που ο μύθος της ξεπέρασε μεγάλες ηθοποιούς

Για τις παρωδίες πορνό με την Sarah Palin

Το να μετατρέπεις με τον τρόπο σου το πορνό σε ένα μέσο πολιτικής έκφρασης και σάτιρας είναι από μόνο του πρωτοποριακό. Η Lisa Ann τα κατάφερε ίσως καλύτερα κι από stand up κωμικό σε μια εποχή που η Palin τραβούσε πολύ επάνω της την δημόσια κουβέντα και συνήθως όχι με θετικό τρόπο.

Lisa Ann: 7 λόγοι που ο μύθος της ξεπέρασε μεγάλες ηθοποιούς

Μεταδίδει τις γνώσεις της και αποτελεί έμμεσο τροφοδότη της ηδονής μας

Χωρίς ίχνος υπερβολής θα μπορούσες να την αποκαλέσεις το σημερινό αντίβαρο του Freud. Με τις δημόσιες τοποθετήσεις της και φυσικά τις ταινίες της μας έκανε να ψάξουμε να μάθουμε πως λειτουργεί αυτή η ρημάδα η φαντασίωση, τι είναι τελικά η ηδονή και πέρα απ΄όλα: μας την ικανοποίησε. Και τώρα φροντίζει για την επόμενη γενιά, όπως σου είχαμε πει κι εδώ. Α, ασχολείται και με τον αθλητισμό και το fantasy league. Μια άγνωστη γυναίκα να συναντούσες και να σου μιλούσε για fantasy είμαι βέβαιος ότι μέσα σε μια βδομάδα θα της πρότεινες να συγκατοικήσετε.

Κατάφερε να ενώσει τους «στηθικούς» και τους «οπίσθιους»

Θα χρησιμοποιούσα τις κανονικές ονομασίες, αλλά ας μην παρεκτραπώ. Με την Lisa Ann δεν υπάρχει διαχωρισμός. Ο μόνος διαχωρισμός είναι στα δύο μέρη του στήθους και των οπισθίων. Κατά τ΄άλλα όπου κι αν στέκονται οι προτιμήσεις σου, εκείνη μπορεί να τις ικανοποιήσει.

Lisa Ann: 7 λόγοι που ο μύθος της ξεπέρασε μεγάλες ηθοποιούς

Δισύλλαβο όνομα, μονοσύλλαβο επώνυμο. Δεν ξεχνιέται εύκολα.

Τράβα να ρωτήσεις γλωσσολόγους για τα γράμματα που αποτελούν το όνομα της. Είναι από τους ιδανικότερους συνδυασμούς. Γιατί νομίζεις ότι το Lisa είναι συνώνυμο του σέξι; Όταν το ακούς δεν φαντάζεσαι την 60άρα θεία σου που είναι στο χωριό και μαζεύει ελιές ή μια τύπισσα με ελιά στη μύτη και ρόλεϊ στα μαλλιά. Φαντάζεσαι ένα ωραίο σώμα, φαντάζεσαι ένα λάγνο χαμόγελο. Αλλά ας μην στο πω έτσι. Θα στο πάω πιο επαγωγικά. Υπέθεσε ότι δεν την έλεγαν Lisa Ann αλλά την έλεγαν Dorothy ή Hermione και στο επώνυμο McAllister. Θα έκανε το ίδιο γκελ;