Ζωή βγαλμένη από γκανγκστερική ταινία: Ο Έλληνας «νονός» που έτρεμε ακόμα και η Μαφία (Pics)
Βρείτε μας στο

«Είμαι γεμάτος σφαίρες και πληγές από μαχαίρι σε όλο μου το σώμα. Εντυπωσιάζουν κανέναν όλα αυτά; Όχι. Η ιστορία που θα διαβάσετε είναι για την οικογένεια, την ηθική, την πίστη και την πνευματικότητα. Κάτι συνέβη στη ζωή μου για να είμαι ακόμα ζωντανός και να μιλήσω γι’ αυτήν την ιστορία».

Μια μικρή εισαγωγή που μας βάζει για τα καλά στο κλίμα όσων θα διαβάσουμε στο βιβλίο του μεγαλύτερου Έλληνα γκάνγκστερ της ανατολικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Και το όνομα αυτού, Κέβιν Πάπας.

Ο ίδιος στο βιβλίο του «Godfather of Night: A Greek Mafia Father, a Drug Runner Son, and an Unexpected Shot at Redemption», κατάφερε να εκθέσει ανεπανόρθωτα μια φαινομενικά ( ; ) καθώς πρέπει οικογένεια της κοινότητας του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντας.

272 σελίδες χρειάστηκαν για να «χωρέσουν» την ιστορία του πιο διαβόητου Έλληνα «νονού» της Φλόριντας, ο οποίος παραδέχτηκε πως μπήκε στον υπόκοσμο μόνο και μόνο για να γίνει αποδεκτός από τον βιολογικό του πατέρα. Έναν πατέρα ο οποίος ουδέποτε τον αποδέχτηκε, ούτε ως γιο ούτε ως «συνάδελφο». Τουλάχιστον, έτσι έχουν τα πράγματα σύμφωνα με τον ίδιο.

Όλα ξεκίνησαν to 1981, όταν ο 17χρονος τότε Κέβιν Κάνιγχαμ μαθαίνει από τον ετοιμοθάνατο πατέρα του, Τζιμ Κάνιγχαμ, πως στην πραγματικότητα δεν είναι δικό του παιδί. Ήταν εκείνος που αποκάλυψε στον μετέπειτα κακοποιό πως ο πραγματικός του πατέρας δεν είναι άλλος από έναν επιφανή Έλληνα επιχειρηματία της πόλης που μεγάλωσε. Το όνομα αυτού Λούκι Πάπας.

Ζωή βγαλμένη από γκανγκστερική ταινία: Ο Έλληνας «νονός» που έτρεμε ακόμα και η Μαφία (Pics)

Επρόκειτο για έναν εξαιρετικά δραστήριο επιχειρηματία του Τάρπον Σπρινγκς, στο εστιατόριο του οποίου η μητέρα του Κέβιν εργαζόταν ως λογίστρια. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, γεννήθηκε ως καρπός ενός παράνομου έρωτα τον οποίο ο πατέρας του σκόπευε να κρατήσει κρυφό ως το τέλος. Η αποκάλυψη του Κάνιγχαμ, όμως, του χάλασε τα σχέδια.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Ένας νέος Πάππας «γεννιέται»

Ο Κέβιν αμέσως άλλαξε το επίθετό του σε Πάπας και επί χρόνια πάσχιζε να γίνει αποδεκτός από την οικογένεια του πατέρα του. Μάταια όμως. Την ώρα που εκείνος επέμενε για το κοινό τους αίμα, τόσο ο πατέρας του όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του αρνούνταν πεισματικά οποιαδήποτε σχέση μαζί του.

 

Ο Πάπας, βλέπεις, ήταν αξιοσέβαστο πρόσωπο της πόλης, το οποίο είχε ευεργετήσει πολύ κόσμο και θεωρούνταν μεγάλο «κεφάλαιο». Βάσει όσων διαβάζουμε στο βιβλίο του Κέβιν, τα εστιατόρια της οικογενείας δεν ήταν παρά μια βιτρίνα που οδηγούσε στην είσοδο του υποκόσμου.

Η ελληνική μαφία φέρεται να σάρωνε τα πάντα στην περιοχή. Ο ίδιος ο Λούκι είχε υπό τον έλεγχό του από την Αστυνομία και τους ντόπιους πολιτικούς μέχρι την τοπική ορθόδοξη εκκλησία. Κάπως έτσι το σχέδιο του Κέβιν Πάπας δεν άργησε να μπει σε εφαρμογή: Θα γινόταν ισχυρός παράγοντας του υποκόσμου και θα κέρδιζε τον σεβασμό και την εκτίμηση του «νονού» πατέρα του.

Και πράγματι, βυθίστηκε για τα καλά στη λάσπη της μαφίας πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια. Την αποδοχή του Πάπας, όμως, δεν την κέρδισε.

Ζωή βγαλμένη από γκανγκστερική ταινία: Ο Έλληνας «νονός» που έτρεμε ακόμα και η Μαφία (Pics)

«Η Συμμορία των 5»

Ο Κέβιν έμοιαζε πλέον με… θηρίο. Εξαιρετικά σωματώδης, με λατρεία στις αυξητικές ορμόνες και μαλλιά μέχρι τη μέση έμοιαζε απλησίαστος μέσα στις Πόρσε και τις Φεράρι που οδηγούσε. Συνοδευόταν σχεδόν πάντα από απίστευτης ομορφιάς γυναίκες, ενώ μεγάλο μέρος των εσόδων του από τις παράνομες δραστηριότητές του ξόδευε σε δεκάδων χιλιάδων Rolex.

Δεν ανησυχούσε, όμως. Τα έσοδά του ήταν πολλά. Ήδη από τα 20 του θεωρούνταν ένας από τους πιο επιτυχημένους μεγαλέμπορους κoκαΐνης με πολύ διάσημη πελατεία που έσπευδε να προμηθευτεί τη δόση της.

Στα 24 του χρόνια είχε δημιουργήσει τη διαβόητη «Συμμορία των 5» με την οποία εισήγαγε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών από την Κολομβία. Σήμα κατατεθέν τους, το μενταγιόν που φορούσαν όλα τα μέλη το οποίο είχε χαραγμένο στη μπροστινή πλευρά το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην πίσω έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή.

 

Ο Κέβιν Πάπας εξακολουθούσε να διεκδικεί την ελληνική του «ταυτότητα». Όντας αποφασισμένος, ρίσκαρε τα πάντα. Δεν άργησε να συλληφθεί στην Ατλάντα για εμπόριο κoκαΐνης βάρους 107 κιλών! Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν η οπλοκατοχή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι δικαστές τον έστειλαν στη φυλακή με ποινή ισόβιας κάθειρξης, η οποία μειώθηκε τελικά στα 14 χρόνια όταν ο ίδιος συμφώνησε να συνεργαστεί με το με το FΒΙ για την πάταξη των εγκλημάτων της μαφίας.

«Φυσικά και είμαι ο πατέρας σου…»

Μία από τις αποστολές του ήταν να ξεσκεπάσει την παράνομη δράση της οικογενείας Πάπας. Αν και αρχικά δέχτηκε, εντέλει πρόδωσε την εμπιστοσύνη των ομοσπονδιακών πρακτόρων, αποκαλύπτοντας στον πατέρα του τα σχέδια του FBI. Ήταν τον Αύγουστο του 1991 όταν οι δύο άντρες συναντήθηκαν ως ίσος προς ίσο στο Τάρπον Σπρινγκς για να δώσουν τα χέρια για μια συμφωνία σχετική με το εμπόριο κοκαΐνης.

Ζωή βγαλμένη από γκανγκστερική ταινία: Ο Έλληνας «νονός» που έτρεμε ακόμα και η Μαφία (Pics)

Ο Κέβιν Πάπας αναφέρει στο βιβλίο του πως εκείνη η φορά ήταν η μοναδική που ο Λούκι παραδέχτηκε πως ήταν ο πραγματικός του πατέρας. «Πες μου την αλήθεια, έστω μια φορά και δεν θα το αναφέρω ξανά», λέει πως ψέλλισε στον ισχυρό άνδρα της μαφίας. «Φυσικά και είμαι ο πατέρας σου…», απάντησε εκείνος.

Τα λόγια εκείνα ήταν που τον λύγισαν συναισθηματικά και τον ανάγκασαν να αποκαλύψει το μικρόφωνο του FBI που είχε στη μέσα μεριά του πουκάμισού του. Δεν θέλησε να προδώσει τον πατέρα του, κάτι που του κόστισε σε χρόνια φυλάκισης.

Η «κάθαρση»

Το βιβλίο του αντιμετωπίστηκε ως μια αράδα συκοφαντίες από την τοπική κοινωνία. Εκείνος, όμως, δεν μετάνιωσε ποτέ για όσα έγραψε, διότι με τον τρόπο αυτό –όπως παραδέχτηκε σε συνεντεύξεις του- κατάφερε να γλιτώσει από τους δαίμονες του παρελθόντος.

Για εκείνον, το βιβλίο του ήταν ο μοναδικός τρόπος να ακουστεί και η δική του πλευρά και ουδεμία σχέση είχε με την πρόθεσή του να διεκδικήσει μέρος την περιουσίας του πατέρα του. Έγινε ίδιος για να αποδείξει πως οι δυο τους είχαν το ίδιο αίμα. Πως μπορούσε να σταθεί αντάξιος γιος του μαφιόζου πατέρα.

Ζωή βγαλμένη από γκανγκστερική ταινία: Ο Έλληνας «νονός» που έτρεμε ακόμα και η Μαφία (Pics)

Σήμερα, η ζωή του είναι εντελώς διαφορετική. Έχοντας αποφυλακιστεί ήδη από το 2000, εξακολουθεί να ζει στην Ατλάντα μαζί με την σύζυγό του, Κάθι Πάπας και τα τρία τους παιδιά.

Η νέα του ζωή μοιάζει να έχει «σβήσει» τα λάθη του παρελθόντος, με τον ίδιο να παραδέχεται πως η συμφιλίωση με τον εαυτό του και το νέο του ξεκίνημα δεν ήταν εύκολη διαδικασία.

Με τον πατέρα του δεν κατάφερε ποτέ να γίνει «οικογένεια»…