2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

2016: Οι τελευταίες ημέρες του θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

Μια φιστορίας φαντασίας για το πόσο χειρότερες θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίες ημέρες του 2016

Το 2016. ΤΟ 2016. Το λες και γεμίζει η γλώσσα σου. Θανάτους καλλιτεχνικών ειδώλων,  πολύνεκρα δυστυχήματα, πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις, πολέμους, προσφυγιά εκατομμυρίων λαού, πνιγμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, Τραμπ, μνημόνια, βομβαρδισμούς. Όλα τα καλά μαζεμένα σε μια χρονιά. Τι; Δεν τελείωσε ακόμα η χρονιά; Έλα μωρέ, τόσα συνέβησαν, τελειώνει εξάλλου; Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί στις λίγες μέρες που του μένει του 2016 μέχρι να εξαντληθεί;

Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να ρωτάς. Γιατί ξέρουμε ότι πάντα μια φαινομενικά άθλια, μια τραγική, μια απίστευτα κακή κατάσταση μπορεί να γίνει 100 φορές χειρότερη μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Πόσο μάλλον αν μένουν μέρες ολόκληρες. Το 2016 έδωσε τόσα πολλά, γιατί να εφησυχαζόμαστε ότι γλιτώσαμε από αυτό τόσο νωρίς; Δώστε του ακόμα μια ευκαιρία. Ίσως έχει και άλλους άσους κρυμμένους στο ξεχειλωμένο μανίκι του.

Ευκαιρία να κάνουμε μερικές προβλέψεις για τα όμορφα πραγματάκια που μπορεί να μας επιφυλάσσει τις επόμενες ημερούλες του δυο χιλιάδες δεκαεξουλίνι μας.

2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

Οι τελευταίες ημέρες του 2016

Λίγες ημέρες πριν καλωσορίσουμε το 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ, ο άνθρωπος που μπορείς να του εμπιστευτείς την τύχη όχι μόνο του πλανήτη αλλά του Γαλαξία ολόκληρου, θα κάνει μία επίσκεψη στο δωμάτιο με τα κουμπιά ελέγχου των πυρηνικών των ΗΠΑ. Να του κάνουν ένα μπρίφινγκ βρε αδερφέ. Να ξέρει τι αγοράζει, μην πάρει γουρούνι στο σακί και μετά ψάχνει το εγχειρίδιο με τις πληροφορίες να δει πώς δουλεύει ένα γουρούνι. Έτσι θα δοκιμάσει πώς δουλεύει και το περιβόητο κουμπί των πυρηνικών με τα αποτελέσματα που όλοι έχετε ήδη μυριστεί. Το κουμπί θα πατηθεί τόσο δυνατά που οι πύραυλοι θα εκτοξευτούν προς πάσα κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα στο πέρας τους.

Τρεις από τους πυραύλους θα πάνε και θα καρφωθούν στην Ασία καταστρέφοντάς την ολοσχερώς. Σχεδόν ολοσχερώς δηλαδή. Μόνο μια πόλη τη γλίτωσε. Το Χαλέπι. Χιλιάδες Σύριοι θα βγουν στους όμορφους δρόμους του Χαλεπιού και θα πανηγυρίζουν για τη μεγάλη τύχη τους. Πολύ μεγάλη τύχη.

2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ένας άλλος πύραυλος με πυρηνικά θα φύγει με μεγάλη γωνία, θα βγει από την ατμόσφαιρα της Γης και θα κατευθυνθεί προς το Φεγγάρι. Θα το χτυπήσει και η σύγκρουση θα είναι τόσο ισχυρή που το Φεγγάρι θα βγει από τη τροχιά του, θα πάει με τη σειρά του να χτυπήσει τον Άρη και θα δημιουργηθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση, μια καραμπόλα πλανητών και άστρων, η οποία θα έχει τελική κατάληξη να βγει ένας κομήτης από την τροχιά και και να ξεκινήσει πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Τη Γη μας ρε, το καταλαβαίνετε;

Όλοι οι υπολογισμοί των επιστημόνων θα δείξουν ότι η Γη θα καταστραφεί από τον κομήτη τις τελευταίες ημέρες του 2016. Τίποτα δε θα μπορέσει να μας σώσει. Εκτός και αν… Και όμως, μια θαρραλέα ομάδα από ριψοκίνδυνους πιλότους θα πραγματοποιήσει μια αποστολή αστραπή, να πάει να τοποθετήσει εκρηκτικά πάνω στον κομήτη με σκοπό να τον ανατινάξει σε δύο κομμάτια και να τον εκτρέψει από την πορεία του.

Η ομάδα των κομάντο πιλότων θα αποτελείται από τον Πάνο Καμένο που έχει φωτογραφίες του με στολή πιλότου μαχητικού αεροσκάφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ειδικές δυνάμεις της αεροπορίας, ο Γιώργος Νινιός από τις Αέρινες Σιωπές, η Σάντρα Μπούλοκ, που δεν ξέρουμε αν θα κατάφερνε να μπει ποτέ στο διαστημόπλοιο και ο Χλαπάτσας που πλέον έχει προαχθεί σε Σμήναρχο με 5.000 ώρες φτύσης από τους σμηνίτες του.

2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

Την ημέρα των Χριστουγέννων οι ηρωικοί πιλότοι θα ξεκινήσουν για τον κομήτη. Όλοι στριμωγμένοι στη μοναδική θέση του πιλότου του διαστημοπλοίου να τσακώνονται για το ποιος θα κρατήσει το τιμόνι. Στην πραγματικότητα όμως να μην γνωρίζει κανείς πώς θα ανατινάξουν τον κομμήτη όταν προσεδαφιστούν σε αυτόν αφού κανένας δεν σκέφτηκε ότι χρειάζονται και άλλες ειδικότητες εκτός από αυτή του πιλότου για να φέρουν σε πέρας την αποστολή.

Όσο οι ήρωές μας ταξιδεύουν προς το άγνωστο στη Γη τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Τζιχαντιστές του ISIS θα εκμεταλλευτούν ότι θα λείπει το πρώτο παλικάρι της Ελλάδας ο Πάνος και θα ανατινάξουν τον Παρθενώνα αφήνοντας την Ακρόπολη γυμνή. Άμεσα το έργο της δημιουργίας του νέου Παρθενώνα θα αναλάβουν ο Καλογρίτσας με τον Μπάμπης Βωβός και σε 2 ημέρες μόνο να έχουν φτιάξει βοσκοτόπια για κατσίκια στον ιερό βράχο και μια στάνη στη μέση με τεράστια γράμματα BABIS VOVOS.

2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

Μέσα στον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα η Ελεύθερη Ώρα ξεπουλάει για 5 σερί μέρες, επανακυκλοφορεί σε 20.000.000 αντίτυπα και γίνεται η κορυφαία εκδοτική δύναμη της Ευρώπης για τις ημέρες που μας απομένουν.

Ενοχλημένες ρώσικες αρκούδες εξτρεμιστές και ο Γέροντας Παΐσιος που ανασταίνεται για μία τελευταία αποστολή, φορούν μπαλακλάβες και πηγαίνουν στα γραφεία της Ελεύθερης Ώρας και να εκτελούν όλους τους συντάκτες τους φωνάζοντας «Όταν μας είχατε πρωτοσέλιδα και σας δίναμε ψωμάκι ήταν καλά; Τώρα λιμπιστήκατε τον κομήτη και μας ξεχάσατε;»

Η Ελέυθερη Ώρα γίνεται έτσι το νέο σύμβολο της αδέκαστης δημοσιογραφίας που κάποιοι προσπαθούν να φιμώσουν, το Charlie Hebdo του 2016. Εκατομμύρια χρήστες του facebook ανεβάζουν φωτογραφίες με το λογότυπό της πάνω στα προφίλ τους. Άλλοι βάζουν την ατάκα Pray for Palmos και μια εικόνα από ένα Α.Τ.Ι.Α. Συγκινητικές σκηνές στα social media.

2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

Λίγες ημέρες πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η αφρικανική ήπειρος αποφασίζει ότι δεν αντέχει άλλον να βρίσκεται τόσο κοντά στην καταραμένη ευρωπαϊκή και προσπαθεί να απομακρυνθεί από αυτή. Ουσιαστικά η αφρικανική τεκτονική πλάκα αρχίζει να γκαζώνει για να απομακρυνθεί από την ευρασιατική προκαλώντας σεισμούς και τσουνάμι που δεν έχουν ποτέ ξανά καταγραφεί στην σύγχρονη αλλά και στην προϊστορική ιστορία.

Ο Τσελέντης πυρπολείται στο Σύνταγμα αφού πρώτα βγει γυμνός από το γραφείο του φωνάζοντας ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ! ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ενώ την ίδια ώρα τεράστια ρήγματα θα ανοίξουν κατά μήκος της Ευρώπης. Τα νησιά θα σκεπαστούν με τεράστια κύματα και θα έχουν από το 2017 ευνοϊκές ρυθμίσεις με μειωμένο ΦΠΑ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις σε νέο καθησυχαστικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα που θα επισημαίνει ότι οι σεισμοί και τα τσουνάμι είναι κατευθυνόμενα από τους δανειστές φαινόμενα. Ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου θα βγουν μέσα από τα ερείπια των πρώην στούντιο του ΣΚΑΙ λέγοντας με τη σειρά τους «Κράτα γερά Εγκέλαδε».

2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

Ένα από τα κύματα που θα πνίξουν τα νησάκια μας θα πνίξει και τον μεγάλο αοιδό και τραγουδοποιό STAN ο οποίος δε θα προλάβει να δει τις επιτυχίες του το 2017 να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των τσαρτς. Ο STAN θα πάρει την άγουσα για τον Παράδεισο, τα σόσιαλ μίντια θα γεμίσουν με RIP STAN αλλά λίγο πριν στρίψει στη γειτονιά των Αγγέλων ο Ντέιβιντ Μπάουι θα του ανατρέψει το αυτοκίνητο και θα τον στείλει πίσω στη Γη. Τα μίντια θα το κουκουλώσουν ως «νεκροφάνεια», ένα όνομα που θα δοθεί και στην γιορτή ανάστασης του καλλιτέχνη τα επόμενα χρόνια. Χριστούγεννα, Νεκροφάνεια, Θεοφάνια.

Σε μια γειτονιά της Λισαβόνας που θα βρίσκεται εκείνες τις μέρες ο Ευτύχης Μπλέτσας πραγματοποιώντας το μαγειρικό οδοιπορικό του, θα μαγειρεύει πάνω από μια χύτρα που βράζει τις λιχουδιές του όταν θα χτυπήσει ο μεγάλος κύριος σεισμός στην Πορτογαλία. Ο Ευτύχης θα πέσει κατά λάθος στη χύτρα με τον ζωμό που έβραζε την αμβροσία του.

2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

Ο συμπαθής μούλτι τάσκερ γιουτιούμπερ μουσικοταξιδευτής μάγειρας θα βγει από τη χύτρα με τεράστιες υπερφυσικές δυνάμεις. Τιτάνια δύναμη, δαιμονιώδη ταχύτητα, θα έχει ατσάλινα νύχια που θα βγαίνουν από τη γροθιά του, ιστούς αράχνης που θα βγαίνουν από τα μάτια, λέιζερ από τα αυτιά, ενώ θα έχει και γαϊδουρινή υπομονή στις ουρές των δημόσιων υπηρεσιών. Ίσως μάθει να παίζει και κιθάρα αλλά γι’ αυτό μάλλον θα χρειαζόταν και δεύτερη βουτιά στη χύτρα.

Ο ευτυχής Ευτύχης, λίγα δευτερόλεπτα πριν ο δήμαρχος της ερειπωμένης από τις καταστροφές Αθήνας κ. Καμίνης αρχίσει λανθασμένα ακόμα μια φορά την αντίστροφη μέτρηση για το 2017, θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνει ο σωτήρας της ανθρωπότητας έστω και την τελευταία στιγμή.  With Great Power Comes Great Responsibility ήταν τα τελευταία λόγια του πνευματικού του πατέρα Βαγγέλη Δρίσκα όταν χαμογελαστός αποχαιρετούσε τα εγκόσμια στην μεγάλη καταστροφή της Ασίας (βρισκόταν στην Σμύρνη κείνες τις ημέρες αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες κανέλας και άλλων μπαχαρικών) από τα πυρηνικά του Τραμπ.

Αυτήν την ευθύνη θα αποφασίσει να αναλάβει ο σούπερ Ευτύχης με τη βοήθεια των νέων υπερδυνάμεών του. Ο σούπερ Μπλέτσας θα ξεκινήσει με την εξωφρενική ταχύτητά του θα αρχίζει να πετάει γύρω από τη Γη σαν άλλος Superman όταν προσπαθούσε να γυρίζει τον χρόνο πίσω και να σώσει τη Λόις Λέιν στο σίκουελ της κινηματογραφικής μεταφοράς του εξωγήινου κοκκινοβρακάκια με το σάλι.

2016: Οι τελευταίες ημέρες του  θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες

 

Ο σούπερ Ευτύχης θα έκανε ακριβώς αυτό. Με την ταχύτητά του κατάφερε να αναστρέψει την περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της και να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Μόνο που ο σούπερ Ευτύχης θα το παραέκανε και αντί να σταματήσει λίγες ημέρες πριν τα πυρηνικά και τους σεισμούς έκανε τη Γη να γυρίσει πίσω έναν ολόκληρο χρόνο.

Η ανθρωπότητα ήταν καταδικασμένη να ξαναζήσει το 2016 και όλα τα δεινά που θα ξαναέφερνε μαζί του. Γιατί αυτά θα παθαίναμε αν ο Ευτύχης Μπλέξας αποκτούσε υπερδυνάμεις. Ένα ατέλειωτο 2016.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΗ ΜΠΛΕΤΣΑ.