«Ομάδα Έψιλον»: Η αλήθεια για τη διαβόητη «ομάδα διαπρεπών Ελλήνων» που έγινε μύθος
Βρείτε μας στο

Η ιδέα ότι κάπου υπάρχει μια μυστική σέχτα Ελλήνων που κατέχουν μυστικά και δρουν για το καλό της πατρίδας είναι τόσο βαθιά όσο και η ανάγκη των ανθρώπων να πιστεύουν σε μια δύναμη ανώτερη από εκείνους.

Αν και το βασικό συστατικό ανάλογων τέτοιων δομών είναι η μυστικοπάθεια και το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τις κινήσεις του, στην περίπτωση της ομάδας Έψιλον, από την δεκαετία του ’90 και μετά οι «αποκαλύψεις» ήταν χειμαρρώδεις.

Με πρωτεργάτη και βασικό μελετητή τον πολυγραφότατο Δημήτρη Κεραμυδά και μέσο την ιδιωτική τηλεόραση αρχικά και το διαδίκτυο στη συνέχεια, σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι μπήκαν οι ιδέες περί της ύπαρξης των «Ε». Εκείνων δηλαδή των Ελλήνων που αντλούν την καταγωγή τους από το διάστημα, είναι κάτοχοι άγνωστης στους υπόλοιπους τεχνολογίας και βρίσκονται διεσπαρμένοι σε όλο τον πλανήτη.

Συνήθως γίνεται λόγος για διαπρεπείς επιστήμονες που καλύπτουν ένα ευρύτατο γνωστικό πεδίο και εργάζονται σε μερικά από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα του κόσμου. Προφανώς στη ΝΑΣΑ, αλλά και σε κάθε λογής τέτοιου τύπου ιδρύματα, ενώ παράλληλα –και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- ενεργούν υπέρ της πατρίδας.

«Ομάδα Έψιλον»: Η αλήθεια για τη διαβόητη «ομάδα διαπρεπών Ελλήνων» που έγινε μύθος

Για περίπου 20 χρόνια τέτοιες απόψεις, «γαργάλησαν» την φαντασία πολλών, ενώ  όπως συμβαίνει και στις περιπτώσεις άλλων μυστικιστικών δομών, οι «Ε» (ή αυτοί που υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν για αυτούς) διεκδικούσαν (πάντα μετά θάνατο) σχεδόν κάθε διαπρεπή συμπατριώτη μας. Ξεκινώντας από βιομήχανους, λογοτέχνες, υπουργούς, επιστήμονες και φτάνοντας μέχρι τον περίφημο καθηγητή Λιαντίνη, που με τον οικιοθελή θάνατό του και τον τρόπο ζωής του πριν από αυτό, να θεωρείται ακόμη και σήμερα από πολλούς μέλος αυτής της ομάδας υπέρ-Ελλήνων.

Ασφαλώς και θα θυμάστε τις εκπομπές επί εκπομπών, συνήθως του Κώστα Χαρδαβέλα (αλλά και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) που έδωσαν βήμα προκειμένου τέτοιου τύπου θεωρίες να βγουν από το περιθώριο, στο οποίο βρίσκονταν για δεκαετίες. Όταν, δε, στην εξίσωση μπήκε και το ίντερνετ, οι «Ε» μετατράπηκαν σε… Λερναία Ύδρα. Ο καθένας μπορούσε να διατυπώσει μια δική του θεωρία, να συμπεριλάβει σε αυτήν οτιδήποτε και οποιονδήποτε ήθελε και να υποστηρίξει τις απόψεις του, στις οποίες άλλοι υποστηρικτές έδιναν διαστάσεις… ευαγγελίου.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, κυκλοφορούσαν διάφορες «αλήθειες» σχετικά με την προέλευση αλλά και την δράση των «Ε». Παρά τις διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έδινε ο καθένας, όλες οι θέσεις συνέκλιναν στην πεποίθηση ότι η ομάδα όχι μόνο υπάρχει, αλλά και λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων του Ελληνισμού.

Όπως συνέβη και με άλλα πράγματα, τα Μνημόνια έφεραν σε μεγάλο βαθμό το τέλος πολλών ψευδαισθήσεων. Εφόσον αυτή η παντοδύναμη και μυστική ομάδα υπάρχει, πώς φτάσαμε ως εδώ; Γιατί δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις, τις γνώσεις, τη δύναμή της και την ύπαρξη τέτοιων Ελλήνων κοντά στα κέντρα εξουσίας για να αποτρέψει την μεγαλύτερη συμφορά που γνώρισε ο τόπος εδώ και δεκαετίες;

Η πιο λογική απάντηση σε αυτό το απλό ερώτημα είναι «επειδή δεν υπάρχει». Ή και να υπάρχει, δεν έχει τα χαρακτηριστικά που τις προσδίδουν με τις διδαχές τους άνθρωποι όπως Ιωάννης Φουράκης, που υποστήριζε ότι η «Ε» παλεύει εδώ και αιώνες μυστικά για την «ελληνική αποκατάσταση», κόντρα στον «προαιώνιο αντίπαλο», που στο μυαλό του δεν ήταν άλλος από τον «σιωνιστικό δάκτυλο»…

Τέτοιου τύπου ιδέες έγιναν δεκτές με… τυμπανουκρουσίες από έντυπα του στυλ «Ελεύθερη Ώρα», όπου μπλεγμένες με «προφητείες γερόντων», «θαύματα» και άλλα τέτοια, προσέφεραν ένα πλήρες «πακέτο», αρεστό για κάθε τύπο «ψεκασμένου» αναζητητή την υπέρτατης αλήθειας περί ανωτερότητας και καθαρότητας του γένους.

Όταν έχεις τέτοιου τύπου ακροατήριο, δεν χρειάζονται ούτε ντοκουμέντα ούτε αποδείξεις. Αρκεί ένα ψέμα, κατά προτίμηση εξωφρενικό και τραβηγμένο από τα μαλλιά, για να εξάψει την φαντασία και δημιουργήσει «πιστούς» παντού. Και όπου υπάρχουν πιστοί, απαιτούνται και εχθροί. Σαν τους Σιωνιστές που λέγαμε παραπάνω…

Ωστόσο το γεγονός ότι αγγίζουν βρώμικα χέρια είναι λογικό να το λερώνουν, δεν σημαίνει ότι κάτι δεν ήταν καθαρό πριν περάσει αυτό το… βασανιστήριο. Ενδεχομένως δηλαδή, ιστορικά, διάφορες ομάδες ανθρώπων να εργάστηκαν πραγματικά για τον Ελληνισμό και την πατρίδα. Άλλωστε κάτι τέτοιο ήταν και η Φιλική Εταιρεία, την οποία επίσης έσπευσαν να διεκδικήσουν τόσο οι «Ε» όσο και οι μασώνοι. Πιθανότατα ακόμη και σήμερα να υπάρχουν τέτοια κλαμπ, λέσχες ή απλά λόμπι (όπως είναι μια πιο σύγχρονη εκδοχή τους), που προφανώς δεν κατέχουν μυστικά υπερόπλα, άγνωστες εξωγήινες τεχνολογίες ή αμύθητα πλούτη τα οποία κάποτε θα… ρίξουν στην μάχη.

Για την ώρα πάντως, η μία και μοναδική ομάδα Έψιλον που υφίσταται νόμιμα είναι ένας όμιλος ο οποίος δρα φανερά, έχει καταστατικό και δεν υποστηρίζει καμία από τις θεωρίες που αναπτύχθηκαν τον περασμένο αιώνα περί ανωτερότητας, εξωγήινης καταγωγής και διαρκούς μάχης με τους απανταχού εχθρούς μας.

Αυτή η ομάδα ιδρύθηκε το 1962 και κατά βάση είναι ένα γκρουπ που προάγει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται τα μέλη της. Δηλαδή με τελετές σε ναούς, το δωδεκάθεο και τέτοιου τύπου δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η θεοποίηση του Αλέξανδρου, προς τιμήν του οποίου υποστηρίζει ότι έχτισε ένα δεύτερο Παρθενώνα, καταχωρώντας νομικά την αναγνώριση της αναβίωσης. Σύμφωνα με αυτούς τους «Ε», οι οποίοι είναι αλήθεια δεν εξάπτουν τόσο την φαντασία όσο οι… άλλοι, όσοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βάσεις στην σελήνη ή πως προερχόμαστε ως φυλή από τον Σείριο και την Ανδρομέδα, είναι ψυχασθενείς…