«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα»: Ο δολοφόνος που τεμάχισε την σύντροφό του και μετά την έψαχνε στη Νικολούλη
Βρείτε μας στο

«Όταν σε βλέπω από κοντά είσαι γλυκιά, αλλά όταν θα φύγεις θα σε μισήσω και πάλι…». Με αυτά τα λόγια ο ισοβίτης Σπύρος Καββαδίας απάντησε στην Αγγελική Νικολούλη, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όπου ο καταδικασθείς δολοφόνος είχε καταλήξει μετά από τις έρευνες της δημοσιογράφου.

Ήταν μια ιστορία που είχε κρατήσει πάνω από 15 χρόνια, με τους δυο τους να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ενός αστυνομικού θρίλερ το οποίο οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν σαν σίριαλ στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όταν εκείνη από το 1998 κιόλας επιχείρησε να ρίξει φως στην εξαφάνιση της τότε 27χρονης Τάνιας Χαριτοπούλου από την Θεσσαλονίκη.

Με το γνωστό κόνσεπτ της εκπομπής, δηλαδή εκμετάλλευση ανώνυμων πληροφοριών μέσα από τα τηλεφωνήματα των θεατών, ουσιαστικά αντικαταστάθηκε μέχρι ενός βαθμού, η αστυνομία, με την Νικολούλη και το επιτελείο της ωστόσο να παραμένουν σε στενή επαφή προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε στοιχείο που ερχόταν στην επιφάνεια.

Οι αποκαλύψεις που αντίκριζε το τηλεοπτικό κοινό ήταν σοκαριστικές.

Το έμαθε σε ζωντανή μετάδοση: Αποφυλακίστηκε ο φονιάς που ορκίστηκε να σκοτώσει τη Νικολούλη

Το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ, όμως η κάμερα της τηλεόρασης έδειξε ότι στο μπάνιο του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε το ζευγάρι υπήρχαν ίχνη ότι κάτι κακό συνέβη εκεί. Το αίμα και υπολείμματα ιστού τα οποία βρέθηκαν εκεί ανήκαν πέρα από κάθε αμφιβολία σε εκείνη.

Καθώς η ιστορία εξελισσόταν γινόταν ολοένα και πιο ανατριχιαστική. Ο Καββαδίας δεν σχετιζόταν μόνο με την δολοφονία της κατά 15 χρόνια νεότερης συντρόφου του αλλά και με εκείνη της 26χρονης Νικόλ Κίρχνερ στην Ελβετία. Ο ίδιος, ακόμη κι όταν βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με την διώκτριά του, αρνήθηκε τα πάντα. Ειδικά για το αδικοχαμένο κορίτσι από την Βόρεια Ελλάδα, δήλωνε:

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

«Η Τάνια χάθηκε, εξαφανίστηκε… Δεν την σκότωσα, κάπου είναι…». Μια εκδοχή την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ, αφού δεν παραδέχθηκε τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε, ούτε επέδειξε ίχνος τύψεων ή μεταμέλειας.

Το έμαθε σε ζωντανή μετάδοση: Αποφυλακίστηκε ο φονιάς που ορκίστηκε να σκοτώσει τη Νικολούλη

Παρούσα στη δολοφονία ήταν η 3,5 ετών τότε κόρη του ζευγαριού η οποία είχε πει τα εξής σοκαριστικά:

«Ο μπαμπάς άρχισε να τραβά από τα μαλλιά τη μαμά. Εκείνη άρχισε να κλαίει και να φωνάζει. Μετά την έβαλε στο κρεβάτι, της έβαλε στο πρόσωπο δύο μαξιλάρια και η μαμά κοιμήθηκε». Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως είχε μεταφέρει τη σορό της από την κρεβατοκάμαρα σε άλλο δωμάτιο.

Μεγαλώνοντας η κόρη του εξακολούθησε να ζητά εναγωνίως από τον πατέρα της να αποκαλύψει τι είχε κάνει τη μαμά της. Εκείνος, όμως, δεν έκανε την χάρη σε κανέναν.

«Να τη ρωτήσεις ποιος την έβαλε εκείνο το βράδυ για ύπνο και ποιος την ξύπνησε το πρωί. Η μητέρα της ήταν κι όχι εγώ. Η Τάνια χάθηκε, εξαφανίστηκε Δεν την σκότωσα, κάπου είναι» είπε στην Αγγελική Νικολούλη ο δράστης.

Κι ενώ εξέτισε ποινή ισόβιας κάθειρξης, το «Τούνελ» ξεκίνησε νέο ανθρωποκυνηγητό όταν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας αποκάλυψε πως ο ισοβίτης, που είχε κατορθώσει να εκμεταλλευτεί το σύστημα και να λάβει πάνω από 30 άδειες κατά την διάρκεια του εγκλεισμού του, δεν είχε επιστρέψει μετά την τελευταία από αυτές. Το θέμα έγινε ακόμη πιο… προσωπικό για την Αγγελική Νικολούλη την στιγμή που φίλος του Καββαδία υποστήριζε, έχοντας φυσικά καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ότι ο δολοφόνος, ισοβίτης και δραπέτης είχε βάλει σκοπό της ζωής του να την τιμωρήσει, καθώς την θεωρούσε βασική υπεύθυνη για τη σύλληψη και την καταδίκη του.

Επί 8 μήνες οι συγγενείς της Τάνιας κυκλοφορούσαν με τον φόβο σύντροφό τους. Θεωρώντας ότι αυτός ο άνθρωπος θα επιχειρούσε να κάνει κακό και στους ίδιους. Ακόμη και η κόρη της η οποία τον εκλιπαρούσε να βάλει ένα αντρίκειο τέλος σε αυτήν την ιστορία και μια «λύτρωση» μέσα από την αποκάλυψη του σημείου που βρισκόταν η σορός της.

Βέβαια, σύμφωνα με μάρτυρα, την είχε κάνει κομμάτια.

Το έμαθε σε ζωντανή μετάδοση: Αποφυλακίστηκε ο φονιάς που ορκίστηκε να σκοτώσει τη Νικολούλη

Όταν –τελικά- μέσα από τις ενέργειες της εκπομπής έπεσε ξανά στα χέρια της αστυνομίας, τα είπε όλα. Ή σχεδόν όλα… Συνέχισε να επιμένει ότι δεν φέρει ευθύνη ούτε έχει λερώσει τα χέρια του με αίμα των αγαπημένων του. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε τον εαυτό του σαν ένα τρυφερό σύντροφο, προστατευτικό πατέρα και άνθρωπο που φρόντιζε τους δικούς του.

Προκλητικά σχεδόν, την προέτρεψε να μιλήσει με παλιότερες σχέσεις του που θα επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς του. Το μόνο πράγμα που αρνήθηκε ήταν ένα. Εκείνο που «έκαιγε» περισσότερο. Τι είχε απογίνει η Τάνια.

«Δεν την έθαψε την κόρη μου. Την κομμάτιασε και την πέταξε στα σκουπίδια… Στην φυλακή να σαπίσει, όπως έκανε με την Τάνια μου. Να μη βγει ποτέ από κει. Τώρα που τον έπιασαν, ας πεθάνω πια», είχε πει η μητέρας της αδικοχαμένης κοπέλας. Απόλυτα βέβαιη για τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατό της και πεπεισμένη ότι ο άνθρωπος που έβλεπε στο γυαλί και ανατρίχιαζε ήταν ένοχος για την μεγαλύτερη συμφορά που είχε βρει την οικογένειά της.

Από την τηλεόραση άλλωστε είχαν μάθει κι αυτοί για τη σύλληψή του. Όχι από την αστυνομία… Γι’ αυτό κιόλας ο ίδιος ο Καββαδίας εμφανιζόταν από τους γύρω του ως διψασμένος για εκδίκηση για την γυναίκα που θεώρησε υπεύθυνη για την καταδίκη του.

Όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος, είχε βρεθεί αρκετές φορές κοντά σε αστυνομικούς το διάστημα της «ελευθερίας» του. Κανείς δεν τον είχε αναγνωρίσει και ίσως κάτι τέτοιο να μην είχε συμβεί εάν δεν είχε προηγηθεί όλη αυτή η προβολή μέσω της τηλεόρασης.

Τον Μάη του 2020 η Αγγελική Νικολούλη έμαθε την ώρα της εκπομπής ότι ο άνθρωπος που ήθελε να τη δολοφονήσει έχει πλέον αποφυλακιστεί. Και η αντίδρασή της ήταν αυτή που όλοι περίμεναν…