«Το καταραμένο φίδι με δάγκωσε!»: Το σικέ ματς του WWE που τα πάντα πήγαν λάθος
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

«Το καταραμένο φίδι με δάγκωσε!»: Το σικέ ματς του WWE που τα πάντα πήγαν λάθος

Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και «άγρια» περιστατικά στο WWE των 90s.

Ο Jake «The Snake» Roberts υπήρξε μια από τις πιο επιβλητικές φιγούρες των ρινγκ του WWE κατά τη δεκαετία του ’90. Για την ακρίβεια, ήταν ένας τύπος που προκαλούσε αληθινό τρόμο στο διάβα του ακόμα και σε ένα περιβάλλον που -κακά τα ψέμματα- άπαντες ξέρουν πως είναι εντελώς ελεγχόμενο. Και αυτό, διότι μπορεί γενικά όλοι στο WWE να οικειοποιούνται μια περσόνα και να κάνουν σόου με βάση αυτή, αλλά ο Snake έκανε σόου με κάτι μη ελεγχόμενο: με μια αληθινή κόμπρα!

Για τους μικρότερους φαντάζει απίστευτο αλλά όσοι είχαν ζήσει εκείνη την εποχή και τον έβλεπαν, μπορούν να καταλάβουν για τι τρέλα μιλάμε: ο τύπος έβγαζε πάνω στο ρινγκ ένα τσουβάλι, που μέσα του είχε μια κόμπρα και στη συνέχεια την απελευθέρωνε! Φυσικά, το φίδι βρισκόταν πάντα υπό τον έλεγχό του, ήταν εντελώς εκπαιδευμένο και είχε αφαιρεθεί το δηλητήριο από το στόμα του. Αλλά και μόνο η παρουσία του φιδιού πάνω στη σκηνή ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό.

Εξαιτίας αυτής της κόμπρας έλαβε χώρα το μακρινό 1991 ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα των 90s στο συγκεκριμένο άθλημα. Ένα γεγονός που κατοχύρωσε τον Jake «The Snake» Roberts ως έναν από τους πιο διαβολικούς τύπους της εν λόγω βιομηχανίας. Ήταν τότε που πάνω στη σκηνή ανέβηκε ο λεγόμενος «Macho Man» προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Roberts αλλά βρέθηκε πεσμένος στα σκοινιά. Και τότε έγινε κάτι που κανείς δεν είχε προβλέψει.

«Το καταραμένο φίδι με δάγκωσε!»: Το σικέ ματς του WWE που τα πάντα πήγαν λάθος

Η κόμπρα του Roberts του όρμησε και άρχισε να τον δαγκώνει με μανία στο χέρι μέχρι που ξεκίνησε να στάζει αίμα! Η κόμπρα φυσικά δεν είχε δηλητήριο μέσα της αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν ήταν ακριβώς ξεκάθαρο στο κοινό που έβλεπε το σοκαριστικό γεγονός και φώναζε σαστισμένο και σοκαρισμένο! Χρόνια μετά ο Roberts περιέγραφε τον τρόπο που έστησαν το σκηνικό με τον Macho Man και η περιγραφή ήταν εξίσου απολαυστική με το γεγονός το ίδιο…

«Πριν ξεκινήσει το σόου, ο Macho με πλησίασε και μου “εντάξει αδερφέ, πάμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα σήμερα, έτσι; Θα είναι τέλειο. Με το φίδι όμως τι γίνεται; Το έχεις κανονίσει, έτσι;”. Πριν προλάβω όμως να τον καθησυχάσω πως πράγματι, το φίδι δεν έχει δηλητήριο, αυτός μου είπε: “Οκ, μπορεί να το έχεις κανονίσει, μπορεί και όχι. Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στο WWE”», είχε πει ο Roberts.

Το πιο απολαυστικό κομμάτι της στιχομυθίας ωστόσο, έτσι όπως την περιέγραψε ο Roberts, είναι εκείνο που οι δυο τους διαπραγματεύονται για το… που θα κάνει επίθεση το φίδι! Ο Macho Man φέρεται -πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Snake- να συμφωνεί το δάγκωμα να γίνει στο πόδι. «Απλά άπλωσε το πόδι σου και η κόμπρα θα έρθει εκεί», του είπε ο Jake «The Snake» Roberts, ωστόσο τα πράγματα πήραν εντελώς άλλη τροπή και το φίδι επιτέθηκε στο χέρι.

Ο Jake «The Snake» Roberts ζήτησε συγγνώμη στον Macho Man αμέσως μετά το σόου. «Πίστεψα πραγματικά πως με ήθελες νεκρό. Αν το ήθελες πραγματικά, θα ήμουν νεκρός τώρα», του είπε o Macho Man και κάπως έτσι, σε παρασκηνιακό επίπεδο, ολοκληρώθηκε μια από τις ωραιότερες στιγμές του WWE στα 90s.

Φυσικά, όσες λέξεις και αν γραφτούν για αυτό, η εικόνα θα μιλάει πάντα από μόνη της. Γι’ αυτό απολαύσε το σε video και μάλλον δεν θα το ξεχάσετε ποτέ: