Πλουσιόπαιδο και αλαζόνας: Η ιερόδουλη πολυτελείας που έδωσε τον δολοφόνο του Χαράλαμπου Χριστοδουλίδη
Βρείτε μας στο

«Γεννημένος με όλα τα εφόδια που παρέχουν τα πλούτη, ο Θάνος Παπαλέξης έζησε μια ζωή βασισμένη όχι μόνο στην απάτη, στις ψευδείς υποσχέσεις και στην αποτυχία, αλλά μερικές φορές και στη φαντασιοπληξία του. Είναι αλαζόνας και ξεδιάντροπος. Θεωρεί τον εαυτό του γόη». Με αυτά τα λόγια ο δημόσιος κατήγορος σκιαγραφεί το προφίλ του Θάνου Παπαλέξη, του γόνου μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, ο οποίος δραστηριοποιούνταν σε Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μέχρι να αποδειχθεί ότι ήταν ο ιθύνων νους πίσω από ένα έγκλημα που σόκαρε και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο Παπαλέξης δεν ήταν καν 37 ετών όταν το FBI τον συνέλαβε στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την μαρτυρία της πρωταγωνίστριας αισθησιαkών ταινιών και ιερόδουλης πολυτελείας, Ρεμπέκα ντε Φάλκο. Όπως είπε η γυναίκα που αρχικά του προσέφερε τις υπηρεσίες της έναντι 2.000 δολαρίων την βραδιά και στη συνέχεια έγινε η σύντροφός του, της είχε εκμυστηρευθεί ότι εκείνος ήταν που λίγους μήνες νωρίτερα είχε βασανίσει μέχρι θανάτου και τελικά στραγγάλισε τον 55χρονο Χαράλαμπο Χριστοδουλίδη (σύμφωνα με το δικαστήριο, με την βοήθεια δύο Αλβανών) ο οποίος είχε τολμήσει να μπει εμπόδιο στα σχέδια του.

Και ποια ήταν τα σχέδιά του; Να συνεχίσει να ζει την μεγάλη ζωή και να συντηρεί το προφίλ του πάμπλουτου γόη, την ώρα που στην πραγματικότητα είχε φαλιρίσει και μπορούσε μόνο μέσα από απάτες και κομπίνες να σπαταλά χρήματα που δεν ήταν δικά του.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια, στις αρχές του 2000 ο Παπαλέξης χρωστούσε τόσα πολλά ώστε όφειλε να καταβάλει περίπου 67.000 ευρώ κάθε εβδομάδα για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του έναντι των τραπεζών. Εκείνος χρειαζόταν πολλά παραπάνω αφού ζούσε με τρόπο έκλυτο και προκλητικό, διοργανώνοντας πάρτι, σε ορισμένες περιπτώσεις με γυναίκες και ναρκωτικά, την ίδια ώρα που φρόντιζε να παραμένει κοντά σε διάσημους και πλούσιους, τους οποίους αποκαλούσε «φίλους» του.

Η τότε σύντροφός του,  Ρεμπέκα ντε Φάλκο, είχε παίξει τον ρόλο της, αφού όπως υποστήριξε, μετά από ένα διάστημα η σχέση τους σταμάτησε να είναι καθαρά επαγγελματική αλλά εξελίχτθηκε σε κάτι σημαντικότερο. Μάλιστα, η ίδια κατέθεσε ότι ο Παπαλέξης –ανάμεσα στα τόσα και τόσα ψέματα- της είχε πει ότι συνεργαζόταν με την CIA ως μυστικός πράκτορας και με αυτό τον τρόπο δικαιολογούσε και την απουσία του για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όπως αποδείχθηκε, σε ένα από αυτά, βρισκόταν στο Λονδίνο βασανίζοντας τον άτυχο Χαράλαμπο Χριστοδουλίδη.

Το μοιραίο λάθος του θύματος ήταν η άρνησή του να μετακομίσει από ακίνητο το οποίο ήθελε να πουλήσει ο Παπαλέξης μέσα από εταιρεία real estate και κατασκευών που διατηρούσε. Αυτή την συμφωνία θα του απέφερε σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό που έστω για κάποιο διάστημα θα τον βοηθούσε να συνεχίσει να κοροϊδεύει τον κόσμο και να περνιέται για μέλος του τζετ σετ και για κροίσος με ακριβά και ιδιαίτερα γούστα και εκλεκτούς καλεσμένους όπως η Πάρις Χίλτον και ο Βαλεντίνο.

Πλουσιόπαιδο και αλαζόνας: Η ιερόδουλη πολυτελείας που έδωσε τον δολοφόνο του Χαράλαμπου Χριστοδουλίδη

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Ο Χριστοδουλίδης περιγράφεται ως ένας ήσυχος άνθρωπος. Ήταν κυπριακής καταγωγής και ζούσε για δεκαετίες σε αυτόν τον χώρο, γεγονός που του είχε δώσει το δικαίωμα άρνησης στις προτάσεις να αποχωρήσει, με αποτέλεσμα να αρνείται πεισματικά να ενδώσει στις προτάσεις του Παπαλέξη. Ο τελευταίος, θολωμένος πια και υπό τον κίνδυνο να αποκαλυφθούν οι απάτες και τα τεράστια χρέη του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσέλαβε τους Ρόμπερτ Μπαξχίγια και Ίλι Ξέλο, Αλβανούς μετανάστες, για να τον βοηθήσουν στον φόνο. Μετά από ώρες βασανιστηρίων, το θύμα στραγγαλίστηκε… Ωστόσο αυτό το φρικτό έγκλημα δεν οδήγησε στην πολυπόθητη για τον Έλληνα επιχειρηματία πώληση αφού η συμφωνία χάλασε. Τότε ήταν που αποφάσισε να πετάξει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζοντας ότι δεν άφηνε κανένα ίχνος πίσω του.

Αυτή η κατάσταση κράτησε λιγότερα από 4 χρόνια, ενώ στο μεταξύ ο φάκελός είχε διαβιβαστεί από τις βρετανικές αρχές στο FBI. Πλέον ο Παπαλέξης ήταν ύποπτος και βρέθηκε στο μικροσκόπιο της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Με τον κλοιό γύρω του να στενεύει, η Ρεμπέκα ντε Φάλκο αποφάσισε να μην τον ακολουθήσει στο έρεβος, μιας και κινδύνευε και η ίδια να της απαγγελθούν κατηγορίες, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να συνεργαστεί. Μετά την δική της κατάθεση, ο Παπαλέξης βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια και λίγο αργότερα εκδόθηκε στην Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να δικαστεί.

Αρχικά εκείνος αρνήθηκε τα πάντα. Προέβαλε τις γνωριμίες του και το προφίλ του. Μίλησε για την σχέση του με την Χίλαρι Κλίντον για την προεκλογική καμπάνια της οποίας μάλιστα είχε συγκεντρώσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ή για τις επιχειρήσεις του που περιελάμβαναν κλαμπ «πλουσίων» και ισχυρών όπου αυτοκίνητα τύπου Ρολς Ρόις και Μπέντλεϊ, πολυτελή γιοτ και κότερα πηγαινοέρχονταν σε Παλμ Μπιτς, Λονδίνιο και Μπαχάμες.

Η δίκη του κράτησε περίπου 3 μήνες. Αν και ο ίδιος επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή στην αθωότητά του, το δικαστήριο είχε διαφορετική γνώμη και τον καταδίκασε σε ισόβια, με ελάχιστο χρόνο παραμονής στην φυλακή τα 20 χρόνια, βάζοντας έτσι τέλος στην καριέρα του ως… Τζέιμς Μποντ και πλέιμποϊ…